reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

buziak to wesoło z tymi Włochami miałaś :-D

alijenka gratuluję córeczki!!!
kamila gratuluję synka!!!

Zaczynam się trochę martwić :/ Nie dośc , że nabawiąm sie jakiegoś wstrętnego przeziębienia to od 3 dni odczuwam dziwne sensacje w dole brzucha, szczególnie gdy siedzę i chodzę. Takie kłucie, i do tego lekki ból w kroczu. Martwi mnie to bo wcześniej nie miałam nic podobnego. I sama nie wiem czy to dlatego, że mi sie wszystko rozciąga w środku czy też coś nie tak z dzidzią :/ Dzwonilam do lekarki to kazala mi podpoczywać i brać podwójną dawkę magnezu. Macie też takie objawy? Jakoś nie umiem sie wsłuchiwać w swoje ciało, od dziecka jestem hipochondrykiem i na każde dziwne objawy biegne do lekarza. Na dodatek przez to osłąbienie katarem wyszlam dzis na 5 min na pocztę i prawie zemdlałam...... :no:

nie przejmuj się, bo mam również podobnie i lekarz powiedział, że to normalne

Avo skoro z ciebie taka wróżbitka, to ja tez poproszę o płeć, bo mój gin to pewnie dopiero na połówkowym coś powie na ten temat, a to dopiero w lutym będzie:-(

a co do tego zaleconego solarium, to bardzo mnie to zaciekawiło z tej racji, że odkąd jestem w ciąży przeżywam zmasowany nawrót atopowego zapalenia skóry, a solarium zawsze mi pomagało, no ale teraz nie wolno, no chyba że jednak wolno, w czwartek mam wizytę, więc jak nie zapomnę, to zapytam się mojego gina co on na to...

reklama
Ale jaja z tymi wodami!!:) ja tez nie mialam o tym pojecia. no wlasnie jak one sa wydalane??

moj wrocil, pilot slicznie chodzi ale pochwalilam mu sie co zrobilam to sie smial i stwierdzil ze akurat go to nie dziwi:rofl2::confused2: przywitalismy sie po dlugiej nieobecnosci:rofl2: i znowu sie do kompa przykleilam :D

cos bym zjadla....tosty jakies moze...?:)

kasiulka - ten sam fragment juz znalazłam;-):tak:

ja sie nieraz zastanawiałam, ze to przeciez niemozliwe jest zeby całe 9miesiecy jedne wody były, zwłaszcza ze to nie jest czysta woda, ale rózne tam rzeczy pływają a i glutki sikaja;-) ale w jakich okolicznosciach ja sie na to natknęłam to tak jak mówiłam - skleroza:eek:

a co do tego zaleconego solarium, to bardzo mnie to zaciekawiło z tej racji, że odkąd jestem w ciąży przeżywam zmasowany nawrót atopowego zapalenia skóry, a solarium zawsze mi pomagało, no ale teraz nie wolno, no chyba że jednak wolno, w czwartek mam wizytę, więc jak nie zapomnę, to zapytam się mojego gina co on na to...

musisz dopytac, generalnie to raczej zdrowe sie nie wydaje:eek:, ale moze czasem pomaga w zaleznosci na jakie dolegliwosci, bo wiadomo ze niektóre leki tez nie sa polecane ciężarnym, ale gdy nie ma wyjscia bo lepiej zeby choroba sie nie rozwinęła... ??? Tu juz niech sie wypowiadają mądrzejsi, choc ja sąsiadce wierze raczej nie miała powodu kłamac, a ona zmanierowana taka nie jest wiec to napewno z zalecenia a moze byc ze i co lekaz to opinia:happy:

własnie siadam na karnego jeza...:tak:

takie coś znalazłam w sieci

"Wody płodowe są zawsze świeże – podlegają nieustannej wymianie. Ich wytwarzaniem i wchłanianiem zajmuje się nabłonek owodni (błony płodowej otaczającej maleństwo). Płynu przybywa i ubywa również dlatego, że dziecko połyka wody płodowe, a także robi siusiu. "
już ktoś ten fragment wrzucił ale z tego nie wynika jak są one wydalane, jedynie że wchłania je nabłonek owodni ale co dalej...ktoś wie?

już ktoś ten fragment wrzucił ale z tego nie wynika jak są one wydalane, jedynie że wchłania je nabłonek owodni ale co dalej...ktoś wie?

mowisz i masz

Wody płodowe są zawsze świeże – podlegają nieustannej wymianie. Całkowita wymiana płynu między matką a płodem następuje w ciągu zaledwie trzech godzin! Jak się to odbywa? Z jednej strony płyn ulega stałej resorpcji (wchłanianie), z drugiej – stałej reprodukcji. W I trymestrze błony płodowe (nabłonek owodni) wchłaniają płyn do krążenia matki, a jednocześnie wytwarzają nowy. Po 20. tygodniu ciąży płynu przybywa i ubywa również dlatego, że płód sam połyka płyn, który jest wchłaniany w przewodzie pokarmowym i – wydalany z moczem – wraca do worka owodniowego.

niezle co???
:happy:

Ale sobie dogadzasz ;D

:cool2:
jak sama tego nie zrobie to maćku mnie zaraz usadzi:cool2:

Ostatnia edycja:
Moje maleństwo już drugi dzień ma czkawkę... ja nadal nie ma opcji edytuj, jakbym musiała na jeżyka to nie wiem czy "przyjaciel od d..y strony" się nie odezwie

reklama
Dziewczyny odświeżyłam nieco wątek "lista czerwcowych mamuś". Jeśli są jakieś niezgodności lub kogoś jeszcze na niej nie ma to proszę o odpowiedni info na priva :tak:

Do góry