reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

setana a podasz mi nr tel?? Może ja też zadzwonię aby się zapisać od razu.Tylko jak oni mają zamiar zapisywać jeszcze na dyrekcyjną czy już na borowską??Bo tu chyba już nie będziemy chodzić bo będzie przeniesiony...
Pan ostatnio mówił, że jeszcze nie jest w stanie powiedzieć ponieważ nie wie kiedy ich przenoszą, dlatego nie był w stanie powiedzieć dokładnie ani kiedy ani gdzie za będzie ten kurs. Telefon oczywiście Ci podam tylko później, bo nie mam go przy sobie w pracy tylko w starym kalendarzu w domu.

ten rogal to faktycznie taki dobry, jak sie na tym spi w sumie nigdy sie tym nie interesowalam????
Marta ja sobie bardzo chwalę. Tylko w pierwszą noc dałam ciała, spałam z rogalem na poduszce i to było zdecydowanie za wysoko, rano nie mogłam ruszać głową, strasznie bolał mnie kark...

reklama
To Dyrekcyjną przenoszą na Borowską? Coraz większy ruch tam się robi ;)

Aaga, nie ma sprawy :) też mam aventa ;)

witam południowo i dołączam do listy zaziębionych,....

a rogala do spania mam :) jak narazie przydaje się do oglądania filmów -wtedy go kłądęwysoko i dzięki temu sobie w półleżącej pozycji siedzę. ijest super. Mam wrażenie, ze ten rogal przyda mi się, jakjeszcze troszkę urosnę.. teżjest taka różnica, ze mam teraz bardziej miękkie łóżko - to teżwygodniejniż poprzednio... ;-) generalnie - polecam!:)

agabre tak Dyrekcyjną przenoszą na Borowską, tylko dokładnie nie wiadomo od kiedy zaczną przyjmować. Plan był od początku marca, ale przesuwa się to teraz na marzec/kwiecień. Faktycznie zainteresowanie coraz większe jest, a ja mam coraz więcej wątpliwości na który szpital się zdecydować...

moje koleżanki, które rodziły polecają szpital w Trzebnicy i na Brochowie :) podobno jedne z lepszych. Siostra rodziła na klinikach i też chwali sobie. Fakt, że wystrój nie z tej epoki i wiele do życzenia pozostawia, za to personel podobno super :)

jak chodzi o Trzebnicę to też słyszałam same super opinie - jedna z moich koleżanek rodziła tam w maju 2010r. mnie trochę odstraszają dwie rzeczy - dojazd w przypadku szczytu komunikacyjnego i to, że jeśli dzieje się coś z maluszkiem to wiozą go do Wrocka, a Ty zostajesz w Trzebnicy...
Brochów - no tu się zastanawiam, choć czytam opinie różne, no i nie wiem do końca jak jest z tym porodem rodzinnym, bo wiem, że trzeba wcześniej się spotkać z ordynatorem i umówić poród rodzinny (wpłaca się na pieniądze na fundację), tylko nie wiem jak to umawianie się wygląda i czy każdy może.
Kamieńskiego - jak się ma własną położna to ponoć jest super (600 zł) jak chodzi o poród rodzinny, ale opieka "po" pozostawia wiele do życzenia.
Dyrekcyjna - warunki masakra wiadomo i praktycznie bez szans na poród rodzinny, ale za to neonatologia na najwyższym poziomie. No ale jak przeniosą na Borowską to kto wie jak będzie z możliwością porodów rodzinnych, choć może zrobić się tłok...
No i bądź tu człowieku mądry... A no i my chcemy rodzić razem.

Setana, ja już nie mieszkam we Wrocławiu, tylko w okolicy Trójmiasta, ale mam sporo znajomych jeszcze sprzed przeprowadzki :) Nie wiem, jak to teraz wygląda, ale nie wiem, czy na Kamieńskiego jest lepszy dojazd niż do Trzebnicy w czasie korków ;) też kawał drogi :)

Ja osobiście mam porównanie Dyrekcyjnej i Chałubińskiego ale sprzed kilku lat, jak się tam leczyłam i opinie koleżanek, które we Wrocławiu zostały :) a one właśnie Brochów polecały i przede wszystkim Trzebnicę :) tylko, że w razie nagłego alarmu może być problem z dojazdem :) chyba, że wszystko w terminie się ułoży :)

Zawsze warto spróbować rodzić w tym szpitalu, w którym pracuje również Twój ginekolog, zawsze to raźniej. Co do własnej położnej ... nie wiedziałam, ze coś takiego w ogóle funkcjonuje :D może powinnam się i u mnie dowiedzieć :)

Na opiekę w klinikach nie narzekałam :) wręcz byłam pozytywnie zaskoczona (ale nie po porodzie, tylko po zabiegu ginekologicznym) no i kilku lekarzy mogłabym stamtąd polecić :)

elo ja juz po nawiedzeniu mamy :) niestety dzis juz pojechała a miałam nadzieje ze zostanie moze do jutra :(
no niestety z psem to prawie jak z dzieckiem i nie chce taty zostawiac samego na długo z Ozzim :-)

młody harcuje od rana - nawet babcia widziała jak sie brzuszek rusza hehe :D dostał buziaka i mam teraz czerwona szminke na brzuszku :-)

lece pisac magisterke dusze jak moge do tych 10 stron ;)

reklama
Ironia, bądź dzielna :D jak sobie swoją magisterkę przypomnę to mnie zimny dreszcz przechodzi ;) ale to na wspomnienie promotora ;)

Do góry