reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Gdzie jest lista maluszków? Proszę mnie dopisać z Moją Okruszynką.

Musisz napisać do Leny albo do Maćku na PW info.

Nasz psiak jak mu damy pustą butelkę np. po wodzie to szaleje z nią jakieś 40min., gryzie, przesuwa po podłodze, podrzuca przy tym hałasuje strasznie potem kładzie się na płytkach w przedpokoju i zieje

reklama
klasyczna rozpierducha :tak:

Delikatnie powiedziane. Nasza czasem sobie idzie spokojnie i nagle skok - na wysokość kontaktów i idzie dalej spokojnie. To chwilówką można nazwać.
Jak w nią szatan wstępuje to trwa około 20 minut a dzwięki jakie przy tym wydaje do niejednego horroru by sie nadały. A i tak kocham to kocisko :)

kobietki jestem :-)
usg rewelacja! na prawdę warto wydać kasę na to!
100% dziewczynka, mega ruchliwa :-D machała do nas!!!
wszystkie wady jakie się dało w tym badaniu wykluczyć - wykluczone :happy2:
waży 375 gram
mamy przecudny film i kilka zdjęć...jestem zakochana...tatuś z resztą też :tak:
gratuluje córeczki też bym chciała żeby to drugie maleństwo u mnie było córeczką aletego dowiem sięwe czwartek już nie moge się doczekać:-)

Wróciłam i ja. Co najważniejsze dla mnie serduszko bije:-D. Dzidziak ułożony był cytuję " w pozycji wymuszonej" więc rozczaruję Was pisząc iż nadal nie znam płci :errr: . Połówkowe jednak na następnej wizycie na początku lutego. :dry: Pobrał mi cyto i teraz mnie podbrzusze tam niżej troszkę boli ale ogólnie jest dobrze.
Dziękuję za trzymanie kciukasów no i gratuluję poznania płci Kasi i Gosi.

Dobrej nocki kobitki.
szybko ten czas zleci i zobaczysz kim bedzie wasz dzidziolek ;-)

Tialana,

Mam do Ciebie pytanie,czy mialas juz usg i jak duze jest Twoje bobo? Pytam,bo mamy termin na sam dzień i chcialabym porównać. Mi ciagle wychodzi ciaza o tydzien mlodsza,malutka ma dopiero 170g,a pozostale dzieciaczki widze ważą juz po 350g. Zaczynam sie niepokoic, do tego mama i siostra mi mowia ze coś jest nie tak,ze mala jest za malutka,itd i ja zaraz chyba oszaleje. Czy ktoras zna wymiary dzidzi z 17tyg??
Aha, no i prosze doliczyć moja dziewuszke do listy, bedzie już 5!
Gratuluje dziewczynki :-D
witam dziewczeta
tu macie ladna tabelke ze SREDNIMI wymiarami dzidzi:

Average fetal length and weight chart | BabyCenter

wiadomo ze to srednie wiec odchylenia od normy sa normalne :)

kto nie czuje ruchow to ja oddam chetnie polowe moich, nie moge w nocy spac! czuje sie pobita od srodka, non stop sie rusza kopie i rozciaga... maz juz bez problemu wyczuwa wszystko przez brzuch.

mam dzisiaj wizyte o 18 , trzymajcie kciuki, odezwe sie wieczorem
daj znać jak po wizycie :-)

Jak już tak piszecie o zwierzakach to mój psiaczek jak zobaczy że mam piłke w ręce albo usłyszy słowo piłka to dostaje takiego ataku ADHA że cały dzień można mu rzucać a on się nie zmęczy :happy:

Kochana! Ze wzgledu na to, ze Twoje sny moga miec wpływ na przyszłosc naszego kraju bądź nawet całego świata czuje sie zobowiązana poprosic Ciebie abys zmieniła pracę albo chociaz tematykę oglądanych filmów tóz przed snem!!!
;-)

hahaha coś w tym jest co mówisz, my wróżki musimy uważać nawet na to, co nam się śni! :D i zdecydowanie masz rację jeśli chodzi o repertuar przed snem - książki o tematyce obozowej to chyba nie najlepszy koniec dnia...

