reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kamila - wiem, ze człowiek sie denerwuje, caly czas o tym mysli i sie niepokoi, ale zanim zaczniesz sie denerwowac na powaznie to pamietaj, ze tego typu informacje to sie konsultuje z kilkoma lekarzami, jeden mógł sie najzwyczajniej w swiecie pomylic. A jezeli wprost Ci powiedział, ze nawet usg trzeba powtórzyc zeby sie upewnic to sama widzisz, ze to moze dzidzia sobie psote zrobiła i tak napewno było;-) Uspokoj sie chociaz troszeczke, bo nerwy niestety nie pomagaja w niczym!!
A co do siusiaczka to przyzwyczaisz za chwile sie do tej mysli, teraz odchowasz dwóch braci a córe sobie zostaw na póxniejsze lata;-):tak:

kamila - jeszcze nigdy internet mnie nie uspokoił!!!! nie ma co porównywac bo kazdy przypadek jest inny!!!

ja nie panikuje na szczescie tylko jakos podswiadomie czuje niepokój.. co do płci na pewno łatwiej jest wychowywac braci nic brata i siostre ale jednak ta ciekawosc jak to jest miec córe pozostaje:) No cóż teraz mysle sobie"ciekawe jak bedzie wyglądał i czy bedzie podobny do wiktora" :) nawet sie ciesze ze chlopak ale tak w 100% jeszcze do mnie nie dotarlo;p

reklama
kamila
ja też czułam, że będziesz miała 2 chłopca, jakoś mi chłopcy do ciebie pasują :)
Powtórzę się ale nie martw się za bardzo, też bym przekopała internet, choć to czasem więcej złego robi niż dobrego ale ja tam muszę natychmiast wszystko wiedzieć
Ty jesteś młodziutka to jeszcze 5 córek możesz mieć!;-)

paulinamaria
te skurcze są raczej bezbolesne, twardnienie i skurcz, może nieprzyjemne ale nie boli

kamila- ja nie mówie ze panikujesz:no: nawet mi to do głowy nie przyszło, bo kazda mama by sie martwiła. Ale na ile to mozliwe to mysl pozytywnie!!!!! To pomaga, wierz mi!!! :tak:

kamila- ja nie mówie ze panikujesz:no: nawet mi to do głowy nie przyszło, bo kazda mama by sie martwiła. Ale na ile to mozliwe to mysl pozytywnie!!!!! To pomaga, wierz mi!!! :tak:
wiem ze nie mowisz :) ale powiem Ci ze kiedys jak sobie myslalam co bymz robila gdybym uslyszala ze z moim dzieckiem jest cos nie tak lub moze byc to zawsze wydawalo mi sie ze bym wpadla w mega panike.. ale na szczescie jest ok bo wierze ze jest ok a czwartek już niedaleko wiec dlugo czekac nie bede

kamila
ja też czułam, że będziesz miała 2 chłopca, jakoś mi chłopcy do ciebie pasują :)
Powtórzę się ale nie martw się za bardzo, też bym przekopała internet, choć to czasem więcej złego robi niż dobrego ale ja tam muszę natychmiast wszystko wiedzieć
Ty jesteś młodziutka to jeszcze 5 córek możesz mieć!
wink2.gif

paulinamaria
te skurcze są raczej bezbolesne, twardnienie i skurcz, może nieprzyjemne ale nie boli
no za 5 córek to ja podziękuję :p ale moze kiedyś .. :) jedną.. :p

Ostatnia edycja:
No to jestem.

Dzidziuś duży... waży 377gram
serduszko 150/min
dzidzius tak długi ze nie da się już zmierzyc jego długości..
ale jest jedna niepokojąca rzecz.. zastój w nerce.. w czwartek idę do szpitala na ponowne USG ... lekarka powiedziała, że są dwie opcje bo albo dzidziuś nie zrobił siusiu i się zrobił zastój bo mocz tam zalega albo "zaczniemy się martwić" ale o szczegołach nie chciała mi mowic zebym się nie potrzebnie nie denerwowala bo ma nadzieje ze to ta pierwsza opcja. Wszystkiego dowiemy sie w czwartek.
No i jeszcze jedno.. 90% chłopak.

No cóż pomimo że kazała mi się tym nie przejmować puki nie zrobimy badania.. ale myślę o tym i mimo wszystko się martwię. Mam tylko nadzieje że okaże się że nereczka zdrowa i funkcjonuje prawidłowo.

Długość mojej macicy wróciła do normy tak że żadnego zagrożenia z tej strony nie ma :)

Wymiar dwuciemieniowy główki - 48mm
Obwód główki- 176mm
Obwód brzuszka- 169mm
Długosć kości udowej- 32mm
Gratuluję :-D

kamila - Nie ma po co panikowac, ale powiem Ci ze u P w rodzinie jest chłopczyk, ktory miał np refluks moczu, nie wiem dokładnie jak to wyglądało ale dzis ma 6lat i juz od dłuuuuuuuugiego czasu wszystko jest ok. dzis nie ma sladu, wiec wiesz nie po co sie denerwowac
Zadnych przeszczepow!!!:happy:

Pojadłam wracam a tu kolejny pisiorek
Kamila gratuluję chłopaczka - będzie dobrze zobaczysz że w czwartek będzie wszystko ok.
Mojej koleżance na pierwszym genetycznym wyszło że dziecko ma dziurkę w serduszku ale już na drugim połówkowym okazało się że dziurka zarosła i jest ok. Jakby nie zarosła to wtedy robią jakiś zabieg dzidziaczkowi jeszcze w łonie matki.

reklama
a mi się żoładek skurczył- na sniadanie mogę wepchnac w siebie dużo, ale już na obiad zjem trochę i czuję sie przepełniona i jest mi lekko niedobrze...ma ktoś tak?

Ostatnia edycja:
Do góry