reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Ale na polku gorąco ja nawet nie wychodze na zewnątrz bo od razu mi się słabo robi, troszakę w domku ogarnęłam i robię terz obiadek. Zauwazyłam ze brzuszek troszkę mi się obniżył i teraz gorzej mi się spi w nocy bo młoda ugniata mnie bardziej niż wcześniej. Mąż dzisiaj wcześniej wraca z pracy a później jedziemy na chwilę do teściów a wieczorkiem może i mi się uda zbałamucić męża ;-)

Silva to ciekawe z ta deklaracją z przychodzi, ja byłam się zapisać do przychodni gdzie teraz mieszkam i do szpitala wymagali jej adres żeby wypełnić papiery ale nie wspominałam o dziecku i chyba będe musiała raz jeszcze się tam przejść i dopytać albo męża wyślę:-) i też jestem ciekawa czy również u mnie sa takie wizyty położenj (która podobno tez jest w ciązy) :)))

Ale zrobiłaś mi smaka tymi ziemniaczkami!!!!! Ja też chce!! takie z jajeczkiem sadzonym i kefirkiem... mniam!:-)
Blusia - od tego mamy to forum gdzie możemy wypłakać smutki bo kto nas zrozumie jak nie inne dziewczyny w ciąży
ddaaiissyy - moja gin np opiera się tylko na terminie z pierwszego usg robionego ok 6-8 tc bo później to terminy się zmieniają w zależności jak dzidzia rośnie, a każda jest inna. Ja mam wg OM na 11.06 a wg usg na 15.06 i ciekawa jestem kiedy mała się wybierze na ten świat
majqa1 - zdrówka dla córeczki!

reklama
Ivona83;u mnie w nocy własnie najgorzej, bardzo mnie boli spojenie łonowe...
Wizyte mam na 09,06 ale zu USG robione ostatnio przed wielkanocą zapisałam sie do luxmedu podejrzec dzidzie :)
Chyba to bedzie ostatnia szansa zobaczyc ją inside, zwłaszcza, ze przed wielkanocą nie pokazała buzki

Podobno na etapie przyjmowania do szpitala trzeba podać jaką sie bedzie miało położna srodowiskowa, w sensie imię, nazwisko, placówka itd...
Bodajze odwiedzi nas 4x :] (takie zmiany nastapiły od 15.04)

A ja nie mam ani przychodni, ani położnej nic i co nie przyjmą mnie do szpitala? To nie robi sensu taki system!

I ja nie mam zamiaru zapisywac małej nigdzie bo po niecałym miesiacu od narodzin wyprowadzamy się z poznania do zgorzelca... wiec dla mnie to wszystko bez sensu i wku.rwia.jące !

Doggi nic się nie martw, przexcirż o tym nikt nie wie a każdego do szpitala przyjmują. Powiedzcie tylko jeszcze jedną rzecz. Rozumiem, że pediatrę dla dziecka trzeba wybrać w jakiejś przychodni, ale czy ta położna przychodzi z przychodni mojej czy dziecka?

Ja już po obiadku, ależ było pyszne:)

Ivona
- ta deklaracja to jest taka uniwersalna, dostępna dla wszystkich jednostek NFZ, nazywa się Deklaracja POZ. Można ją wziąć z przychodni, ściągnąć z netu i pewnie w szpitalu też takie są. Taką deklarację trzeba wypełnić po urodzeniu dziecka i wraz z kartą szczepień dziecka (którą otrzymujesz po wyjściu ze szpitala) dostarczyć do wybranej przychodni (niektóre szpitale same wysyłają te dokumenty do wskazanej przychodni). I dopiero na tej podstawie wysyłają do Ciebie/dziecka położną:)

Trasia, położna przychodzi stamtąd, gdzie zarejestrujesz dziecko.

I nie trzeba podawać nazwisk wcale, jak się nie wpisze nazwiska lekarza/położnej w deklaracji to przychodnia sama wybiera.

A ja nie mam ani przychodni, ani położnej nic i co nie przyjmą mnie do szpitala? To nie robi sensu taki system!

I ja nie mam zamiaru zapisywac małej nigdzie bo po niecałym miesiacu od narodzin wyprowadzamy się z poznania do zgorzelca... wiec dla mnie to wszystko bez sensu i wku.rwia.jące !

nie martw się, ja tez nie mam ani przychodni ani położnej..
Silva, widze, że zorientowana jestes w temacie - proszę powiedz mi, czy to ma być położna z mojej najbliższej przychodni, czy też jesli mam ubezpieczenie wykupione dodatkowe i mogę korzystać bezpłatnie z innych prywatnych placówek, to mogę sobie zażyczyć stamtąd położna ?

reklama
trasia juz widze ze ci slyvia wytlumaczyla
doggi....po pierwsze jak cie przyjmuja do porodu to sie o to nie pytaja a jesli istnieje prawo i przymus podania przychodni to podaj jaka ci pasuje a pozniej po prostu zabierzesz dokumentacje malej jak sie bedziecie przeprowadzac i wsio

Do góry