reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Witajcie dziewczynki:tak:wstałam o 8.30 na termometrze-16 stopni...brrrrr....Ale słonko pięknie świeci:tak:
No chyba nadrobiłam :) od rana sprzątam w domku, bo przez malowanie nie zrobiłam nic :zawstydzona/y: a na podłodze już mi kotki zaczynały miałczeć ;) poza tym łazienka już była w strasznym stanie :) męża jeszcze poprosiłam o wyszorowanie kabiny prysznicowej, bo ja już siły nie mam.

Silva, czekamy na sprawozdanie :) tez się zastanawiam nad szkołą rodzenia, ale mąż późno wraca z pracy a ja sama jakoś nie chcę chodzić, wolałabym z nim :)

Widzę, że remonty u nas na całego:tak:no ale trzeba przed narodzinami tą brudną robotę zrobić, bo później nie będzie jak...
agabre, są szkoły rodzenia, które prowadzą zajęcia też w weekendy, może Wam się uda razem chodzić?

Dziewczyny mam trochę stracha znowu...strasznie mnie boli w dole brzucha i krocze z pachwinami...wizyta dopiero we wtorek ale chyba tak musi być mam nadzieję

Dzień Dobry Brzuchatki.
W Szczecinie zimno i śnieg padal przez chwilę ;-( ...a ja chcę wiosnę!!!!!! Byłam już na zakupach ale coś dziś nie za dobrze się czuję, jestem strasznie słaba, ledwo chodziłam po tym sklepie. Teraz leżę i odpoczywam a mąz z synkiem trą sufit w korytarzu a potem będą malować ten sufit i ściany. Wszystko w domu w pyle jest od tego tarcia!!!!!! A ja nie mam siły sprzątać!
Udanej niedzieli Wszystkim życzę!!!!

u mnie dalej remont korytarza trwa. Ja się wyspałam a dalej nie mam jakoś chęci na robienie czegokolwiek, poza tym czuję jakieś takie dziwne napięcie w pęcherzu.....nie wiem jak to określić...tak jakbym miała zapalenie pęcherza ale nie chodzę do toalety częściej niż zwykle i nie mam żadnych bóli przy oddawaniu moczu....trochę się tym denerwuję...mój lekarz na urlopie....wizytę mam 9 marca... do tego brzuch mi twardnieje od czasu do czasu :-(

Dziewczynki ja tylko na chwilkę bo jestem zdesperowana........Od wczoraj czuję okropny ból w kroczu i pachwinach. Nie mogę chodzić. Wiem, że to jest jeden z dolegliwości ciążowych, ale czy rzeczywiście aż tak bolesny? Jak mam dojść do toalety to aż beczę z bólu. Może powinnam jechać na IP? Doradźcie proszę.....:zawstydzona/y::-(

Dubeltowka nie wiem co co doradzić; ja od kilku dni tez jestem obolala, boli mnie dół brzucha, pachwiny, wzgorek lonowy i krocze; ale w poprzedniej ciąży tez tak miałam aż do porodu, wiec myśle ze w moim przypadku tak musi być. Najgorzej boli jak muszę wstać po dłuższym polezeniu albo siedzeniu, ale jak już się rozchodze to ten ból nie jest już taki uciążliwy. Moja gin mówi ze tak moze być; jedne z nas są bardziej obolale drugie mniej; ponoć taka uroda.

Dobrej nocki brzuszki.

Wszystkie obolałe przyszłe mamusie - ja wychodzę z założenia, że jak coś mnie niepokoi, coś jest bardzo nie tak i uniemożliwia mi w miarę normalne funkcjonowanie, to lepiej zawsze skonsultować to z lekarzem. Lepiej dmuchać na zimne...

Miłego dnia wszystkim życzę, to słoneczko napawa mnie optymizmem:-)

reklama
Madzioolka - ścianką się pochwalę jak już będzie kompletna, ale Ty pokaż koniecznie te mebelki do salonu:)
Jak tylko staną na swoim miejscu to z chęcią :)

witam was wszytskie z ranka- jakze mroznego. zaprowadzilam mala do przedszkola po tygodniu chorowanska-ufffff w koncu spokoj , cisza i czas tylko dla mnie a po poludniu spotykam sie z moimi ukochanymi kolezankami ze studiow. i wybieram sie do miasta madziolki-do swidnika, moze jej pomacham:)
Ooo to macham Ci kochana wirtualnie bo akurat dzisiaj po południu pewnie będę jechać z mamą do Parczewa, odwiedzić jej siostrę (de facto starsza ode mnie o 6 lat :)) bo dwa tyg temu urodziła synka ale bardzo xle się goiła i wrócila do szpitala z 40-stopniową gorączką i nikt jej nie odwiedza... na czele z mężem... szkoda gadać...