A poza tematem mam do Was wszystkich pytanie: czy którakolwiek ma cycki nietknięte ciążowymi zmianami??? Czy jestem jakaś inna? Tyle się już rozpisywałyście o kupowaniu nowych staników, nabrzmiałych mleczarniach, zmienionym kształcie, jędrności itd., tymczasem biedna magnii nie zauważyła NICZEGO. Rozmiar ten sam, tak samo blade obwódki, okej, trochę wrażliwe na dotyk, ale to wszystko. Mąż się cieszył, że będę piękną dojną krową, a tu dóóóópa. W sumie to dla mnie niezła wiadomość, mam mocno pokrzywiony kręgosłup, i jakby oprócz brzucha jeszcze biust mi wywaliło, to pewnie męczyłabym się już teraz okrutnie, ale mimo wszystko złapał mnie klimat....... proszę panią, a czemu on ma siusiaka a ja nie???

cześć Mamuśki

Ja się dziś trochę zestresowałam, ale o tym nie tutaj... ale chyba już doszłam do siebie.
Miłego dnia Wam życzę!!

Magnii moje sa wieksze i ciezkie, ale nie zaobserwowalam ciemniejszych obwodek no i nie bola. Nie bolaly nawet na poczatku ciazy - chyba, ze je przycisnelam.

Witam
Udało mi sie zajrzeć do Was bo córka przytargała swój komputer od babci,ale nasz już niedługo wróci z naprawy,dziś ACER przysłał smsa że już go odesłali.

A więc ja po dzisiejszej wizycie....
Wszystkie parametry w normie,według usg ciąża 5 dni starsza. Dzidzia waży 413g i lekarz nagrał nam 5 minutowy filmik w 4d, Ja na szczęście mam 4d w cenie wizyty. Dzidzia była bardzo ruchliwa i robiła fajne minki,nawet lekarz się śmiał:)
No i najważniejsze potwierdzona CÓRECZKA:-):-):-) a więc będzie LILIANKA.
I jeszcze jedno co mnie zaskoczyło to dostałam paczkę połówkową:) pełno kosmetyków(próbek) ale nie w saszetkach tylko w takich orginalnych opakowaniach tylko,że mniejszych dla dzidzi ,gazetki, płyty instruktazowe jak opiekować się dzidzią po porodzie i jak karmić piersią,jakieś książki,poradnik wyprawkowy:) Szok:) Cała pełna duża reklamówka:)

Witam
Udało mi sie zajrzeć do Was bo córka przytargała swój komputer od babci,ale nasz już niedługo wróci z naprawy,dziś ACER przysłał smsa że już go odesłali.

Wszystkie parametry w normie,według usg ciąża 5 dni starsza. Dzidzia waży 413g i lekarz nagrał nam 5 minutowy filmik w 4d, Ja na szczęście mam 4d w cenie wizyty. Dzidzia była bardzo ruchliwa i robiła fajne minki,nawet lekarz się śmiał:)
I jeszcze jedno co mnie zaskoczyło to dostałam paczkę połówkową:) pełno kosmetyków(próbek) ale nie w saszetkach tylko w takich orginalnych opakowaniach tylko,że mniejszych dla dzidzi ,gazetki, płyty instruktazowe jak opiekować się dzidzią po porodzie i jak karmić piersią,jakieś książki,poradnik wyprawkowy:) Szok:) Cała pełna duża reklamówka:)
Gratuluję !!! :-D :-)

Witam

Gratulacje! Super wiadomość! I wow na 4d w cenie i kosmetyki for free :)

reklama
Nasz psiak jak mu damy pustą butelkę np. po wodzie to szaleje z nią jakieś 40min., gryzie, przesuwa po podłodze, podrzuca przy tym hałasuje strasznie potem kładzie się na płytkach w przedpokoju i zieje
Nasz też lubi butelki ale tylko do momentu odgryzienia nakrętki ;-)

Gratki!!! :tak:

Do góry