reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ostatnia edycja:
reklama
ja sie cieszylam ze była"wiosna" a tu nagle psikus. Najgorszym moim problemem jest to ze ledwo dopinam się w kurtkę zimową... mialam nadzieje ze lada chwila zaloze wiosenna - jest luzniejsza a ta byla obcisla:/ jak sie zapinam to nie moge oddychac a jak przejde pare krokow to strasznie mnie brzuch boli :/ niech ta wiosna przychodzi bo ejszcze chwila to z domu nie bede mogla wyjsc bo nie bede miala w czym na takie zimno haha :)

No ja to dodatkowo na wiosnę będę musiała się zaopatrzyć w jakąś większą kurtkę, bo na zimę to sądzę, że się zmieszczę, ale potem to będzie problem. W lutym zacznę zwiedzać lumpeksy.

Jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży to od razu przed oczami stanęła mi wizja Świąt Bożego Narodzenia. Mam super płaszczyk do kolan, kupiony w zeszłym roku. Czarny, delikatnie elegancki, ale do jeansów też się nadaje. No i w Wigilię całą Pasterkę na wdechu zaliczyłam :-D bo się uparłam na elegację.

Wpadlam na chwilke bo moi panowie wlasnie robia kolacje :)
W ogole moj syn dzisiaj tylko tata i tata, wszystko z tata, nawet tate bardziej kocha - dzisiaj sie dowiedzialam:-D:sorry:
Chodzi za Nim jak cień, nawet do łazienki:tak:

Kamila ja tez w zimowej sie ledwo dopinam:-( u nas zimno tez sie zrobilo, chyba musze jakas meza kurtke wyciagnąć:-D

Mi tez dzisiaj sie ziewa cały dzien, zerwalam sie dzisiaj bo nas Kuba zaskoczyl, wstal po 7 mimo, ze wczoraj poszedl spac o 10 bo bylismy u znajomych i wrocilismy przed 22. Normalnie chodzi spac 20-21 i spi do 9 lub nawet 10 rano wiec sie nie spodziewalam, ze tak szybko sie obudzi dzisiaj:szok:

Ja dzisiaj też zaliczyłam popołudniu drzemke teraz zjadłam paczke lejsów paprykowych i się dalej nudze ale już coraz bliżej 22 to m juz wróci do domku a ja pewnie pójde spać :-)

co za niedziela
:eek:
moj zbawia swiat grajac w cos a ja przerzucam kanaly :eek:

Hehehe, moj tez "zbawia swiat" :confused2: Co chwile tylko cos mruczy ze zlosci. Ja siedze przy laptopie i czekam az ugotuje sie moj mega kwasny, rozgrzewajacy kapusniaczek. Mniaaaam

Moja kurtka jeszcze trzy tygodnie temu zapinala sie bez problemu, teraz juz mnie uciska. Nie za bardzo chce kupowac nowa wiec grube swetry i bluzy pojda w ruch - a na to rozpieta kurtka.

Do niedawna martwilam sie, ze nie czuje ruchow maluszka, a teraz bardzo czesto sie wierci :tak: Szczegolnie polubil kopanie w pelny pecherz - zwlaszcza rano - jak leze w lozku i nie chce mi sie wstac do ubikacji :sorry:

Gratuluję chłopaka!!!

mamina tak z ciekawości, to lekarz ci pozwolił biegać na bieżni?? jestem trochę w szoku, bo bieganie przecież napina brzuch...

lekarz nie mowil ze nie moge, a ja nie biegam na biezni tylko ide pod gore, do tego robie "narty boczne" i "narty normalne", uzywam tez maszyny "po schodach" i cwicze na macie. Tak aby spalic do 400-500kcal, nie dluzej niz 60minut. Nic mi nie twardnieje i czuje sie wysmienicie. Cwiczylam regularnie przed ciaza wiec nie jest to dla mojego organizmu nowosc. Przed ciaza robilam ostre wytrzymalosciowki:-D

lekarz nie mowil ze nie moge, a ja nie biegam na biezni tylko ide pod gore, do tego robie "narty boczne" i "narty normalne", uzywam tez maszyny "po schodach" i cwicze na macie. Tak aby spalic do 400-500kcal, nie dluzej niz 60minut. Nic mi nie twardnieje i czuje sie wysmienicie. Cwiczylam regularnie przed ciaza wiec nie jest to dla mojego organizmu nowosc. Przed ciaza robilam ostre wytrzymalosciowki:-D

zazdroszczę:zawstydzona/y: mnie twardnieje i nawet spacery z psami nie sprawiają mi radości, mam nadzieję, że jak uporam się z obroną i pójdę na zwolnienie z pracy to wrócę do formy

reklama
Wróciłam:nerd:

Ty to chyba dzisiaj jakiś gorszy dzień masz i ciężko jarzysz widzę :sorry:

wydawało mi sie ze napisała odwrotnie i chyba potem zmieniła a nie :-p:-p:-p

taaa golebie poszly.....
przyjechalismy tak glodni, ze mielone poszlo szybko na klopsy a kapucha na surowke :baffled:
teraz martwie sie o majtasy mojego, bowiem to jego pierwsza chyba surowka w zyciu :baffled:

buziak- na te wanienke fisherprice to tez sie slinilam kiedys, az wyczytalam, ze w tym materacyku to zbiorowisko bakterii moze byc, plus to male jest i starcza na krotko, aha i jeszcze masz problem z dojsciem do wody, bo co chwila musisz lape gimnastykowac by nabrac wody

sicil - to najpierw zapraszasz na gołąbki a potem z premedytacją zżerasz składniki???:wściekła/y:
Co do wanienki FP to nie napisałam, ze jest super i bym ja chciała, bo ja do takich wynalazków podchodze sceptycznie;-). Ja ja tylko pokazałam jako kolejny bajer:tak: . A wydaje mi sie ze dziecku musi byc niesamowicie zimno:eek:

hahaha, no to się uśmiałam do łez, aż mi się oko rozmazało :p jestem za tym biznesem, dla czerwcówek zniżka 50%!!!
myslisz, ze nasze czerwcówki sie nie pogniewają ze tłuczemy na nich kase???;-)

Jade na pierwszy tydzien lutego, musze z rodzinką wszystko uzgodnić i przemyśleć co dalej i odpocząć od tej całej sytuacji tutaj. No ale niestety nie przez słubice :)

mam nadzieję ze odpoczniesz sobie od dnia codziennego i ubędzie Ci trosk!!!;-)

Co do proszków do prania to albo lovella albo jelp. Płyny do prania białe. Pół roku m/w i zaczynamy zwykłym:tak: Nikt nie pisał o jelpie???:rofl2:

Do góry