reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

te bezkofeinowe sa czyszczone z kofeiny chemia, wiec mozle lepiej pij normalna kawusie Pani Macku

babki ile wy dziennie czasu spedzacie tylko z mezem-na rozmowac, wogole tak tylko wy i on? bo juz nie wiem czy ja jestem czepialska czy on mnie zlewa:eek:
Czyli i tak źle, i tak niedobrze... :confused2:

Ja podobnie jak któraś z poprzedniczek - dla mnie nie tyle ważna jest rozmowa, co samo "bycie" razem. I różnie z tym gadaniem bywa ;-)

najlepsza zbożowa:)

Normalna poza tym co już napisąłm wypłukuje z organzimu elektrolityw tym głownie magnez- także Alienka dla Ciebie przy ewentualnej arytmii kawa jets naprawde niewskazana:)
Ja też nie znoszę zbożowej... Na początku ciąży ją kupiłam, ale nie dałam się przekonać...

Też słyszałam, że kawa wypłukuje minerały, ale myślałam, że to dotyczy dużej ilości wypitej kawy...

Mąż właśnie zadzwonił, że idziemy jutro ze znajomymi na potańcówkę zakładową, bo ktoś "odpadł". Nikogo nie będziemy tam znali oprócz tych znajomych, ale kto by nie skorzystał z wyżerki za 60 zł od pary? ;-)

reklama
Dziewczyny dziękuje wam wszystkim za wsparcie,
dzwoniła już pani doktor udało jej się umówić mnie na 3d na wtorek na 13:40 do sonomedu w Żorach i powtarzała że mam się nie stresować ale to i tak silniejsze
Zobaczymy co powie inny lekarz i co wykaże to usg 3d a swoją droga powiem wam po raz kolejny że bardzo się cieszę że to właśnie ta babka prowadzi moją ciąże, sama podzwoniła żeby dowiedzieć się gdzie mnie najszybciej przyjmą żebym się za długo nie martwiła, umówiła wizytę i kazała przyjechać do siebie po skierowanie żebym mogła mieć badania na fundusz zrobione
Jestem trochę spokojniejsza a jak zaczynam się martwić to małą mnie zaczyna kopać i mi od razu lepiej

Dziękuje dziewczyny jesteście dużym wsparciem

sicilpol już teraz będę jej cały czas powtarzać że ma się szykować na wtorek

Kamila, Kasia trzymam kciuki i czekam na wieści,
Kamila mam nadzieje że maluch się dziś wysiusia przed badaniem

Ostatnia edycja:
Ja mam ciśnienie jak trup, więc gin kazał mi pić do dwóch kaw dziennie, ale ja nigdy nie piłam dwóch...kawa tylko rano...i tylko Ricore z mlekiem :) Tak było przed, jest teraz i będzie po :)

te bezkofeinowe sa czyszczone z kofeiny chemia, wiec mozle lepiej pij normalna kawusie Pani Macku

ja do 3ego miesiaca kawy nawet nie wachalam, teraz pije rano z jednej lyzeczki rozpuszczalna i czasem jak ktos przyjdzie to druga albo np sobie pije kapuczino

mamina - z tą kawą to tez chyba nie do konca jest tak.. ciagle sie słyszy, ze kawa rozpuszczalna to najwiekszy syf bo tam idzie wszystko z odrzutu (tak jak i w herbaty ekspresowe).
A ostatnio nawet była jakas afera o truciźnie w kawie rozpuszczalnej, tu cos nawet znalazłam

Trucizna w kawie rozpuszczalnej :: Szkodliwe substancje

Takze czego by sie człowiek nie chciał napic to strach:eek:

