reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

mart be to znalazłam kilka....
jutro robię rogaliki z konfiturą czereśniową :happy2: i niech ktoś mi przeszkodzi.... :wściekła/y:
znowu weekend na zajęciach na studiach, więc teraz nadrobiłam wasze opowieści weekendowe. Dziś to nawet egzamin napisałam :happy2:

reklama
ja was udusze za te opowiesci o duchach:-) ja sie panicznie boje a czesto jestem sama w nocy wrrr aż mi ciary przechodza na sama mysl

U nas w szpitalu daja koszule ale sa takie gdzie trzeba miec swoja

no to tym bardzije wez jakas koszulke ktorej nie bezie Ci zal:-D:-D:-D a tak powaznie to moja kumpela upierala sie ze nie da sobie lewatywy przed porodem zrobic, nie dala i sie wlasnie posrala przy wszystkich:cool:

wiecie co ja juz wolę opowieści o duchach od opowieści o lewatywach:-D to i nacinanie krocza to są najczarniejsze koszmary jak dla mnie:-D

no to ja juz wole o lewatywach niz o nacinaniu krocza bo lewatywe to mozesz powiedziec ze sama sobie ztrobisz w lazience, kupujesz gotowca w aptece i juz, a te nacinanie to mnie przeraza dalej bo nie mialam nwczesniej bo cc bylo i sie boje w razie jakby bylo sn

co do lewatywy - nie w każdym szpitalu robią... zaleca się dowiedzieć czy w szpitalu którym planujemy rodzić robią lewatywy.. jak nie nalezy kupić domowy zestaw do lewatywy w aptece i zrobić ją sobie samemu tuż przed wyjazdem z domu do szpitala. Tą wiedzę nabyłam przed pierwszym porodem - mi się nie przydało ponieważ do szpitala poszłam ze skierowaniem na wywoływanie także nie jadłam nic wcześniej przez 24 godziny i wystarczyło. Chociaż i tak skończyłam CC.. Teraz również mi się lewatywa nie przyda bo będzie CC.
Ale wiecie co... mało dziewczyn się do tego przyznaje... powiem Wam że większość kobiet podczas porodu niestety przy parciu (które jest takie samo jak przy robieniu kupy ) załatwia się na stole nie czując tego. Zazwyczaj lekarze szybko to zabierają i podmywają tak by pacjentka tego nie zauważyła bo jak wiadomo było by to baaaaardzo krępujące a krępacja podczas porodu jest nie wskazana. Rozmawiałam o tym ze swoją ginekolog stąd mam takie informacje :) A nawet jeśli kobieta poczuje to że urodziła to co nie trzeb:D to się do tego nie przyznają przed innymi - no bo poco się chwalić :D .
Lekarze są do tego przyzwyczajeni i dla nich to nic nowego dziwnego czy strasznego więc nie ma co się martwić czy stresować tym "żeby tylko nie narobić.. "

zaza ja kiedy tu na forum wkleilam link gdzie byl pokazany porob naturalny z prespektywy lekarza z nacinaniem krocza. Uwierz po ogladnieciu tego wole chyba jednak opowiesci o duchach mimo iz panicznie sie boje duchow ;D heh jak to moj dziadek stwierdzil ja taka boi du*a jestem

blond wlasnie takiej rzeczy najbardziej sie obawiam i chyba wole juz ta lewatywe.

Kamila no niby nie ma i niby lekarza sa przyzwyczajeni ze ''zdarza sie takie cos'' ale masz mi bynajmiej chodzi o to ze masz ta swiadomosc ze zdarzylo Ci sie i wg mnie to jest taka moja jedna z kilku blokad. Fakt gdyby nie czulo sie tego to watpie iz ktoras z kobiet przejmowalaby sie tym

Ostatnia edycja:
Ale tu się strasznie dziś zrobiło;)
15 lat temu lewatywa była obowiązkowa a teraz to nie wiem.
Pola wracaj szybko do zdrowia:)

Pojawił się październik i niedługo kończy się styczeń,lutówki już się sypią.Jesteśmy coraz bliżej .......

reklama
Do góry