reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
dubeltowka ja mam kolezanke pod dublinem i nas zapraszala na wakacje, tylko te bilety takie drogie, jak znajde cos taniego to nie patrze na nic i lece:-D
oj zolza niedobrze:no:

Misialina - też do mnie nie przemawia w 100% dlatego rozglądam się za innym:-) tylko, że markę znam i w związku z tym rozważam jego zakup. Bo obecny nigdy mnie nie zawiódł, a mamy go po Brunku, no i wszędzie mogliśmy nim wjechać nawet na Szyndzielnie i zimą na Kozią Górę.

Dziewczyny jak wkleić sygnaturki???? Jakoś mi nie wchodzą :)

Ostatnia edycja:
jestem na moment.
Sobotni koncert wyszedł super:) Było bardzo miło, maluchy fajnie się bawiły i bardzo im się podobały przypalone ciasteczka w kształce nutek:) Potem przyechały do mnie dziewczyny z kwartetu i miałyśmy próbę od 12.30 do 20. Pół nocy siedziałam z koleżanką i ustalałyśmy program na koncert. W niedzielę próba z kwartetem od 9 do 17. Mózg mi parował. A Marcin z Marysią byli w tym czasie u teściów, strasznie się stęskniłam.
U teściowej niedobrze, pojawił się przerzut do pachwiny...

zołza no to może jednak rodzeńśtwo dla Ediego ;-) Edi taki kochany, z pewnością byłby dobrym bratem:)

marta ja też sił nie mam na nic. Do tego podziębiona jestem i boję się, że Marysia złapie coś ode mnie.

Misiu
ładnie ci Malwinka dała pospać. Marysia też ostatnio łądnie śpi w dzień, dwa razy po półtorej godziny. I - uwaga - zasypia sama w łóżeczku również w dzień! :) A to wielka nowość.

andariel haha, Nina wyżera jedzenie ptaszkom?:) Marysia ostatnio dobiera się do miski kota ale jeszcze nie było degustacji. Ja nie cierpię gołębi, mogłabym je udusić wszystkie, ale pewnie z Marysią też będziemy chodzić karmić, tu innych ptaków nie ma.

madzioolka ja też powinnam nad spaerówką myśleć ale nie mam do tego głowy. Póki co jeździmy sobie w x-landerze i jest nam bardzo wygodnie. Uciążliwe jest tylko wsadzanie go do Yarisa. No i na balkon nie wjedzie. Chyba kupię ten c Aestima, podobał mi się. Casatto czy jakoś tak...

stopa eh te choróbska nie dają wam spokoju. Na spacer cierpliwie poczekamy, teraz łądna pogoda to jesteśmy codziennie w okolicach południa. Wózek 20 kg?? a ja narzekam na moje 14! Ja myślałam o mutsy transoprter razem z gondolą na początku, ale kilka rzeczy mnie jednak nie przekonało. Teraz zamierzam kupić maleńką i lekką parasolkę, bo spacerówka z x-landera jak wspominałam, bardzo mi odpowiada.

dubletówka
nono! Super! Oj każdej mamuśce przydałby się taki weekend. Ja właśnie miałam wolny od rodziny, szkoda że spędzona w całości na pracy:(

mrsmoon witaj :)

Ruch jak w Pcimiu Dolnym widzę;-)

mamusia jak podróż? No i jak Tymek w nowym miejscu się sprawuje?
Madzioolka fajnie, że wyszliście razem, my też byliśmy w sb na imprezie u znajomych, takie wyjścia przywracają mi równowagę:tak: Jaki fotelik zamówiliście? My za jakieś 2 tyg jedziemy do sklepu mierzyć fotelik do auta i Maję do fotelika. Mam 2 typy

Misialina a ten wózek to ma być jedyna spacerówka czy druga na zmianę? Widziałam u zolzy sprinta - fajny jest, lekki ale spory i solidny się wydaje
zolza jak się ciuje? mam nadzieję, że lepiej, daj znać
stopa oj nie możecie się coś wykurować...biedne dzieciaki...Może to dobrze, że Ninka sama odstawiła cyca? U nas też w ten sposób zakończyliśmy karmienie. Najmniej stresujący dla dziecka, nie przejmuj się...Przed transporterem Cię przestrzegam,, to najtańszy wózek Mutsy, sama nad nim się zastanawiałam. Poszukam linka to wkleję. Jakieś zaczepy pękają, a i stelaż czasami też, szczególnie w starszych modelach. Mojej koleżance właśnie jakiś plastikowy element konstrukcji pękł właśnie przy wciąganiu po schodach...
a tu link do wklejania suwaczków https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-w-profilu-testy-14254/
dubeltówka Tobie najbardziej zazdroszczę, też bym się wyrwała z domu na jeden dzień...co się dziwisz, że się za Tobą oglądają? Laska jesteś i tyle:tak:
trasia hej! No widzisz, maluchom nie przeszkadzały przypalone ciasteczka:-D A tak w ogóle, to niezły z Ciebie pracuś - próby z kwartetem, zajęcia z dziećmi, koncerty tu i tu...Jak tam sprawy z firmą?
Ja też lubię X-landera ale mam podobne odczucia jak Ty z tym pakowaniem go do yarisa, mało tego, do hondy też nie idzie go włożyć bez ściągania kółek, bo mój mąż uparł się i mamy sedana a nie kombi:wściekła/y:
To niedobrze, że z teściową gorzej:-( Ona ma jakieś leczenie?

Ostatnia edycja:
mrsmoon no właśnie żadne leczenie się jeszcze nie zaczęło. Nie wiem dlaczego. Tyle mówią o tym żeby jak nawcześniej się badać, szybko działać, a ona już połtora miesiąca po pierwszej biopsji i nic. A w tym czasie przerzut, no szok.
Ja kółek nie zdejmuje i wchodzi mi wózek do Yarisa ale mam dość tego upychania. Ja pamiętam, żr właśnie z powodu tej sprawy z pękającym stelażem w mutsy transoprterze z niego zrezygnowałam.

reklama
mrsmoon fotelik kupiliśmy Maxi cosi Priori Xp czyli wygodniejsza wersję Tobi, bo też ma napinacz pasów a nie ma wąskiego zagłówka i to w zasadzie jedyna róznica między tymi dwoma modelami fotelikami :) Sadzaliśmy w sklepie Maję w obu i nie potrafiłam sobie wyobrazić że do Tobi zmieści się zimą za dwa sezony w kurteczce a mam nadzieje że trochę nam ten fotelik posłuży... taki: Fotelik dla dziecka MAXI-COSI Priori XP 2010, kolor Foggy Dawn

traschka super że koncert udany :) a weekend miałaś na pełnych obrotach widzę, podziwiam :) bo mi przesilenie wiosenne odbiera cała siłę i energię w ostatnich dniach...

Do góry