reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Doggi Stachu jest niesamowity, normalnie jestem megaciekawa tego Waszego Urwisa! Bo to jakis fenomen a nie dziecko! Jak to obrocil sie? To wrecz nieprawdopodobne!!! Trzymam kciuki co by Tesciowej sie udalo z wczesniejsza cesarka! Ile szacunkowe Stachu wazy?

U nas potwierdzone ze dziewczynka wiec marzenia o Beniaminku se poszly...
U nas bal 16 stycznia. Emi chce sie przebrac albo za wrozke albo za ksiezniczke. I chyba nie musze pisac ze stroj ma byc rozowy?:sorry2::-p
Kati​ moj model standardowy, ale i tak Go kochambo moj i tylko moj:tak:

reklama
Felkaa no tesciowa go skwitowała nieźle "a to gnojek mały" kombinator po ojcu. Lekarz w ciężkim szoku jsk on to zrobił w tak małym brzuchu, bo w dużym to jest cud obrót po 38tc a tutaj ewenement!
Ale się zestresiwalam oczywiście bo leżę na fotelu gin cis tam gada o opowiada i nagle zamilkł, wielkie oczy i zamieszanie na twarzy, to ja już nerwica co się dzieje co się dzieje i on zaczyna "dobrze ze Sue umówilusmy na wizytę po nowym roku! Proszę spojrzeć, tu na dole była główka teraz są pośladki i jajka, tak więc idealna pora żeby umówić się na cc za tydzień" a ja zgas tego się nikt nie spodziewał, sam gin powiedział "niesamowite, jsk on tego dokonał"
Waga na ta chwile 3kg około gin powiedział ze będzie miał nie więcej niż 3400 w dzuen cc

Ola sobie wymyśliła małą syrenke "będę mała syrenka i zostane królową karnawału" :p

Fajnie ze dziewuszka, ja cały czas miałam nadzieję że stachowi jajka odpadna ale są dalej i dzieje widziałam bardzo wyraźnie

Doggi!!!!! co!!!!!!!!!!!???????????? teraz się obrócił????? to jest niemożliwe wręcz.......
Wow to będzie mały gigant ;-) oby była cc szybciej trzymam &&&&&&&&& mocno na pewno teściowa da rade :-)
A Ola buhaha królowa karnawału :-D Mati sie zbytnio nie przejmuje balem, jak to chłop pewnie nic nie będzie chciał a w dzień balu zrobi cyrk że chce inny strój...
Felkaa a jakże chłop jak chłop ale kochamy ich za zalety i wady ;-) byle nasze te chłopy :-)
Fajnie że dwie dziewczynki :-) choć wiadomo, że parke byłoby najfajniej mieć. Ja mówię, ze chce mieć dziecko najlepiej zdrowe a co będzie to wezmę :-) choć teściowa powiedziała, ze marzy o wnuczce (miała 3 synów i ma 4 wnuków) ale nie wiem czy będę chciała wiedzieć, jeszcze za szybko.

Pisze też trochę na lipcówkach ale one są przewrażliwione masakra tylko by się badały, usg robiły itp. czują coś - do lekarza, nic nie czują - do lekarza!
paranoja....!!!!!!!!
czasami myślę, ze ja jakaś nienormalna jestem...:dry::baffled:

Kati na styczniowych tez tak było jak tylko się pisało ze coś boli to od razu teksty "jedz szybko fo lekarza bo poronisz" normalnie depresja murowana na szczęście kolo 10-12 tc się uspokoiły, doszły nowe i ogólnie spoko babki ale początki to bym rozstrzelała :p
Mam nadzieję że tesciowa coś załatwi :) choć z drugiej strony to max 10dni i koniec aż śmiać mi się chcę :) ale gin mówił ze akcja jakby ruszyła szybciej jakby wody odeszły to wiadomo ze szpital i cc a może die dziać cis szybciej bo stwierdził że w dwa tyg łożysko się postarzalo bardzo i jest już gotowe do porodu bo juz max dojrzałe.

