reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

lil_maja dzięki kochana za wyjaśnienie bety, a z tym wmawianiem sobie ciąży, moja teściowa wiedziała dobrze że ja już od dawna pragnę dziecka więc jak usłyszała że zamierzamy się starać to ciągle mi powtarzała "dziecko moje kochane żebyś ty sobie tej ciąży nie uroiła tylko" i w sierpniu jak nie miałam tak długo tej @ i jak te objawy miałam a testy wychodziły negatywne to normalnie myślałam że naprawdę mam urojoną ciąże haha

reklama
Ale wiecie co pierwszy raz słyszę o tej becie może ktoś mi tak to krótko wytłumaczy
A śluz mam taki kremowy nie zbyt dużo ale jest mokro.

Jutro wizyta nie mogę się doczekać :):):):)

Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

Ssabrinaa takie myśli sa typowe dla tych pragnących i oczekujacych. Ja się strasznie dolowalam wtedy kiedy to w glowie byly plany a ja przygotowywuja sie do bycia w ciazy zagladalam na bb. Oj naczytalam sie o klopotach dziewczyn z zajsciem w ciaze i o tych ktore stracily swoje dzieci..........myslalam ze zwariuje myslalam a po co mi to tyle stresow ,nadzieji,oczekiwan,nerwow.
Od poczatku staranek po glowie chodzily dziwne mysli,nawet kiedy pojawily sie II kreski to i tak myslalam ze kupilam zly test,moze przeterminowny:confused2:.
Powiem Ci szczerze ze jeszcze na razie nie umiem sie cieszyc tak w pelni z ciąży,chociaż staram sie byc dobrej myśli.Zastanawiam sie na karzdym kroku w pracy na ulicy,kiedy robie obiad,jade samochodem......a propos.Wlsanie wczoraj kiedy jechaalm do pracy tak sie zamyśliłam że nawet nie zauważyłam fotoradara ,pierwszy raz w karierze kierowcy dostane mandat.A tak na margineste zawsze sie zastanawialam jak to jest kiedy radar robi zdjecie,czy to blyska tak ze wiesz ze Ci robi czy to jest tak że nawet nie wiesz:wściekła/y:No ale teraz wiem:wściekła/y:Blyska jak cholera,a w dodatku napewno taka paskudna mine zrobiłam:szok:
No ale wracajac do tematu,myśle że w pelni szczescia bede kiedy to mina te kryzysowe 3 miechy,i badania wykarza ze dzidzia dobrze sie rozwija.

Życze Ci z całego serducha pieknych grubych II :-):-):-)

lil_maja
dzieki,rzeczywiscie zapomnialo mi sie o pysznych jogurcikach.Powroce do czestrzego ich spozywania:tak::tak::tak:

witam wieczorową porą..

Dzwoniłam dzis do ginka zapytać... czy jakaś luteina mi potrzebna albo Duphaston..a on kazał mi zrobić jutro betę.. i powtórzyć w poniedziałek i następny piątek... zobaczymy jak przyrasta i wtedy zobaczymy czy jest konieczny sztuczny progesteron...

Odnośnie plamień... w pierwszej ciąży w dniu kiedy miałam dostać @ właśnie zaplamiłam tak na brązowo i to było tyle... to się nazywa plamienie inplantacyjne... czyli... jak w macicy się zagnieżdża dzidziuś:):):) trzymam kciuki oby to było takie plamienie... tym bardziej że tempka wzrasta:) jutro będę znać wynik bety i się dowiemy na 100 % czy będę po raz drugi mamą:)

witam z rana. u nas dzieje sie nie najlepiej...mdłosi coraz mocniejsze, jestem czesto na granicy blusowania, do tego nic mi nie smakuje i musze sie zmuszac do jedzenia.:( wiecie co z ta sygrantura to jakies jaja albo ja jestem przyglupia na takie rzeczy.....bo jak dodam nastepny suwaczek to poprzedni mi wylatuje. nie wiem jak to zrobic:( w ktorym dkladnie okienku mam dodac nastepny suwaczek?

