reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

2 godziny kombinowania i udalo sie hehe.mam te suwaczki:) uczciwie mowiac to z daty miesiaczki wychodzi mi termin na koniec maja ale ja mam cykle 33 dniowe i wyliczylam sobie ze jednak termin mam na 1 czerwca:)ranki to taki uroczy czas kiedy moge poleniuchowac bo maz w pracy, dominisia w przedszkolu ale zaraz musze wstawac i jakies lekcje naszykowac na lekcje i dom ogarnac:)

reklama
Proszę już czerwcówki:-D
zyczę wam spokojnych 9 miesięcy i nie czytajcie tych tragicznych wydażeń, każda ciąża jest inna.
Aha i mam do was pytanie: czy któraś nie potrzebuje Luteiny bo mam na zbyciu nie napoczętą z dobrą datą ważności. Jakby potrzebująca była z okolic Mińska Maz. to przekaze osobiście:-)

czesc Kochane

Wiecie ja mieszkam w Anglii i tu trochę inaczej jest tzn pan doktor dał mi kubeczek w tamtym tygodniu i kazał dziś z rana pierwsze siku zanieś do apteki oni potwierdzą moją ciążę a później z tym potwierdzeniem mam się stawić u niego na 9 i wtedy dostanę dalsze instrukcje.

Więc ja dziś już nie śpię od 4 siku robiłam chyba z 4 razy zaraz zmiatam do apteki i na wizytę

tusenfryd18 Dzięki za dokładne wyjaśnienie tej bety i współczuje tych zaparć a jajniki to odczuwam tylko prawy mam nadzieje że to normalne

Ssabrinaa powodzenia w testowaniu

Dzastina222 kochana trzymam kciuki za dzisiejszą betę ale na pewno będziesz czerwcóweczką jak i my :):):)

prettyWoman ja równieżwspółczuję mdłości :-)

czesc Kochane

Wiecie ja mieszkam w Anglii i tu trochę inaczej jest tzn pan doktor dał mi kubeczek w tamtym tygodniu i kazał dziś z rana pierwsze siku zanieś do apteki oni potwierdzą moją ciążę a później z tym potwierdzeniem mam się stawić u niego na 9 i wtedy dostanę dalsze instrukcje.

)

Ja tez nie mieszkam w polsce, nie mam zielonego pojecia co i jak. Dowiadywałam sie od dziewczyn że nie mam co isc do lekarza niż w 10 tc.
Ze podobno nic mi tutaj nie zrobia do tego czasu,chyba może tylko potwierdza ciąże.
podobno nie podaje sie tutaj nic w pierwszym trymestrze,mowie tu o podtrzymywaczach.
Ja mimo wszytko wybieram sie za tydzien,lekarz mnie nie wyrzuci a i moze wyslucha mnie moich obaw,i to ze poprzednia ciaze przelezalam.
Tak wiec nie moge sie juz doczekac pierwszej wizyty.

Cześć dziewczyny!
coraz więcej piszecie - fajnie! ale wybaczcie mi bo nie mam dzisiaj weny wszystkim odpisywać :zawstydzona/y:
mnie od rana męczą mdłości do tego cały czas jestem głodna nawet w nocy :szok: a do tego jestem potwornie zmęczona bo przy mojej kruszynce cały czas mam zarwane nocki więc jest ciężko:-( ale dzisiaj zobaczę moją fasolinkę już nie mogę się doczekać ale i strasznie się denerwuję...

Jak tak czytam o tych Waszych mdłościach to przypomina mi się pierwsza ciąża. Teraz jest zupełnie inaczej
:)
Co do mojego plamienia, bylam wczoraj u mojej gin. Nawet szybkie usg nam zrobila widzialm więc ciemną plamkę - moją fasolkę. Dostałam duphaston i odpowiedź, że tak się często zdarza, a przyczyn jest mnóstwo. Plamienie ustąpiło jednak duphastonu dostałam i to az 3 opakowania i mam brac 3 dziennie!

Witam was z rana! Z rana bo dopiero wstałam.
Wczoraj byłam u lekarza, wcześniej zrobiłam badanka, wszystko w porządku, a beta piękna 1544 - podobno 5 tydzień. Powiedzcie mi co uważacie o robieniu USG we wczesnej ciąży, bo mi lekarz powiedział, że pierwsze dopiero w 12 tygodniu.

Witajcie kochane kobietki...GRATULACJE dla wszystkich mamusiek,a dla niepewnych jeszcze swoich fasolinek dużo wiary i nadziei-trzymam mocno kciuki &&& Nie wiem kto mnie pamięta a kto nie...ale wróciłam zgodnie z obietnicą-korzystam z wolnej chwili :-) Ja nadal nie wykonałam jeszcze testu...czekam jeszcze kilka dni-jeśli okaże się iż jestem w ciąży to tak naprawdę nie wiem...czy mam :-Dczy też :-( ??? to byłaby moja 3-cia ciąża-przyznam się iż nieplanowana(może wstyd w tym wieku zaliczyć wpadkę),więc moje uczucia są mieszane:baffled: ogólnie jakoś mam doła...być może ktoś mnie zrozumie,a ktoś inny potępi:angry: ale na dzień dzisiejszy dziwnie mi z tą świadomością...kurcze przecież ciąża powinna wywoływać radość!!! a ja wciąż przygnębiona :-( może jakoś wszystko się ułoży...Pozdrawiam Was kochane ciężaróweczki-czerwcóweczki oraz wszystkie mamuśki...to na tyle,postaram się tu zajrzeć wieczorkiem...miłego dnia Kochane dziewczyny !!!

reklama
Jak tak czytam o tych Waszych mdłościach to przypomina mi się pierwsza ciąża. Teraz jest zupełnie inaczej
:)
Co do mojego plamienia, bylam wczoraj u mojej gin. Nawet szybkie usg nam zrobila widzialm więc ciemną plamkę - moją fasolkę. Dostałam duphaston i odpowiedź, że tak się często zdarza, a przyczyn jest mnóstwo. Plamienie ustąpiło jednak duphastonu dostałam i to az 3 opakowania i mam brac 3 dziennie!

A jak długo to plamienie u Ciebie trwało w sumie? I było bardzo bardzo skąpe? Czy takie umiarkowane?

Witam was z rana! Z rana bo dopiero wstałam.
Wczoraj byłam u lekarza, wcześniej zrobiłam badanka, wszystko w porządku, a beta piękna 1544 - podobno 5 tydzień. Powiedzcie mi co uważacie o robieniu USG we wczesnej ciąży, bo mi lekarz powiedział, że pierwsze dopiero w 12 tygodniu.

No to gratulacje Blondplatyna! Ja miałam pierwsze usg robione około 7 tygodnia i potem to już na każdej wizycie.

Do góry