reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Mrsmoon Maja pokazała ale i tu węszę lekką ściemę bo pokazała w miejscu gdzie ma ślad po rozdrapaniu ugryzienia po komarze z wakacji... i bądź tu człowieku mądry... narazie obserwujemy.
Generalnie wszyscy jesteśmy zadowoleni że poszłą do p-la a ja jestem w szoku że tak bezproblemowo to przebiega bo jak wychodziłam do pracy to zawsze mówiłą że będzie za mną taaaa tęsknić i umawiałyśmy się że do niej dzownię, a teraz chodzi przeszczęśliwa :)

Aestima ja też jestem za tym żeby konsekwencje złego zachowania były, nie chcę żeby moje dziecko wyrosło na dziwoląga który myśli że jest bezkarny i wszystko mu wolno :)

reklama
ufff, dziś dostaliśmy powtierdzenie, że 19 września dostajemy klucze!!! Nawet nie wiecie jak mnie to stresowało każdego dnia... Od dwóch tygodni mieszkamy bez mebli, z kilkoma walizkami na wierzchu, masakra. I jak tylko zaczynałam myśleć, że zamiast połowy września to będzie 10 październik to robiło mi się słabo. W sobotę przewozimy część rzeczy, mamy udostepniony dom na jeden dzień. będę mierzyć, wybierać farby itp. Co za stres:-D
Dziś w nocy maluję moje nowe biuro, będzie super!

A dziewczyny z Warszawy zapraszam na koncert, gramy u was za tydzień, 12 września. Kwartet z tenorem :)

Czytam i czytam o waszych początkach w rpzedszkolu i zaczynam się zastanawiać jak to z nami będzie. Gdybym miała zgadywać to najbardziej widzę Marysię w zachowaniu Miesia, ale jak będzie naprawdę to się zobaczy.

Trasia to super ze termin pewniak :)

Proszę was o kciuki idę na zebranie do przedszkola mam nadzieję że nie naslucham się za dużo o moim "aniołku" ;)

Trasia, wow, to super, uwielbiam urzadzac mieszkania! Chyba sie rozminelam z powolaniem...u nas tylko kosmetyka zostala, jakies zdjecia, plakaty itp
gdzie gracie koncert?

Doggi jak po zebraniu?

Maja dzis znow miauczaca rano, w takim stanie A ja zostawil w plu. A jakas matka w szatni na widok placzaxej Mai sama sie oplakala. Staly tam matki w szatni i czatowaly czy ich dzieci placza czy nie i przy kazdej nadarzajacej sie okazji do sali zagladaly. Jak dobrze, ze mnie to ominelo

Hejka!
To jak o urządzaniu mowa...
Moja stara "nowa" kuchnia :-)

Załączniki

• 1409902388261.jpg
    1409902388261.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 36
Mrsmoon przerażająco dobrze. Teraz boje się ze to cisza przed burzą pani zachwycona mówi ze ola bardzo samodzielna sama się rozbiera i ubiera pomaga w tym innym dzieciom, sprawnie je nożem i widelcem trzymając prawidłowo i uwaga uwaga uspokaja dzieci które płaczą albo są niegrzeczne wtf?! Przecież to chyba o obcym dziecku mówiła :p
I nas przestrzegają żeby tak nie robić jął te matki w szatni o których piszesz bo dziecko się wtedy nakręca i potrafi 2h ryczec a tak jak się wejdzie da buziaka i wyjdzie dziecko popłacze 5-10min i leci się bawić

Asinka bardxo fajna juz na fejsie widziałam te liście mi się mega podobają :)

Doggi dzięki.
Faktycznie taka różnica w zachowaniu? To agentka :-)! Najbardziej przerażająco brzmi, że pomaga się rozbierać innym haha co Wy w domu robicie :szok: :-D:-D
Moon a Maja już wcześniej zostawała bez Was? Musi się pewnie przyzwyczaić. Będzie dobrze :-)

Asinka haha wychowanie do życia w rodzinie u nas :p żartuje ja nie kumam w domu często gęsto to ja ją musze ubierać rozbierać bo ona niby nie umie bluzeczek zdejmować a tu się okazuje ze ona po prostu stara sccimniara po ojcu chrzestnym:p straszna różnica ta wychowawczyni mówiła ze ola bawi się jedną rzeczą potem odkłada na miejsce i bierze inną WTF w domu ciągłe walki mamy o to żeby sprzatala po sobie a rok temu niegrzeczna była bardzo a teraz taka odmiana

hej
ja dziś z Emi w domu zostałam, po 3 dniach p-l miała katar, ale słaby i nadal taki jest, ale wydzielina siadła na gardło, mówi przez nos i zaczął się kaszel, dziś rano lekki stan podgorączkowy więc po południu idę z nią kontrolnie do lekarza

z miłych spraw to Maluch w brzuchu coraz mocniej buszuje:-)
trasiu bardzo się cieszę, że nie musicie 'pod most' wędrować;-)a tak na poważnie to 19-ty tuż tuż:-):-):-)
asinka macie fototapetę plus lacobel czy na 'szkle' malowany wzór? u nas kuchnia nadal czeka na 'skończenie'... nadal brak szkła hartowanego, bo takie chcieliśmy (czyt. M chciał, bo ja na to presji nie mam, lacobel spokojnie wystarczy)
Doggi jak samopoczucie? mam nadzieję, że takie jak w zeszłym tyg;

reklama
Felkaa spróbuj podać małej syrop na alergie u nas działa cuda :) jak tylko zaczyna mi ola psikac przez kilka dni daję jej 3 razy dziennie po 20kropli cebionu (witamina C dla dzieciów) i tran wieczorem plus wieczorem ten syrop na alergie i wapno w ciągu dnia jak mi się przypomni i jak za wczasu dam jej taki strzał to na psikaniu i małym kataru się kończy :)

Super ze maluch wariuje w brzuszku rosną te bąki w tych naszych brzuchach.
Współczuję kuchni nie skończonej, mój cały dom czeka aż się za niego zabierzemy (tylko kuchnie i łazienki mamy zaje.biste) salon to dramat, korytarz na dole o górze to samo.... Ech.... Najpierw mój samochód ;)

U mnie spoko ale trochę przegielam ze sprzątaniem i gotowaniem (dziś mamy drugą rocznicę drugiego ślubu i wczoraj rodzice przychodzili z tej okazji) i dziś mi zleeeee bardzo, leżę i kwicze.

Poza tym byłam na usg polówkowym w piątek i Stachu siusiaka pokazał bardzo ładnie leżał rozwalony jak żaba ba liściu i pokazywał co ma :p jednak jak pan dr chciał mi buzię pokazać w 3d to Stachu zakładał albo rączki na buzię albo nogi nie chciał się pokazać tylko pozwolił sprawdzić czy buzia dobrze ukształtowana i bez rozszczepow. Poza tym ma już prawie 30cm (ola przy porodzie miała 50) i waży 410g wiec trochę ponad normy

Do góry