reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie dziewczyny!!

Asia, Tialana - wierzę, że wszystko szczęśliwie się zakończy i życzę Wam duuuużo siły!!

Kamila, Kasia - czekamy na wieści po wizycie

Ja dziś pierwszy raz od początku ciąży przespałam noc bez pobudki!! niesamowite!!

Jeśli chodzi o ruchy to ja czuję Malutką często. Wita się ze mną rano i przed snem i czasem w środku dnia, ale najczęściej jak się położę i trzymam rękę na brzuchu, jak leżę na lewym boku, albo jak siedzę. Ale jak tylko długo nie daje o sobie znać to się zaczynam niepokoić. Z jednej strony fajnie czuć już ruchy, bo potrafią uspokoić, ale jak jest czas ciszy, to zaczynamy się martwić czy wsio oki..eehh...:-)

reklama
Sicilpol, ja przestałam pić kawę odka obejrząlam na Planete program, w kórym powiedziano,że dziecko po takeij lekkiej kawce nie śpi przez 40 godzin!!!i moze meic to wpływ na rozwój jego mózgu co ie oznacza oczywiscie,ze będzie głupie, ale mneij inteligentne niż mogłoby być gdyby mama kawy nie piła. Potem przeczytałam to samow Focusie i piśmie dla mam, ze lekarze zaczyną odchodzić od faszerowania kobiet kawą z powodu niskiego ciśnienia. Ja sma mam najczęsciej takie 100/60, ale kawy nie piję.....

:szok:
Chyba sobie kupię bezkofeinową...:confused2:

ja na początku w ogóle kawy nie piłam dopóki nie skończyłam I trymestru, a teraz gin mówił że do 200 mg kofeiny można dziennie, a że nic innego nie piję z kofeina to jedna kawa taka słaba nie przekracza chyba 50 mg kofeiny

Wstałam o 4 siku i jak sie położyłam mały zaczął hasac w najlepsze. Moze one naprawde najwiecej buszuja jak my spimy?:eek:
A teraz lezę sobie w łózeczku i miałam jakies akrobacje popisowe :-D:-D
kilka kopniakow rybki i znowu kopniaki, obkrtas i spowrotem jakies dzikie przewroty - małe mi oszalało:eek::-D
az sie zastanawiam co ja jadłam:eek: ;-)

:szok:
Chyba sobie kupię bezkofeinową...:confused2:

te bezkofeinowe sa czyszczone z kofeiny chemia, wiec mozle lepiej pij normalna kawusie Pani Macku

ja do 3ego miesiaca kawy nawet nie wachalam, teraz pije rano z jednej lyzeczki rozpuszczalna i czasem jak ktos przyjdzie to druga albo np sobie pije kapuczino

ciagle na sile nosze swoje spodnie z przed ciazy ale rozporek to juz rozkraczony na maksa, nie chce nosic tych ciazowych brzydali. Troche chyba sie biodrach tez poszerzylam albo mi dupa urosla bo uciska mnie lekko nawet bez rozpora :angry:
mowie sobie, stara jeszcze 4miesiace z kawalkiem.....wsrod znajomych ciagle nikt nie wie, w pracy tez nie

babki ile wy dziennie czasu spedzacie tylko z mezem-na rozmowac, wogole tak tylko wy i on? bo juz nie wiem czy ja jestem czepialska czy on mnie zlewa:eek:

Wstałam o 4 siku i jak sie położyłam mały zaczął hasac w najlepsze. Moze one naprawde najwiecej buszuja jak my spimy?:eek:
A teraz lezę sobie w łózeczku i miałam jakies akrobacje popisowe :-D:-D
kilka kopniakow rybki i znowu kopniaki, obkrtas i spowrotem jakies dzikie przewroty - małe mi oszalało:eek::-D
az sie zastanawiam co ja jadłam:eek: ;-)

A właśnie - miałam pytać. Ty nadal leżysz i się oszczędzasz?

najlepsza zbożowa:)

Normalna poza tym co już napisąłm wypłukuje z organzimu elektrolityw tym głownie magnez- także Alienka dla Ciebie przy ewentualnej arytmii kawa jets naprawde niewskazana:)

A ja też obudziłam sie w nocy i czułam jak Natulka buszuje:)

babki ile wy dziennie czasu spedzacie tylko z mezem-na rozmowac, wogole tak tylko wy i on? bo juz nie wiem czy ja jestem czepialska czy on mnie zlewa:eek:

Ja jeśli mam swojego o jakiejś rozsądnej porze w domu (co ostatnio mogę policzyć na palcach), kiedy jeszcze nie śpię i kontaktuję, to sobie gadamy, ale najczęściej on mi narzeka na to co się dzieje w pracy, albo rozmawiamy o wspólnych sprawach, które musimy załatwić, nad czymś się zastanowić itp. Nam najlepiej jak po prostu jesteśmy razem w domu, niezależnie od tego czy gadamy, czy każde robi coś swojego.

najlepsza zbożowa:)

Normalna poza tym co już napisąłm wypłukuje z organzimu elektrolityw tym głownie magnez- także Alienka dla Ciebie przy ewentualnej arytmii kawa jets naprawde niewskazana:)

A ja też obudziłam sie w nocy i czułam jak Natulka buszuje:)
nioo wiem wiem jak narazie nie wiem czy to arytmia czy nie dopiero jade na badania i się okaże ale już wszystkiego sobie odmawiam co złe, ale jakoś jednej kawy dziennie nie mogę sobie odmówić, a zbożowa nie podchodzi mi w ogóle :-(

reklama
A właśnie - miałam pytać. Ty nadal leżysz i się oszczędzasz?

Macku - np pół dnia leże // wiadomo wstane sobie zrobic herbatke czy kanapke, ale staram sie zachowac poziom. A potem np pozwoliłam sobie juz 3 razy wyjsc z domku ;-):tak:
Staram sie zachowac więcej poziomu niz pionu, ale tak zeby sie tez troche poruszac i rozprostowac:tak:

Do góry