reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Mam ok 10 rampersów z krótkim rękawem na 56 , body na 56 mam 6 z długim rękawem i 11 z krótkim

Sporo masz w rozm 56 :-) Ja z jednej strony nie chcę przesadzać sztukowo, bo wiem jak później może być. Igor miał sporo ciuszków i niestety część przeleżała, bo nie zdążył ich założyć a wyrósł. Może dziewczynka nie będzie tak szybko rosła... :-)?!

reklama
no wiem,zdaję sobie z tego sprawę.zobaczymy jakie będą temp.zawsze może to być body z długim rękawem,ale cienkie i bez przykrywania.

Cinamon - ja przy Igorze też polegałam na mamie, do momentu odwiedzin położnej. Igor urodził się na jesieni - w domu było za ciepło a dziecku porobiły się potówki bo prócz body miał jeszcze kaftanik na sobie :-D Kuzynka urodziła swoją córę w maju i mówiła, że latem nakładała jej tylko pieluchę, body, skarpetki /czasami i bez/ i tak ją woziła na spacery:-) Zapewne wszystko zależy od temp na dworze oraz czasu narodzin :-)

Ja tymczasem uciekam, bo moi chłopcy są już w garażu. Miłego popołudnia.

No właśnie a z tymi ciuszkami to ja już mam dylemat... Kupujecie np body na rozm 56 z krótkim czy długim rękawem?
Ja mam bez rękawków w ogóle albo z krótkim.
Mam 15 sztuk body na rozmiar 56, 12 kaftaników/bluzeczek i część z nich ma długi rękaw.

Prenatal brałam na początku, bo pozostał mi jeszcze po poprzedniej ciąży, jednak teraz brałam Femibion Natal z DHA, a one starczają tylko na miesiąc :-( Może teraz takie wezmę:
Feminatal N, tabletki, 60 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie Starczą na 2 miesiące a później znowu bym kupiła te z DHA.
Ja na początku ciąży brałam Feminatal (tak jak piszesz 60 szt za 30 zł), potem lekarz zalecił Femibion, kupiłam tylko że stosunek ilości do ceny odwrotny- dwa razy mniej tabletek za dwa razy większe pieniądze... wróciłam do Feminatalu, ginek powiedział że mogę sama zdecydować które chcę brać bo to ten sam skład.
W międzyczasie dostałam od lekarza jeszcze próbkę z Pharmaton Matuelle, ale piguły są końskiej wielkości, chyba ze 3 cm... :szok: Nie mój kaliber połykania :-)

madzioolka...Femibion to dawna nazwa Feminatalu...musieli mieć na magazynie jeszcze feminatal w starym opakowaniu...teraz jest Femibion

Co do witaminek kobietki porównywałam skład musujących tabletek multiwitaminy z lidla i femibionu, jest prawie identyczny, brakuje tylko kwasów omega3, jest nawet foliowy. Przy następne wizycie zapytam lekarza, czy można brać w zastępstwie, są o wiele tańsze.

Ubranka na rozmiar 56 mam, ale mało, większość na 62. Nie wiem, jak duże maleństwo wyskoczy. Siostra już mi pakuje body z krótkimi nogawkami i bez rękawków :)

madzioolka...Femibion to dawna nazwa Feminatalu...musieli mieć na magazynie jeszcze feminatal w starym opakowaniu...teraz jest Femibion
Wiem że to jest to samo bo nawet na opakowaniu pisze "dawna nazwa..." tylko czemu nagle jest to dwa razy droższe??? tego nie rozumiem... na szczęście z jednej aptece mają jeszcze Feminatal w starej cenie :)

Witam się wieczornie...
nadrobiłam co nie co..no rozpisujecie się...
Misialina narobiła mi ochotę na ryż ze skrzydełkami i jutro zrobię...
a dziś nabrałam ochoty na kanapkę z kiełbaska cebulka...zaraz zmykam zrobić na kolacje..

Cały dzień sie leniłam, nawet maz sam sobie obiad odgrzał, poczytałam książkę, romansik, obejrzałam TV, seriale które oglądałam wcześniej odpuściłam na trochę i tyle się tam wydarzyło, hehehe:-D:-D:-D:-D

Ja na początku ciąży brałam Feminatal (tak jak piszesz 60 szt za 30 zł), potem lekarz zalecił Femibion, kupiłam tylko że stosunek ilości do ceny odwrotny- dwa razy mniej tabletek za dwa razy większe pieniądze... wróciłam do Feminatalu, ginek powiedział że mogę sama zdecydować które chcę brać bo to ten sam skład.
W międzyczasie dostałam od lekarza jeszcze próbkę z Pharmaton Matuelle, ale piguły są końskiej wielkości, chyba ze 3 cm... :szok: Nie mój kaliber połykania :-)
Ja dostałam te pharmaton Matruelle i na początku było oki, przez miesiąc, teraz od miesiąca miałam po nich wymioty ze hoho, ginka zaleciła mi przerwę i powtórzyć ewentualnie - powtórzyłam wczoraj i dziś....mało, że znowu wymiotowałam, to jeszcze źle się po nich czuje..do tego wczoraj kreww z nosa mi leciała po tych wymiotach i dziś też...odpuszczam....do wizyty

lece jeszcze poczytać na watek zakupowy i zmykam odpoczywać..

reklama
cześć mamuśki.
Ale naprodukowałyście....masakra jeden wątek udało mi się doczytać dopiero:szok:

no strasznie szybko wczoraj o 19 wyszedł z czestochowy a dzis juz rano był ;)

o takie cosik kupilam :-)

Zobacz załącznik 327551

bardzo stabilny :) ima super duże koła na których mi zależało no i ogólnie zadowolona jestem :)

ironia wózek śliczny!!Rozumiem ,że zestawik z fotelikiem już??Bardzo ładny kolor!!

A mi się witaminy kończą. Siedzę i szukam czegoś dobrego, ale nie drogiego, bo w tym miesiącu nie mogę wywalić 60zł na same witaminy.

iza a ja polecam Pregna Plus (z Dha) koszt miesięczny to 39 zł a jak znajdziesz dobrą aptekę to i taniej może coś się uda...u mnie najtaniej kupowałam za 36 z groszami.Mam bardzo dobre wyniki kwi i chodzi mi głównie o hemoglobinę z którą w pierwszej ciąży nie mogłam sobie poradzić.Lekarz twierdzi ,że może być zasługa dobrych witamin...

Do góry