Witam :-)

Blusia, &&&& żeby temp nie spadła a plamienie się nie rozkręciło !!! daj znać, jak tam!!!
rosellita, powodzenia na wizycie !!!
Dzastina, spokojnie ... może 'wspomaganie' w cale nie będzie konieczne :tak: u mnie poziom progesteronu zawsze był dramatyczny, a w ciąży jakimś cudem nagle wszystko się wyprostowało i obyło się bez sztucznego :rofl2:
tusenfryd, gratuluję fotki do kartoteki ;-) może będzie nie wyraźna i nie odczytają numerów :tak:
a w temacie wiadomym ... spróbuj szklankę zimnego soku pomarańczowego na czczo :tak:
prettyWoman ... współczuję mdłości :-(
majqa, leniuchu ... co za obijanie się :-ppisz koniecznie co u Ciebie !!!
Ssabrina, &&&&&&&& udało się na pewno !!!

e: Marta, Tobie też współczuję mdłości :-( a co do suwaczka, to wklejasz normalnie jeden pod drugim ... ustaw sobie tylko dobrze kursor, bo jak pierwszy suwaczek masz zaznaczony (w takim okienku), to drugi wskoczy na jego miejsce ...
teraz powinnaś mieć łatwiej, bo nie masz żadnego ... po prostu wklej 1 link, enter, żeby była linijka przerwy i dawaj 2 link ... musi się udać ;-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Nie mogę Was coś zostawić - w końcu jestem urojoną czerwcóweczką 2011 :)

Roselita - masz bardzo mądrą babcię! :) Pozdrów ją ode mnie! Ja to mam tak silne objawy urojone, że aż chyba poczytam gdzieś o tym zjawisku, choć może lepiej już nie będę się w ten temat zagłębiać. Zobaczymy. Nasz kochany organizm potrafi nam niezłe figle płatać. Mój złośliwiec sprawia, że mi się @ wciąż nie rozkręca, przedwczoraj tylko znikome plamienie, wczoraj troszkę większe, ale byłam pewna, że dziś od rana to będzie hula-gula, ale nic - zatrzymało się całkowicie na razie. No ale dopiero jest wcześnie rano. Zobaczymy co dalej. Może to, co było to już była cała @ - ale to już naprawdę wielka złośliwość.

Tusenfryd18 - fajnie opisałaś ten radar :) Oczywiście mandatu nie zazdroszczę! Jeszcze 2 sposoby na zaparcia - jak się je stosuje jakieś 2-4 razy w tygodniu to przynoszą efekty, choć za dużo nie ma co stosować, żeby nie zagazować środowiska - no więc jedzenie suszonych moreli oraz zalewanie na noc wrzątkiem śliweczek suszonych i picie rano tego kompociku. Nie polecisz od razu do kibelka, ale Ci się na pewno jelitka rozkręcą!

Blusia - przesyłam Ci ciepłe uściski i buziaki!!!

Ssabrinaa
- Tobie życzę dużo spokoju i jak najmniej stresu w oczekiwaniu na test!

Marta24
- zrób z suwaczkiem jak JoL napisała - musi się udać, a nie idzie pewnie dlatego, że masz te mdłości - trzymam za Ciebie kciuki!. Może niech dziewczyny mają sposoby na mdłości??? Podobno gryzienie migdałów pomaga. Ja na początku ciąży jadłam bardzo dużo takich rzeczy jak paluszki, bułki i inne mączne rzeczy. To jakby ciut pomagało, choć w sumie niewiele..

PrettyWoman - a jakie konkretnie masz kłopoty? Może wspólnie coś zaradzimy? Czasem też wygadanie się pomaga. Myślę, że dziewczyny będą umiały coś doradzić.

Dzastina222
gratuluję dobrego nastroju - tak trzymać :)

Dzień dobry..

Ja już po pobraniu krwi... wynik będę mieć po 14 ...wiec wam napisze.
Beta będzie najbardziej wiarygodna bo... trudno mi zrobić test z pierwszego moczu jak ja sikam w nocy... dziś też punkt 5 i pęcherz mnie obudził:) i może dlatego te kreski takie słabe wychodzą:) no nic... pożyjemy zobaczymy:) miłego dnia:)

reklama
Witajcie z ranka:-)

Obudziło mnie własnie siku:-)i świadomośc czy nie spozniłam sie do pracy:szok: ale przypomniała mi sie że mam wolne:happy:

Marta 24 coTy masz z tym suwaczkiem dziecko??? Zaraz Ci napisze jak to zrobic musze tylko zerknac w te profile

Do góry