reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

...bo wrocilam od ortodontki przed chwila i czasu na gotowanie zabraklo. uswiadomilam ja ze za 5 dni minie 9 lat jak mam aparat, ze moze by cholera mi go wreszcie zdjela...ale nie dotarlo chyba bo ani slowem nie bylo na ten temat:/

9 lat? Szok normalnie. Dlaczego tak długo. Mi 2 lutego minie 1,5 roku i najprawdopodobniej w kwietniu (najdalej w maju) będę miała zdejmowany i zakładany retencyjny. Wszystkie zęby mam już prościutkie, tylko szpary muszą się pozchodzić do końca. A miałam naprawdę koszmarne zębiska. Dwójki na górze zachodziły mi na jedynki, a na dole to istna dyskoteka zębowa była. Musiałam usunąć 4 piątki, aby miały się zęby wyprostowane gdzie zmieścić.

reklama
rzuciły mi się w oczy dwa słowa.. lasagne i frytki. i co? i teraz mam doła. ani jednego ani drugiego nie ma w domu ;(
nie lubie Was:-p:-p

9 lat? Szok normalnie. Dlaczego tak długo. Mi 2 lutego minie 1,5 roku i najprawdopodobniej w kwietniu (najdalej w maju) będę miała zdejmowany i zakładany retencyjny. Wszystkie zęby mam już prościutkie, tylko szpary muszą się pozchodzić do końca. A miałam naprawdę koszmarne zębiska. Dwójki na górze zachodziły mi na jedynki, a na dole to istna dyskoteka zębowa była. Musiałam usunąć 4 piątki, aby miały się zęby wyprostowane gdzie zmieścić.

Ja marzę o aparacie od urodzenia :D Ale jak się orientowałam ile to kosztuje to aż zbladłam :D Moje zęby to też tragedia. Każdy w innej pozycji :D Jedne zachodza na drugie cud miód :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry Wszystkim!

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :-)!

Widziałam, że pojawił się też problem krwawiących dziąseł- polecam na to płyn do płukania jamy ustnej Meridol- halitosis (moja dentystka powiedziała, że jest świetny dla kobiet w ciąży i fakt, pomaga ):tak:.

Wy tu o jedzeniu (Scilpol, zakodowałam sobie co napisałaś o sosach), a ja jeść nie mogę, a dzidziol się o żarełko dopomina :-(.

Wczoraj wyrwałam tego bolącego zęba, na połówce znieczulenia i baaaardzo bolało. Nikomu tego nie życzę. Tak się stresowałam, że nawet krew nie chciała lecieć, a dziś jestem po prostu nieprzytomna i potwornie się martwię, czy dziecku nie zaszkodziłam. Zaraz zmykam do gina, bo powiedział, że dzień po wszystkim mam się do niego zgłosić, żeby sprawdzić, czy z maluchem ok.

Trzymajcie kciuki!

ja też walczyłam całe życie z aparatami, miałam dwa podejścia z takimi ruchomymi i jedno ze stałymi. Po tym ostatnim zęby mi się pięknie wyprostowały ale górna szczęka już mi się delikatnie wahnęła bo chyba za krótko nosiłam ten retencyjny....

U nas mały mrozik w końcu przyszedł, po spacerze z psami rumieńców dostałam nawet:-) teraz piję ciepłe kakao

z tą Reni Jusis to macie racje, też jestem za ekologią, ale niektórzy to jakiegoś świra wręcz dostają :baffled: np. Cameron Diaz ponoć wody w kibelku nie spuszcza za każdym razem tylk oraz na dzień czy jeszcze rzadziej, nie pamiętam dokładnie

sicil pyszności! zazdroszczę tej prawdziwej włoskiej kuchni na wyciągnięcie ręki ;-)

blond strasznie długo nosisz ten aparat, współczuję

kamila w taki razie trzymam kciuki za wyniki, koniecznie daj wieczorem znać co i jak

karamija ech jak ci zazdroszczę tej energii, u mnie nadal lenistwo straszliwe:-(

Jakie amsz te krwinki białe? podaj normy. Ja wczoraj byłam ze swoimi wynikami u lekarza mam białe krwinki 12, 76( norma do 10)i mi powiedział,ze do 16 u cięzarnej to norma wg nowych podręczników, wg starych to do 20 tysięcy.....

Powiem CI, że ja mam zaburzen komorowych serca bardzo dużo, a ekg potrafi miw yjśc idelanie, bo w danym moemncie kurat zaburzeń nie mam. Najlpszy jest holter 12 lub 24 godzinny.Zwłszcza jesli nadal odczuwasz te zaburzenia.niski potas moze być przycyzną tych zaburzeń. A jak magnez? Podaj normy.

