reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

marta dziękuje, to jej nie zazroszczę... Ci lekarze ściemniacze! Albo nasze dzieciaczki po prostu na przekór lubią robic ;)
doggi to nasze dzidziole bliznaki, ja jestem blizniak i lubie na przekor robic:-D:-)
a co do siku w nocy to zaczelam nogi zaciskac bo mi sie nie chce tyle razy wstawac:)
dubeltowka ale ci zazdroszcze, mi nietstey seks nie sprawia przyjemnosci przez brzuch a tak by sie chcialo...

reklama
dzieńdoberek
ale produkcja od samego rana :)
Marta - dzięki za podpowiedz o kremie ale ja do tej pory też używałąm tego Parmaceris M kupowałam za 34 zł w aptece ale coś mi chyba przestał służyć mam taką podrażnioną jakby skórę na brzuchu i chce kupić jakiś inny tylko nie pamiętam jaki mi polecałyście

blusia,doggi dzięki dziewczyny :) Aż mi głupio będzie się przyznać przed mężem do tego ,że zjadłam cały kilogram sama...no ale Wam mogę powiedzieć:) :tak: No a Twój winogron także brzmi zachęcająco:)

Blusia klikaj tu klikaj od tego jest to forum aby się móc gdzieś wyżalić.Zauważ ,że codziennie każda z nas ma podobne rozterki i doły...

No hej mamulki, już jestem.

Przychodnię mam jakieś 5 minut od domu - prywatna, ale ma kontrakt z NFZ na internę i pediatrię więc idealnie:) Panie na recepcji przemiłe, wszystko wytłumaczyły więc ja i Saffi na pewno zapiszemy tam dzieciaki:) Dostałyśmy do wypełnienia deklarację, którą trzeba dostarczyć do nich po urodzeniu dziecka (i tu właśnie zaczyna się rola męża), a potem dzwoni do nas na komórkę położna i się umawia na domowe wizyty:) Ufff od razu jestem spokojniejsza:)

No dobra lecę Was poczytać:)
Potwierdzam :-)
Wczoraj trochę się przeraziłam, ze tematu pediatry nie mam ogarniętego jeszcze, tym bardziej że któraś z Was napisała, że juz w szpitalu trzeba podać namiary na przychodnię dla dziecka.. Ale dziś panie w przychodni uspokoiły. Dodatkowy plus tej naszej przychodni to to, że nie było w niej dzikich tłumów jak to w niektórych się zdarza :-)

katamisz; zdecydowanie to nie grzech !!!!!!!!!! Ponadto truskawy są zdrowe :)

Ja przytyłam z 50 na 70 kg !! (choc w moim przypadku, uwazam, ze taki awans to grzech hihi)
W lutym okazało sie, ze mam cukrzyce ciążową i pozniej do konca kwietnia ani grama nie tyłam bo scisła dieta.
Nastepnie okazało sie przypadkowo w swieta, ze lepiej mi słodkie słuzy (w ograniczonej ilosci) anizeli np chleb i ziemniaki a do tego im blizej końca to widze, ze mój cukier sie ustabilizował i znormalniał wiec znów wcinam jak głupia i juz jest 72... :(

Doggi;no to ładna róznica Ci wyszła !!! Wow :):):)
Ja wg USG mam na 06.06 no ale jak wiadomo 100x moze sie zmienic, ponadto usg miałam robione ostatni raz przed wielkanocą

katamisz; udało sie z suwaczkiem, dzięki Waszej pomocy
Witam :*:*:*

Marta6nz, a po ile kg truskawek ?
tak dbasz o kwiatuszki?
Wow, gratuluje i podziwiam !
Kto sie nimi zajmie jak wylądujesz na porodówce? ;)

troszkę poczytałam i lecę coś wszamać - kupiłam młode ziemniaczki, które zamierzam zjeść z koperkiem, jajeczkiem sadzonym, popijając zsiadłym mlekiem:) mniaaaaam!

Silva, ja chyba jutro zaserwuję taki obiadek. A do tego mizeria, albo sałata ze śmietaną :) Mniammm. A dzisiaj obiadek u mamy. Bo niestety musimy odstawić samochód na warsztat (nie ma to jak wydatki przed porodem) a że to obok nich to mama się zadeklarowała, że nam obiad upichci :-)

Tak mi się nie chce, a muszę łazienkę ogarnąć :/

daisy truskawki teraz srednio po 15-16zł za polskie, bo hiszpanskie troche tansze...a kwiatki to męzuś bedzie sypiał przecież w domku-mam nadzieję;-)haha...że pępkowe mu nie przesłoni całego świata łącznie z moimi kwiatami....a w tym roku tak chciałam klimacik sobie zrobić bo na spacery mi nie wolno a chociaż z domu na powietrze jak wyjdę to od razu milej mi się robi-polecam:tak:
..ale zaraz się zbiore i ide zobaczyć po ile dziś są..jak nie to rabarbar i zrobię tarte wg.przepisu czerwcówek ;-)
mamusia ja uzywam tego kremu od 3go m-ca i rewelacja...wlasnie chcę dokupic jeszcze ze dwa opakowania by mieć po ciązy...więc dziwi mnie,że tobie coś podraznił...
saffi a to trzeba wczesniej u swojego rodzinnego zgłosić jeszcze nie narodzone dziecko??czy jak to jest?

Dostałyśmy do wypełnienia deklarację, którą trzeba dostarczyć do nich po urodzeniu dziecka (i tu właśnie zaczyna się rola męża), a potem dzwoni do nas na komórkę położna i się umawia na domowe wizyty:)
Nie, nie trzeba. Tutaj mniej więcej Silva wyjaśniła, jak w naszej przychodni to wygląda. Dodatkowo pani z recepcji powiedziała, ze my nie musimy być zapisane do przychodni, do której zapisane jest dziecko. Pediatrę dla maluszka wybierasz po porodzie.

reklama
Witam Was :)
Dawno tu do Was nie zaglądałam i nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie? ;)
Widzę, że worek czerwcowych mam się rozwiązał: Aestima już po - Wielkie gratulacje :)
Czy jeszcze któraś tuli już swoją pociechę?

U mnie jeszcze spokój. Niestety najstarsza córa od wczoraj wymiotuje ... tzn. dzisiaj ostatni raz wymiotowała o 5:30 rano i póki co jest spokój - może już jej przejdzie ...

Do góry