reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dobra, jestem w pracy, na nadrobienie nie ma szans, więc tak pobieżnie i krótko

AVO, cukrzyca ciążowa z tego co wiem przechodzi po ciąży. Kilka moich koleżanek ją miało i jużjest ok :tak:

Jeśli chodzi o becikowe, to z tego, co wiem, był projekt zmiany i wprowadzenia progu dochodu 80 tyś. rocznie, ale w tym roku to nie wejdzie. Więc powinnyśmy się jeszcze wszystkie załapać. Chyba, że coś się zmieniło :nerd:

Paulina, 55 zł za triumpha to faktycznie niedrogo. Ja już kupuję "E" :zawstydzona/y:

Tutaj o zmianach w becikowym. Jedyna zmiana dotyczy kwestii zaświadczenia od lekarza. Becikowe nadal należy się "bez względu na dochody w rodzinie".

Wypłata becikowego 2012 r.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Zazdroszczę Ikei! Ach to zadupie lubelskie....łeeeeee :(
A ja słyszałam, że mają budowac IKEa w Lublinie

Wiem, pochodze z Lubelskiego :)

Ja też, ja też :-)

Ja też miałam dziś głupi sen w którym śniła mi się moja Śp. babcia.Obudziłam się po 3 i wierciłam długo zanim znowu zasnęłam.
mi tez dziś śniła się moja śp. babcia, ale ona zawsze mi się dobrze śni- uspokaja mnie na długo później :happy:
A tak poza babcią to śniły mi się całą noc truskawki... W róznych oddzielnych snach i pod różną postacią... Buziak to Twoja sprawka te truskawki:tak:

Karamija nie chciała urazić... poczułam się urażona. Wiem, że region jest sam w sobie biedniejszy od reszty Polski. Z drugiej strony region to ludzie. Czy uważasz żeby dziewczyny, z którymi tu rozmawiasz, np ja, carla, kamila jesteśmy "zacofane"? Ja kocham swoje miasto z którego pochodzę i chętnie tam wracam, a Ty zdaje się, że nigdy tam nie mieszkałaś... Nie chce się spierać i podnosić kłótni, wyraziłam swoje zdanie.

hej;)
Kamilko bardzo mi się smutno zrobiło po Twojej wiadomości ale najważniejsze jest to, aby wierzyć. Ja wierzę i będę się modliła o zdrówko dla Twego synusia;) A ty postaraj się myśleć pozytywnie;*

Jeśli chodzi o torbę do szpitala, to nawet prawdę mówiąc nie mam bladego pojęcia kiedy ją spakować, tym bardziej, że póki co w domku nawet jednej pary śpioszków nie mam bo wszyscy mówią, że za wcześnie, żeby pecha nie było a ja nie mam siły z nimi wszystkimi walczyc.

Ja mieszkam w Lomży- to jest w podlaskim. I powiem Wam ze masakra. Pracy zero. Rozrywek zero. Ogólnie jedna wielka dziura..tylko galerie handlowe kościoły i biedronki. Też od dawna marzę o Gdyni. Mam tam rodzinkę i od zawsze pobyt tam mnie relaksował;)

Od paru dni męczy ,mnie biegunka z rana, którą poprzedza ból brzucha- często tak miałąm w okres. Nie wiem czy powinnam się martwić czy nie...

Dzis mam kolędę dopiero. w końcu rozbiorę choinkę bo tylko pełno kurzu. No lecę sprzątać.

Trzymajcie się:-D

Cześć dziewczyny!

Tak widzę, że od rana tematy miast, więc i ja się dołączę. W Warszawie mieszkam od 3 lat i uwielbiam to miasto!!:-) pochodzę z wielkopolski a studiowałam 5 lat we Wrocławiu i każdy mi mówił, że ciężko mi będzie z Wrocka przenieść się do Wawy, ale mimo, że Wrocław uwielbiam, to wolę aby został w moich wspomnieniach jako miasto studenckie (oj działo się działo):laugh2: Myślimy jednak z mężem, żeby wrócić w nasze rodzinne strony, bo jednak nie ma jak mieć blisko rodzinę i pomoc, zwłaszcza, kiedy na świecie dzieciątko. Lada moment rodzi też moja siostra, więc fajnie by było żeby kuzynostwo miało ze sobą częsty kontakt. Jednak póki co jesteśmy tutaj, ja chcę tu urodzić i potem będziemy myśleć co dalej.

Co do cytomegali to ja to badanie miałam robione na początku ciąży i okazało się, że nie mam przeciwciał, więc nie miałam styczności z wirusem, dlatego lekarka powiedziała, żebym na siebie uważała, starała się nie przebywać wśród dzieci w wieku przedszkolnym itp. Ostatnio przechodziłam infekcję górnych dróg oddechowych i dostałam skierowanie na ponowne badanie - mam nadzieje, że jej nie złapałam, bo się załamie. Tak samo z toksoplazmozą, nie mam przeciwciał i też muszę uważać, ale to badanie robię co miesiąc.

an.ka
absolutnie właśnie nie chciałam być tak zrozumiana!
przecież piszę, że stamtąd pochodzą moi rodzice, tam mieszkają moi krewni, kuzynki, kuzyni, których kocham jak braci i siostry bo rodzonych nie mam. Tam za dziecka spędzałam cudowne wakacje. Region jednak kojarzy mi się z biedą i zacofaniem ekonomicznym, nie z zacofanymi ludźmi. Tak to jest w internecie, coś się napisze zupełnie nie w złych zamiarach a wychodzi źle. Nie chciałam.

reklama
Do góry