Co do FT 4 to jest stanowczo za niskie jak na kobiete w ciaży!Powinno być w połowie normy mneij więcej:(A jakie masz TSH i FT3?
krwinki białe mam 10.30

tsh mam 0,995 gdzie norma jest 0,27 - 4,20
ft3 2,95 gdzie norma to 2,57 - 4,43
ft4 0,937 gdzie norma 0,93 - 1,70

magnez mam 0,80 norma 0,7 - 1,1
sód mam 135 norma 135-145
potas 3,4 norma 3,5 - 5,0

i na pogotowiu powiedzieli że mam dobre wyniki

wiesz co- nie wiem co mam Ci powiedzieć. Na pogotowiu jesteś kolejnym przypadkiem. Nikt Nie patrz na cała Ciebie:( widzi wyniki w normach jeszcze i jest ok....a tak być nie może....
Magnez tez masz niski:(

TSH masz ok, Ft 3 mozebyć, ale FT4 stanowczo za niskie.

A jak serce- chodiz mi o Twoje odczucia:)Jakie maiłaś puls przy ekg?

Ostatnia edycja:
hmmm wiesz ja ogólnie nie odczuwam nic abym miała coś z sercem tylko na ciśnieniomierzu jak pikało to czasami ten puls zanikał, a na tym pogotowiu to byłam bo mnie znajomy tam hospitalizował i nie przyjął mnie jak pierwszego lepszego pacjenta on mnie prowadzi z badaniami od początku, dzwoniłam do gina z wynikami to powiedział że nic złego w nich nie widzi oprócz krzywej cukrowej, mam nie panikować i za tydzień normalnie mam przyjść na wizytę

a a puls przy ekg miałam 80

wynalazłam takie normy dla kobiet w ciaży ft4
A tu wpisuę ci normy dla kobiet w ciąży:
1 trymestr na fT4: 11,1 - 24,1
2,3 trymestr na fT4: 8,2 - 24,7
to jest w pikomolach na litr (pmol/l)
na TSH norma jest 0,25-5 mlU/l

a ja mam 12.87pmol/l

Ostatnia edycja:
Sicil czyzbys codzila do tej bialej starowinki ?:) ja u niej cala podstawowke sie leczylam ruchomymi, a juz staly zrobilam tu w gorzowie, a jezdzilam do poznania do pani profesor wiele lat. zawsze sie zastanawialam czy ona dozyje mojej nastepnej wizyty( wiem wiem okropne dziecko bylam:/) a z tego co slyszalam to ona dalej zyje:)
a ja nie mialam takich poprzekrzywianych zebow, z wygladu wygladaly na proste, tylko ze ja mialam zgryz prosty, tzn gora i dol rowno mi sie zamykaly a powinno byc tak ze gora zachodzi na dol. no i mialam w prawa strone przesunieta gore. usuneli mi wszystkie 4 i 8. czyli 8 zebow w sumie bo tez miejsca nie bylo. no i tak nosze, rok temu sciagneli mi dol i mam ten drucik na dole , a gore jeszcze mecze i od 3 lat slysze ze jeszcze tylko 2 milimentry musi sie w bok przesunac i bedziemy zamyskac szpary i zdejmowac...dzisiaj stwierdzialam tam ze chyba w tym aparacie umre i ze pani musi mnie bardzo lbic skoro mnie tam tyle trzyma, chociaz to kolezanka mojej mamy wiec raczej nie naciaga nas, bo nawet inaczej nas liczy, a po prostu u mnie bardzo wolno idzie. i wlasnie 31 stycznia minie 9 lat:/

mialam cos jeszcze napisac i zapomnialam oczywiscie. dola zlapalam dzisiaj. chodze i placze. chyba sprobuje zasnac jakos, chociaz mialam malego przypilnowac mocniej bo znowu w przedszkolu byl taki niegrzeczny ze jeszce przy okazji opiernicz za niego zebralam, ze na dziewczynki krzyczy bardzo a chlopakow bije...zyc nie umierac. zaraz mnie szlag trafi chyba. niech mi ktos humor poprawi no.....:-(
a moze zjem litr lodow czekoladowych i mi przejdzie?:baffled::rofl2: co Wy na to? kto do mnie dolaczy??bo lepiej smecic w grupie niz samemu...

reklama
blond_20- a pamietasz jej nazwisko?
chodzilas jeszcze tam przy targach?
miala taki koczek?
bo ja to chyba do jej corki juz chodzilam

Bowiem niestety ale caly Uniwerek Medyczny w Poznaniu to jeden wielki przyklad nepotyzmu :no:

Ostatnia edycja:
Do góry