No to wychodzi na to ze jestem z tych z****nych czepialskich bab, problem w tym ze on gra.
Fakt posprzata, ugotuje, porozmawia ze mna o waznych rzeczach a potem gra.....czasem do nocy, czyli do momentu az sie dre doslownie dre z gory ze ma wylaczyc kompa i przyjsc spac. On mowi zaraz i jego zaraz sie przeciaga- wczoraj tak sie przeciagnelo ze zakluczylam pokoj i spal na dole na sofie
Czasu na gre poswieca wiecej niz na gadanie ze mna i sprzatanie czy gotowanie. Czyli ze nie ma rownowagi. Fakt nie ma innych nalogow, nie wychodzi z domu do kolegow, nie pije i nie pali ale wolny czas zabija gra i silownia.
Nie wiem co mialby innego robic zebym byla usatysfakconowana i jak to rozwiazac. Ja poprostu nie chce zeby on gral!!!!!!!!!!!!!! do tego stopnia ze szalu dostaje jak go widze na kompie.
co ja mam zrobic wg was, bo ja juz mam wizje ze mam placzace dziecko na reku i meza co ma to w dupie, rozmowy nic nie daja bo on tylko tak odpoczywa. Jak wie ze przegial (bo sie nie odzywam lub zrobie awantrue) to robi sobie przerwe a jak wszystko co zalegle jest zrobione to ja mam sie zajac soba a on gra. Jemu wystarczy ze on wie ze jestem obok, mi nie.

Dziewczyny, jesli macie ekspresy cisnieniowe reczne, lub tzw caffettiery, to polecam wziac naszego anatola i zrobic sobie espresso w ten sam sposob jak kawe :tak:
Potem duzo mleka, troche wody i wychodzi przepyszna kawa zbozowa- ma zupelnie inny smak niz ta z torebki czy zaparzana tradycyjnie :tak:

ja do 3ego miesiaca kawy nawet nie wachalam, teraz pije rano z jednej lyzeczki rozpuszczalna i czasem jak ktos przyjdzie to druga albo np sobie pije kapuczino

ciagle na sile nosze swoje spodnie z przed ciazy ale rozporek to juz rozkraczony na maksa, nie chce nosic tych ciazowych brzydali. Troche chyba sie biodrach tez poszerzylam albo mi dupa urosla bo uciska mnie lekko nawet bez rozpora :angry:
mowie sobie, stara jeszcze 4miesiace z kawalkiem.....wsrod znajomych ciagle nikt nie wie, w pracy tez nie

babki ile wy dziennie czasu spedzacie tylko z mezem-na rozmowac, wogole tak tylko wy i on? bo juz nie wiem czy ja jestem czepialska czy on mnie zlewa:eek:

mamina - masz super zajęcie dla taty - od czerwca;-) Ucz tatę, od początku ze dziecko to Wasz wspolny "obowiazek". Niech tata kąpie, przewija, przebiera, buja jak będzie płakało:tak: Za moment bedziecie mieli wiecej zajęc i taka tatusiowa "pomoc" baaardzo sie przydaje i tata łapie lepszy kontakt z dzieckiem. Nie dopusc do sytuacji ze ty bedziesz miała dziecko a tata gry, bo jak od początku nie nauczysz to potem bedzie marnie:sorry:

wiecie, ze juz jedna marcówka urodziła???
ja pierdziu, jak zabiorą stąd grudniówki i styczniówki to znacznie skróci sie ten łańcuszek przed nami...

Co do kawy jeszcze to do niedawna w ogóle nie chciałam o kawie słyszec, tak teraz mnie ciągnie:eek:
Musze kupic bezkofeinową i bede ją parzyc w ekspresie z dooooooobrze ubitym mleczkiem, az mi pachnie:rofl2:

blond - gdzie jestes??? Twój jeszcze nie pojechał?;-)

Ostatnia edycja:
Ja juz po wizycie, płci na razie dokładnie nie było widać, ale raczej dziewczynka :rofl2:

Co do tych twardnien brzucha, to mam więcej wypoczywać, nic więcej nie powiedział

reklama

ciagle na sile nosze swoje spodnie z przed ciazy ale rozporek to juz rozkraczony na maksa, nie chce nosic tych ciazowych brzydali. Troche chyba sie biodrach tez poszerzylam albo mi dupa urosla bo uciska mnie lekko nawet bez rozpora :angry:
mowie sobie, stara jeszcze 4miesiace z kawalkiem.....wsrod znajomych ciagle nikt nie wie, w pracy tez nie

Ja swoje odstawiłam w zeszłym tygodniu. Kupiłam 2 pary koszmarków któe aż tak koszmarne nie są :)
A w wiekszości biegam i tak w getrach i tunikach.
Mój też gra, ale dzieki temu mam czas ksiazke poczytać :) lub na formum posiedzieć. A my z moim widzimy się prawie 24 g.
Pracujemy w tej samej formie, spimy ze sobą i mieszkamy. No odliczmy wizyty w łazience :)

Do góry