reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hej Mamuśki! No i jak myślałam nie wytrzymaliśmy i pochwaliliśmy się teściom i rodzicom.
Smutno mi jest teraz bardzo...i ciężko mi o tym pisać....ale moi rodzice , jak im powiedziałam, tzn mój sym powiedział że mamusia jest w ciąży, to moja mama stwierdziła "zaś w ciąży"....i szybko przeszli na inny temat, zero reakcji...czujecie to....gratulacji, pocieszenia że teraz będzie wszytsko dobrze:-(...już nie mówię o tym żeby mnie przytuliła....teściowie super....cieszą się, teściowa gratulowała, mówiła że mam się szanować...a moi rodzice....szok....ryczeć mi się chce:szok:

Hej Misialina glowa do gory, my dlatego nic nie mowimy bo takiej wlasnie reakcji oczekujemy a chcemy sobie tego oszczedzic, choc nie wiem jak mozna byc tak zimnym... moze to wina poprzedniego pokolenia:)) nie mniej jednak ja od rodzinki uslyszalam jak stracilismy aniolka, ze moze juz nie moge ( bo za stara jestem pewnie). To dopiero byl komentarz podtrzymujacy na duchu ::))
A wiec nic sie nie przejmuj nimi dbaj ile mozesz o siebie a oni zrozumiejz z czasem ze zle zrobili bo to tworzy bariery.

reklama
Witam po weekendzie :-)

Mnie dzisiaj czeka kontrolna betka ... mam nadzieję, że będzie baaaardzo wysoka:tak:

Blusia, super, że test pokazał II krechy !!! co do brzuszka, to też się zastanawiam, czy rzeczywiście wywali szybciej ... za pierwszym razem 'ciążowego' brzuszka doczekałam się w 6 m-cu ... może teraz uda się szybciej ;-)
Larvunia, witaj !!! piękny krechy :tak:
Blondplatyna ... u mnie też kompletnie bezobjawowo :szok:
Ogitu, witaj i gratuluję II kreseczek !!! na pewno wszystko będzie dobrze i już niedługo zobaczycie na usg pięknie bijące serducho :-)
Dzastina, suuuper, że test potwierdził :tak:
Dusiorek, GRATULUJĘ !!! ja też się późno wybieram do gina, bo dopiero po skończonym 8 tyg :tak: oczywiście jeśli dzisiejsza betka ładnie wyjdzie ;-)
Doris, witaj :tak:
Karmelia, gratuluję fasolki ... i skuteczności ;-)
Misialina, przykro, że rodzice tak zareagowali :-( u nas też bez fajerwerków, bo dużo osób uważa, że za szybko :confused: rodzice chyba też :-(
Małgosia_37 ... i jak tam teścik ??? &&&&&&&&& cały czas zaciśnięte !!!

jakie macie domowe sposoby kobitki na przeziebienia?
Dzis mnie na maxa rozlozylo...
mowic az nei moglam, boli gardlo i smaram...
biore od 3 dni feminatal N dla ciezarowek + rutinacea 3 szt + tabsy do ssania
chyba jeszcze sobie zrobie syropek z cebuli....
cos proponujecie jeszcze?

larvunia- wapno w tabletkach i wit c w tabletkach... i możesz jeszcze pujść do apteki po oscilococim ( tak to się chyba nazywa) zresztą Farmaceuta ci doradzi... współczuje bólu gardła! Paskudztwo... widzę po suwaczku że o 2 dni masz starszą ciążę od mojej:)
JoL- konieczie daj znać jaki wynik!!! 3mam kciuki za wysoką bete:)

Dziewczyny ja dziś zczynam wierzyć...że jestem w ciązy!! He he he tyle czasu na to czekałam.. A teraz nie dowierzam:)

A koleżanka która dziś testuję mogła by nam powiedzieć jaki wynik!!! Bo już mnie palce bolą od zaciskania kciuków:)

tak tak popieram Dzastine222 tez ciekawa jestem jak wyniki :-)

dzieki dzastine222 za rade.. zaraz pedze do apteki.... juz na jutro lekarza mam umowionego rodzinnego na 10:30 a na 9:20 ginekolog :-)

witajcie po weekendzie:) ja przelezalam w lozku tak zdychalam az w koncu wypilam wczoraj pol litra coli i najadlam sie frytk i wiecie co....przeszlo jak reka odjal......wstalam po poludniu i moglam pospacerowac z coreczka:) nie moge sie doczekac konca 3 mca bo generalnie ciagle bylam w ruchu a tu...leze i nic robic nie moge.

przykro mi michalina z powodu reakcji twoich rodzicow:( jeny to musialo zbolec

moje sposoby na przyziebienie to goraca herbatka z cytryna, imbirem, sokiem malinowym i miodem. do teho kanapki z czosnkiem i cebula. na gardlo plukanie sola i grejfruty:)

marta24 jaka mieszanka wybuchowa :-D:-D:-D kanapki w zyciu bym nie zjadla takiej :sorry2: Co do napoi to pije herbatke z miodem... puki co. Powiedzcie a co myslicie by sobie na noc natrzec czosnkiem stopy i wloze skarpety by wygrzac, gdzies kiedys slyszalam ze to dziala, ale nigdy nie stosowalam... tylko wczesniej kremem nasmarowac co by nog nie poparzyc...
o grejfrutach na chorobe pierwsze slysze ;-)

ide do wanny sie wygrzac.... ciao

reklama
Blusia, ja też z tych, co tylko raz test sikany, reszta z obserwacji wynikła :)
Do lekarza jeszcze chyba tydzień poczekam. Ale z imionami - kompletnie na razie nie mam do tego głowy

Do góry