Doggi u mnie są od ok 11 - 14 tyg i dalej paranoja, choć dziwne bo te co są po 30-stce i drugie dziecko to gorzej sie zachowują niz te młodziutkie ok 20 - stki!
Mam pytanko jakie wózki kupiłyście? macie? ja się tak powoli zastanawiam i myślę, ze ten co miałam przy Matim tako jumper jest trochę wyblakły i zostawie go na górze w domku a kupiłabym z największą gondolą, zeby zimę przejeździć w gondoli. Słyszałam że jedne z nawiększych gondoli mają roan marita ok 82-84 cm - podobają mi sie, ale może sie orientujecie jakie jeszcze mają dużą gondole?

Kati ale to tak jest im człowiek starszy tym więcej wie o przeżył i potem paranoje lubią się rodzic. Ja będąc z Olą w ciąży miałam 24 lata i zupełnie inne podejście teraz mam 27 i juz zupełnie inaczej myślę człowiek bardziej świadomy różnych rzeczy :/ Ale i tak nie można dać się zwariować. W końcu przez 40tyg można wykitowac z tego strachu ciągłego.

Ja kupiłam wózek camarelo carera jest tak boski że już odliczać dni do pierwszego spaceru :D to jest polska firma, ale jakość kozak!! Naprawdę porządna i solidna robota :) a cena przystępna 1200zl. Jest lekki, łatwo się prowadzi, ma dużą gondole (co u mnie było najważniejsze) po prostu super.

Zanim go kupiłam przez pół roku o nim czytałam opinie w internecie i naprawdę bardzo sobie kobitki chwalą. Upayrxylam go w 10tc a kupiłam jakoś w 34-35 i przez ten czas zbierałem info o nim ;) mi zależało by był dobry i tani stosunkowo :D

Załączniki

• 1420212583575.jpg
    1420212583575.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 55
Hejka Ciążóweczki!
Wszystkiego Dobrego na ten Nowy Rok!!! Bezproblemowych porodów i samych przespanych nocek :-)
My dzisiaj wróciliśmy w nocy z PL. Byliśmy 2 tyg.i przez całe 2 tyg szpital. Najpierw Nina w dzień przyjazdu zaczęła cherlać i na następny dzień do lekarza, a Tymek z sb na ndz.wylądował na pogotowiu bo zaczął się dusić i ponad 39 stp. Ostre zapalenie krtani :-( dzień później 40 stp.majaczył całą nockę. Z krtani zeszło na oskrzela i skończyło się na antybiotyku. Jak wyjeżdżaliśmy było w miarę ok, a przez tę podróż znowu katary i kaszel. Dzieci mają iść w pon.pierwszy dzień do przedszkola i nie wiem co teraz... ehh :-( ale cieszę się, że już w domu u siebie, bo 2 tyg.z teściową pod jednym dachem dały mi się we znaki...

Kati ja miałam przy Tymku Roana Maritę i był super!!! Gondola starczyła Nam do 8-9 msca.

reklama
Doggi co tam wozek, jaka Olcia faaaaaajna:-) to pokoj Stacha? Dawaj reszte fotek, pliss.
Kati ja do lutowek (jest takie slowo...? Hihi) nie zagladam, ani nie pisze. Wolalabym, zeby nasze forum odzylo, zeby wiecej dziewczyn pisalo, choc i tak super, ze Wy jestescie:-)
asinka lo matko, wspolczuje i to bardzo, nie dosc, ze dzieciaczki sie meczyly, taka temperatura... Kaszel... To jeszcze pech, ze akurat jak przyjechaliscie do Pl... I jeszcze tesciowa, tak Ci dala popalic? Pewnie do p-la nie dasz w poniedzialek

My jutro robimy sobie wycieczke w gory, co by Emi na sankach pojezdzila
Dzid bylo apogeum jej zlosliwosci, placzu, wymuszania, wrzaskow...

Do góry