alijenka
Mamcia Nataszki :))
a moja siostra karmiła ze względu na kolkę takim mlekiem z apteki na receptę które kosztuje 9 zł no nie wiem jak teraz w nowym roku z jego cena ale w grudniu jeszcze tyle kosztowało
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo my tu kulturalne babki jesteśmy i przecież nikomu nie będziemy pojeżdżać za to, że ma odmienne zdanie ;-)Młodak Ty sie nie denerwuj)) zawsze tak wygladaja dyzkusje na ten temat dlatego ja sie nikomu juz nie bede tlumaczyc dlaczego wole butle, ale gkvip napisala to co mysle to sie ciesze, bo ile razy ja wyglaszalam swoja opinie na ten temat to bylam atakowana i musialam sie tlumaczyc itd. a widze ze i tak unas spokojnie rozmowa przeszla, i nawet jest sporo mam zdecydowanych na butle wiec luuuuz kochana
Młodak Ty sie nie denerwuj)) zawsze tak wygladaja dyzkusje na ten temat dlatego ja sie nikomu juz nie bede tlumaczyc dlaczego wole butle, ale gkvip napisala to co mysle to sie ciesze, bo ile razy ja wyglaszalam swoja opinie na ten temat to bylam atakowana i musialam sie tlumaczyc itd. a widze ze i tak unas spokojnie rozmowa przeszla, i nawet jest sporo mam zdecydowanych na butle wiec luuuuz kochana
Weźcie nie starszcie! ;-)
A ja bym chciała usłyszeć Twoje teorie. Bo przecież nie chodzi tu o kłótnie, tylko dyskusję.
maćku zgadzam się z tobą - zapowiada się strasznie mnie już (.)(.) boląBo my tu kulturalne babki jesteśmy i przecież nikomu nie będziemy pojeżdżać za to, że ma odmienne zdanie ;-)
Ale jak tak czytam o Waszych przeżyciach to normalnie zaczynam się bać
Ale jak sobie pomysle o szpitalu, cycach na wierzchu, obcycho osobach to dla mnie jest to tak uwlaczajace ludzkiej godnosci, rzeczy, ktora czlowiek przez calel zycie ukrywa, nosi, wydaje pieniadze na bielizne, w jednej sekundzie zostaje przemieniona w bidony ktore kazdy Ci moze wyciagnac, przekrecic, wydusic no to dla mnie jest cos nieludzkiego, cale zycie nauczone ze to czesc intymna a my w jednej sekundzie mamy sie zmienic...
Ja jakoś nigdy nie postrzegałam kobiet karmiących piersią jako umęczonych, choć za widokiem wywalonego cyca też nie przepadam ;-)(choć ponoć z czasem to się zmienia).Teorie to może za wiele powiedziane. Naoglądałam się wiele matek karmiących i wybaczcie, ale ten widok do mnie nie przemawia. Nie widzę w tym nic pieknego oprócz zmęczonej kobiety i jej wyciagniętych piersi. Mam nadzieję, że nie uraziłam żadnej z dziewczyn karmiących, bo to tylko moja opinia. Może to głupie, ale ja też w tym wszystkim jestem ważna. I chcę być choć odrobinę niezależna po porodzie, a niestety karmienie piersią jak dla mnie to wyklucza. Zresztą rozmawialiśmy o tym z K. i on jest tego samego zdania bo marzy o tym aby móc nakarmić nasze dziecko, a jednocześnie pomóc mi.
Ja jakoś nigdy nie postrzegałam kobiet karmiących piersią jako umęczonych, choć za widokiem wywalonego cyca też nie przepadam ;-)(choć ponoć z czasem to się zmienia).
Argument dotyczący wolności rozumiem i zamierzam nauczyć dziecko nie tylko jeść z cyca, ale także z butelki, żeby nie być "uwiązaną" ;-)Tylko czy tak się da?
O to nasz ma cały dzień chwilówkę, nawet po pionowej ścianie zaczyna się wspinać a duża choinka w tym roku znajduje się za drzwiami zamkniętymi bo kot był główna jej ozdoba zaraz na samym czubkuAylin- my takie rozladowanie kociej energii w domu "chwilowkami" nazywalismy heheeh, tyle, ze nasz od scian sie odbijal wtedy
Moja siostra ma teraz kocurka, helmucika i jest wieeeelki jak na niemieckiego kota przystalo tez ma takie chwilowki, ale w jego przypadku wyglada to zupelnie inaczej, pewnie chcialby sie rozladowac, ale dupsko z grube.... ;-)
Mangii- no racja, przydalyby sie ;-)
Dziewczyny, odnosnie snow, mi na samym poczatku ciazy snilo sie moje baby i pamietam, ze chwile przed przebudzeniem skapnelam sie, ze nie wiem czy kto to i zajrzalam...dziewczynka byla Dlatego mimo wszystko bylam przygotowana na Matylde- wyszedl mi drugi siurak w domu
Gratuluje córci :-)Witam
Udało mi sie zajrzeć do Was bo córka przytargała swój komputer od babci,ale nasz już niedługo wróci z naprawy,dziś ACER przysłał smsa że już go odesłali.
A więc ja po dzisiejszej wizycie....
Wszystkie parametry w normie,według usg ciąża 5 dni starsza. Dzidzia waży 413g i lekarz nagrał nam 5 minutowy filmik w 4d, Ja na szczęście mam 4d w cenie wizyty. Dzidzia była bardzo ruchliwa i robiła fajne minki,nawet lekarz się śmiał
No i najważniejsze potwierdzona CÓRECZKA:-):-):-) a więc będzie LILIANKA.
I jeszcze jedno co mnie zaskoczyło to dostałam paczkę połówkową pełno kosmetyków(próbek) ale nie w saszetkach tylko w takich orginalnych opakowaniach tylko,że mniejszych dla dzidzi ,gazetki, płyty instruktazowe jak opiekować się dzidzią po porodzie i jak karmić piersią,jakieś książki,poradnik wyprawkowy Szok Cała pełna duża reklamówka
i temu mamy ten sam dzień na suwaczku ale z tego co pamiętam chyba rożne terminyja dokładnie tak samo tez 28 08
mnie kośc boli jak się przewracam z boku na bok lub jak wstaje
dobrem dziecka na pewno nie wygoda bo dla mnie to był koszmar ale teraz się nie złamie i bede karmic min 6 miechód jak cycki pozwola