reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Blusia mam nadzieję że jednak fasolinka jest!

a dla wszystkich obawiających się @ i plamień to powiem że u mnie było tak że staraliśmy się i myślałam że jednak nie tym razem bo @ przyszła planowo więc nawet testu nie robiłam ale tydzień później zaczęłam znowu dziwnie plamić i coś mnie podkusiło żeby zrobić test i wyszły 2 krechy no to szybko do lekarza i ten potwierdził że jak najbardziej ciąża jest :tak: więc czasami też i tak może być

reklama
Julisia, pocieszająca Twoja historia, mam jeszcze cichą nadzieję, że może plamienie ustanie a test pokaże dwie krechy. Dlatego z przejęciem mierzę tempkę ;) W ogóle to ja na punkcie plamień jestem przewrażliwiona...

I z lekarza nici. Zadzwoniła położna i powiedziała że lekarz musiał jechać pilnie do szpitala bo jakieś cięcie czy coś. Ale coś mi sie nie podoba. I za tydzień w środę mam być. Dla nich to żadna różnica a ja bym chciała miec pewnosć, ze jest ok i potwierdzenie, ze na pewno jestem. Chyba zmienie lekarza.

część kochane
ja niestety nie mogę w ciągu dnia z wami po pisać staram się wieczorami nadrabiać. Wiecie co my zaczęliśmy się starać o dzidzie w czerwcu i co było śmieszne zawsze @ miałam początkiem każdego miesiąca 3 +- dwa dni a tu w dostałam dopiero 16 lipca jeszcze wtedy tak bardzo się nie nakręcałam natomiast w sierpniu myślałam że zwariuję zrobiłam chyba z 4 testy po 16 sierpnia każdy był negatywny ale @ nie przychodziła i tak jak wy miałam kilka objawów więc wkręcałam sobie że testy pewnie mnie kłamią @ dostałam 29 sierpnia i się popłakałam. Mój mąż cały czas mi tłumaczył że przecież dopiero się zaczęliśmy starać więc on nie rozumie dlaczego płacze. Ale ja płakałam bo byłam zła na swój organizm dlaczego mi robił taką głupią złudną nadzieje dlaczego @ spóźniała się aż 13 dni. I druga rzecz trochę przytyłam po wakacjach więc szukałam jakiegoś "przepraszam" no bo skoro bym była w ciąży no to trudno mogę sobie przytyć. Wiec we wrześniu wyluzowałam i sama nie wierzyłam jak zobaczyłam dwie kreseczki.

Ale wiecie co pierwszy raz słyszę o tej becie może ktoś mi tak to krótko wytłumaczy
A śluz mam taki kremowy nie zbyt dużo ale jest mokro.

Jutro wizyta nie mogę się doczekać :):):):)

Witam;)
Równo rok temu-07.10.2009r zrobiłam test,pojawiły sie 2 kreseczki;)
Dziś mój mały smyk ma juz ponad 4miesiące....Zleciał ten rok, nawet nie wiem kiedy...
Zyczę Wam wszystkim przepięknych 9miesięcy,zdrowych dzidziolków,i wszystkiego co najlepsze;)

Mama czerwcowa 2010.

Blusia - jeśli to plamienie jest inne niż zwykle to już jakiś punkt zaczepienia! Ja się o tych plamieniach naczytałam i może być to objaw ciąży! No ale test powinien wszystko wyjaśnić - a jak nie test to badanie beta. Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!

Julisia - sporo naczytałam o różnych dziwach na początku ciąży, ale Twoja historia jest jedyna po prostu i po niej to już naprawdę myślę, że wszystko jest możliwe! :-)

Roselita - no jakbym o sobie czytała! I super, że tak szybko się Tobie udało! Ale faktycznie ten nasz organizm złośliwy jakiś, skoro daje nam te wszystkie objawy i nieprawidłowości akurat jak chcemy dzidzię...Ciekawi mnie to zjawisko, bo trochę już przekopałam tego forum i nie jestem jedyna...Jest mnóstwo dziewczyn, którym nagle @ spóźnia się o tydzień lub dwa....I mają różne objawy...No objawy można sobie wmówić, ale spóźniająca się @? To już nie jest raczej wmawianie sobie...

A beta to takie badanie z krwi - które jest największym pewnikiem jeśli chodzi o ciąże - bo poziom czegoś tam bardzo szybko przyrasta w ciąży - i jak ktoś ma wątpliwości to może sobie taki test ze dwa razy zrobić w pewnym odstępstwie - i wtedy widzisz, czy beta odpowiednio przyrasta do tygodnia ciąży. Ktoś już gdzieś napisał ile powinno być i kiedy. Ale wiesz ja w ciąży nie wiedziałam o tym badaniu wcale i mi wtedy nie było ono potrzebne. Domowy test od razu pokazał dwie krechy. Także to nie jest obowiązkowe.

Tusenfryd18 - to musisz znaleźć swój sposób na zaparcia, bo się wykończysz - problemy mogą trwać całą ciążę, bo się jelita rozleniwiają. Może jak nie maślanka to jakieś jogurciki pyszne?

reklama
Witam was dziewczyny :-)
Odzywam sie dzisiaj dosc poznio jakas handra mnie dzisiaj naszla :eek: humorek nie taki jakbym chciala miec,caly dzien bralo mnie na placz potem wspomnienia i tak wkolko :eek:
Blusia plamienia czasem wystepuja u kobiet w ciazy zazwyczaj w terminie @ plamienie jest raczej inne niz @ ale wiele kobiet ktore sa w ciazy a o tym nie wiedza takie plamienia braly zazwyczaj za normalna @ :tak: wiec jest jeszcze duza szansa na fasolinke :-) test na pewno rozwieje wszelkie watpliwosci :-)

Moje samopoczucie jest hmmm dziwne zmiana nastroju i dochodza te mysli ze sie nie udalo i ze sie rozczaruje w tym cyklu...... no ale strach taki zawsze jest przed @ :tak: czekam do niedzieli i testuje i sie okaze :tak:
Juz wam nie marudze dziewczyny,zmykam do chlopa ;-) milego wieczorka wam zycze :-)

Do góry