reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Doggi, a Ty się nie martw kochana. W szpitalu Ci wszystko powiedzą. Wytłumaczysz im swoją sytuację i coś Ci doradzą.

Ja wybieram przychodnię tylko ze względu na darmową wizytęwizyty położnej po porodzie. Wydaje mi się, że będę tego bardzo potrzebowała. Szymek tak czy siak ma już wykupiony pakiet w prywatnej przychodni i tam będę z nim chodzić. Będę tylko musiała skserować kartę szczepień:) Niestety ta prywatna przychodnia nie wysyła położnej więc dlatego rozejrzałam się za alternatywnym rozwiązaniem:)

Jestem i ja :-)
W dwupaku dalej i czekam na moją magiczną datę...jeszcze 10 dni i Julcia będzie z nami :-)
Nadrobiłam trochę wątek główny, widzę też że nie mamy jeszcze kolejnego dzidziusia. Ciekawe jak tam u Polkajki????
Idę gotować szybki obiad, bo padam z głodu.
Buziaki dla Was!

Ja też się zbieram, bo zaraz D. przyjedzie, śmigamy po małego i na obiadek do rodziców. Zajrzę wieczorkiem :)
Miłego popołudnia :)

nie martw się, ja tez nie mam ani przychodni ani położnej..
Silva, widze, że zorientowana jestes w temacie - proszę powiedz mi, czy to ma być położna z mojej najbliższej przychodni, czy też jesli mam ubezpieczenie wykupione dodatkowe i mogę korzystać bezpłatnie z innych prywatnych placówek, to mogę sobie zażyczyć stamtąd położna ?

daisy - według informacji, które dzisiaj uzyskałam położna przychodzi z przychodni państwowej do której zgłosisz dziecko, nie ma znaczenia gdzie Ty chodzisz do lekarza... a jeśli masz jakiś dodatkowy pakiet rozszerzony i taki będzie miało dziecko to musisz o to zapytać... w mojej przychodni, gdzie zapiszę Szymka jest raptem 2 lekarzy pediatrów i pewnie jedna położna więc wyboru nie ma (wszystko mi jedno kogo mi przypiszą), ale może u Ciebie jest więcej możliwości więc zadzwoń i spytaj o nazwiska położnych, które możesz wybrać...

A ja po obżarciu się truskawkami padłam :zawstydzona/y: i teraz wstałam 3 razy cięższa jakaś...:-)

Zaraz jadę po synka do przedszkola.Ten upał mnie troszkę przeraża bo korki pewnie na mieście.No a wracając w planach mam podjechać do zielarskiego po herbatkę z liści malin :-)Pijecie to już??

Silva ale mi narobiłaś ochoty na taki obiadek...ale ja dziś się wizytuję, a po kefirze albo zsiadłym mleku wiadomo co:zawstydzona/y:ale jutro nadrobię:tak:dziś zjadłam nuggetsy z kurczaczka z warzywami z patelni i właśnie odpoczywam po...
Dziewczyny, ja już doła łapię porodowego, a w zasadzie z powodu tego że nie rodzę. Już raz ryczałam z tego powodu i codziennie wieczorem na płacz mi się zbiera, że kolejny dzień minał i nic...mój mąż próbuje rozładować atmosferę i szkoda mi go strasznie bo się przejmuje tymi moimi płaczami, ale ja już naprawdę chciałabym mieć to za sobą...

Ja również się witam z Wami.

Coś kiepsko się dzisiaj czuję i nie mogę wysiedzieć przy kompie.
Miałam nadzieję na jakieś nowe super wiadomości, a tu cisza...
Podobnie jak Doris zastanawiam się co tam u Polkajki, czy mamy kolejną czerwcowa panienkę;-) Swoja drogą dość dziwne, że dziś do szpitala i zaraz cesarka, u nas nie ma tak dobrze. Trzeba zgłosić się dzień przed jesli to umówione cc, bo robia jeszcze badania i takie tam.

Postaram się teraz poczytać trochę, co tam u Was od rana.

reklama
katamisz ja piję tą herbatkę, wczoraj cały dzbanek wypiłam wieczorem i działa o tyle, że skurcze miałam całkiem konkretne... nie mam pojęcia czy to z powodu herbatki czy tak akurat wyszło. Tak czy owak jak widać jeszcze nie urodziłam więc te skurcze niewiele dają:) ALe nie jest zła, piję ją zamiast normalnej.

Do góry