reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
dubeltowka ja mam kolezanke pod dublinem i nas zapraszala na wakacje, tylko te bilety takie drogie, jak znajde cos taniego to nie patrze na nic i lece:-D
oj zolza niedobrze:no:

Misialina - też do mnie nie przemawia w 100% dlatego rozglądam się za innym:-) tylko, że markę znam i w związku z tym rozważam jego zakup. Bo obecny nigdy mnie nie zawiódł, a mamy go po Brunku, no i wszędzie mogliśmy nim wjechać nawet na Szyndzielnie i zimą na Kozią Górę.

Dziewczyny jak wkleić sygnaturki???? Jakoś mi nie wchodzą :)

Ostatnia edycja:
jestem na moment.
Sobotni koncert wyszedł super:) Było bardzo miło, maluchy fajnie się bawiły i bardzo im się podobały przypalone ciasteczka w kształce nutek:) Potem przyechały do mnie dziewczyny z kwartetu i miałyśmy próbę od 12.30 do 20. Pół nocy siedziałam z koleżanką i ustalałyśmy program na koncert. W niedzielę próba z kwartetem od 9 do 17. Mózg mi parował. A Marcin z Marysią byli w tym czasie u teściów, strasznie się stęskniłam.
U teściowej niedobrze, pojawił się przerzut do pachwiny...

zołza no to może jednak rodzeńśtwo dla Ediego ;-) Edi taki kochany, z pewnością byłby dobrym bratem:)

marta ja też sił nie mam na nic. Do tego podziębiona jestem i boję się, że Marysia złapie coś ode mnie.

Misiu
ładnie ci Malwinka dała pospać. Marysia też ostatnio łądnie śpi w dzień, dwa razy po półtorej godziny. I - uwaga - zasypia sama w łóżeczku również w dzień! :) A to wielka nowość.

andariel haha, Nina wyżera jedzenie ptaszkom?:) Marysia ostatnio dobiera się do miski kota ale jeszcze nie było degustacji. Ja nie cierpię gołębi, mogłabym je udusić wszystkie, ale pewnie z Marysią też będziemy chodzić karmić, tu innych ptaków nie ma.

madzioolka ja też powinnam nad spaerówką myśleć ale nie mam do tego głowy. Póki co jeździmy sobie w x-landerze i jest nam bardzo wygodnie. Uciążliwe jest tylko wsadzanie go do Yarisa. No i na balkon nie wjedzie. Chyba kupię ten c Aestima, podobał mi się. Casatto czy jakoś tak...

stopa eh te choróbska nie dają wam spokoju. Na spacer cierpliwie poczekamy, teraz łądna pogoda to jesteśmy codziennie w okolicach południa. Wózek 20 kg?? a ja narzekam na moje 14! Ja myślałam o mutsy transoprter razem z gondolą na początku, ale kilka rzeczy mnie jednak nie przekonało. Teraz zamierzam kupić maleńką i lekką parasolkę, bo spacerówka z x-landera jak wspominałam, bardzo mi odpowiada.

dubletówka
nono! Super! Oj każdej mamuśce przydałby się taki weekend. Ja właśnie miałam wolny od rodziny, szkoda że spędzona w całości na pracy:(

mrsmoon witaj :)

Ruch jak w Pcimiu Dolnym widzę;-)

mamusia jak podróż? No i jak Tymek w nowym miejscu się sprawuje?
Madzioolka fajnie, że wyszliście razem, my też byliśmy w sb na imprezie u znajomych, takie wyjścia przywracają mi równowagę:tak: Jaki fotelik zamówiliście? My za jakieś 2 tyg jedziemy do sklepu mierzyć fotelik do auta i Maję do fotelika. Mam 2 typy

Misialina a ten wózek to ma być jedyna spacerówka czy druga na zmianę? Widziałam u zolzy sprinta - fajny jest, lekki ale spory i solidny się wydaje
zolza jak się ciuje? mam nadzieję, że lepiej, daj znać
stopa oj nie możecie się coś wykurować...biedne dzieciaki...Może to dobrze, że Ninka sama odstawiła cyca? U nas też w ten sposób zakończyliśmy karmienie. Najmniej stresujący dla dziecka, nie przejmuj się...Przed transporterem Cię przestrzegam,, to najtańszy wózek Mutsy, sama nad nim się zastanawiałam. Poszukam linka to wkleję. Jakieś zaczepy pękają, a i stelaż czasami też, szczególnie w starszych modelach. Mojej koleżance właśnie jakiś plastikowy element konstrukcji pękł właśnie przy wciąganiu po schodach...
a tu link do wklejania suwaczków https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-w-profilu-testy-14254/
dubeltówka Tobie najbardziej zazdroszczę, też bym się wyrwała z domu na jeden dzień...co się dziwisz, że się za Tobą oglądają? Laska jesteś i tyle:tak:
trasia hej! No widzisz, maluchom nie przeszkadzały przypalone ciasteczka:-D A tak w ogóle, to niezły z Ciebie pracuś - próby z kwartetem, zajęcia z dziećmi, koncerty tu i tu...Jak tam sprawy z firmą?
Ja też lubię X-landera ale mam podobne odczucia jak Ty z tym pakowaniem go do yarisa, mało tego, do hondy też nie idzie go włożyć bez ściągania kółek, bo mój mąż uparł się i mamy sedana a nie kombi:wściekła/y:
To niedobrze, że z teściową gorzej:-( Ona ma jakieś leczenie?

Ostatnia edycja:
mrsmoon no właśnie żadne leczenie się jeszcze nie zaczęło. Nie wiem dlaczego. Tyle mówią o tym żeby jak nawcześniej się badać, szybko działać, a ona już połtora miesiąca po pierwszej biopsji i nic. A w tym czasie przerzut, no szok.
Ja kółek nie zdejmuje i wchodzi mi wózek do Yarisa ale mam dość tego upychania. Ja pamiętam, żr właśnie z powodu tej sprawy z pękającym stelażem w mutsy transoprterze z niego zrezygnowałam.

reklama
mrsmoon fotelik kupiliśmy Maxi cosi Priori Xp czyli wygodniejsza wersję Tobi, bo też ma napinacz pasów a nie ma wąskiego zagłówka i to w zasadzie jedyna róznica między tymi dwoma modelami fotelikami :) Sadzaliśmy w sklepie Maję w obu i nie potrafiłam sobie wyobrazić że do Tobi zmieści się zimą za dwa sezony w kurteczce a mam nadzieje że trochę nam ten fotelik posłuży... taki: Fotelik dla dziecka MAXI-COSI Priori XP 2010, kolor Foggy Dawn

traschka super że koncert udany :) a weekend miałaś na pełnych obrotach widzę, podziwiam :) bo mi przesilenie wiosenne odbiera cała siłę i energię w ostatnich dniach...

Do góry