reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Witam was z rana! Z rana bo dopiero wstałam.
Wczoraj byłam u lekarza, wcześniej zrobiłam badanka, wszystko w porządku, a beta piękna 1544 - podobno 5 tydzień. Powiedzcie mi co uważacie o robieniu USG we wczesnej ciąży, bo mi lekarz powiedział, że pierwsze dopiero w 12 tygodniu.

Blondplatyna gratuluję betki! :-D

Co do usg to mój były (ten wredny o którym pisałam) gin mówił że nie wcześniej niż w 10 tyg., zalecał właśnie 10-ty tydzień bo wtedy podobno da się najlepiej wyliczyć wiek płodu. Niezależnie od tego, ja się wybieram w 8-ym tygodniu :tak:

reklama
Dzisiaj miałam odebrać wyniki progesteronu ale jak dowiedziałam się wczoraj że już są gotowe to nie mogłam się powstrzymać i pobiegłam odebrać tuż po pracy :happy: iiiiiiiiiiiiiiiii 31,8 ng/ml :-D - to chyba dobrze?????

Malgosza ja chodzę do gina prywatnie, i powiedział mi (moimi słowami), że USG wytwarza jakieś ciepło i większości to nie szkodzi, ale są wyjątki, że można podobno poronić. Dlatego właśnie was pytam.

Malgosza ja chodzę do gina prywatnie, i powiedział mi (moimi słowami), że USG wytwarza jakieś ciepło i większości to nie szkodzi, ale są wyjątki, że można podobno poronić. Dlatego właśnie was pytam.

Wiesz ja myśle że jeśli nie istnieja żadne powody do slusznosci wykonywania tego badania we wczesniejszym terminie,to ja bym sie posluchala lekarza i nie wrobila tego:no:.
Ja mysle ze powodow jest wiecej,chociażby nawet fak ze na wczesniejszym etapie zobaczysz tylko jakis punkcik i tyle.:baffled:
Ja chcociaż mojapierwsza ciaza nie przebiegala ksiazkowo,postanowiłam tym razem jak najpozniej wykonac to pierwsze badanie.No chyba ze lekarz inaczej sie wypowie w tym temacie.

Ja jak dzwoniłam do mojego gin., to umawiając mnie na wizytę powiedziała, że nie wcześniej niż w 6 tygodniu. Wtedy już powinno być widać ciążę, no i może usłyszymy bicie serduszka. :-)
Myślę, że aż do 12 tygodnia z usg nie ma co zwlekać, bo lepiej chyba wcześniej sprawdzić czy ciąża zagnieździła się prawidłowo.
Ale może się mylę.:sorry:

reklama
Do góry