Czuję się tak jakbym przez dwa tygodnie postarzała się o 20 lat! DO tego brzuch rośnie z dnia na dzień.
Czy tak będzie już do końca??
Aestima nie jesteś sama, ja z dnia na dzień coraz trudniej dopinam sie w kurtkę ...

jak to jeszcze gorzej?:(
mnie już strasznie żebra pobolewają a przy głębszym wdechu bardzo boli prawa łopatka- czy to też związane jest z ciążą?
CHyba kupię w końcu tego rogala do spania, jakie Wy macie dziewczyny, motherhood czy innej firmy? Pomagają?
Ja zamówiłam taki: Poduszka dla kobiet w ciąży /do karmienia ROGAL (1449434608) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Dzisiaj powinien przyjść to się wypowiem po nocce :)

A tak wogóle to witajcie :)

U mnie jest -11 st na dworze, az się boję noc wystawic ale nie ma wyjścia...
Miłego dnia Brzucholki :)

Dzięki dziewczyny za troskę u mnie dziś lepiej;-)dalej czuję dyskomfort między nogami, ale nie można nazwać tego bólem. Znajoma położna poleciła mi kupno pasa podtrzymującego brzuszek, który odciąża trochę kręgosłup i ciało od ciężaru. Mam nadzieję, że pomoże.....
Mam zakaz od męża na wykonywanie jakichkolwiek prac domowych, to będzie trochę trudne bo ja troszkę pedantyczna jestem:zawstydzona/y:

Aestima mam nadzieję, że wróciłaś na dobre:tak:

Obolałym brzuszkom, kręgosłupom i pachwinom, żeby ból minął lub chociaż zmniejszył się, dbajmy o siebie i jakoś dotrwamy do tego upragnionego czerwca;-)

hej
nocy jest najgorzej...boli mnie krocze, pachwiny i wzgórek łonowy a do tego napina mi sie brzuch...żeby przewrócić się z boku na bok to graniczy u mnie z cudem a przy tym potwornie boli...a jak dłużej pochodzę to mija...ale widocznie tak musi być...cierpliwie czekam do jutrzejszej wizytyAGATAR...łączę się z Tobą z bolącym kroczem :)
Ja tez sie łacze z bolącym kroczem... ale to brzmi:-D. Przewracanie sie stwarza nie lada propblem, ale u mnie, kaszlanie i smarkanie rowniez. W srode ide do ginka to zapytam, niech papatrzy gdzie trzeba i spawdzi czy ok.

Mam do was prosbe: zmierzcie butelke Aventu (chodzi mi o jej srednice lub obwód) i napiszcie wymiar bo kurcze nie wiem czy mi sie zmiesci to tego podgrzewacza, ktory kupilkam bez zastanowienia:baffled:

Witam zimowo i samotnie :( mąż wyjechał na tydzień w delegację i zobaczę go dopiero w piątek albo w sobotę :( ale mam trochę czasu dla siebie :)

aaga, butelka aventu najmniejsza: średnica przy dnie 6 cm, a większa (260 ml) 6,5 cm :) ale liczyłabym 7, żeby był większy zapas :) średnica nakrętki 6 cm :D

Dołączam się do bolącego krocza :D zwłaszcza przy wstawaniu, obracaniu się na drugi bok, ogólnie przy zmianie pozycji ciała :)

Rogala do spania nie mam, ale układam wysoko poduchy i śpię prawie na wpół siedząc :) tak mniej bolą nogi ...

Ja ostatnie dni śpię już ze zwykłą poduszką pod nogą i brzuchem bo bez nie dawałam już rady ale jednak to nie to co rogal na całą długość ciała...

reklama
Setana, a ten z motherhood z neta czy ze smyka? i musiałaś dokupić osobno powłoczkę czy już była w komplecie?
Dostałam na gwiazdkę od mojego kochania, ale wiem, że kupował w Super Pharm , no i był już powłoczką. Zanim pierwszy raz użyłam to ją ściągnęłam i wyprałam.

Ostatnia edycja:
Do góry