reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Mrsmoon Maja pokazała ale i tu węszę lekką ściemę bo pokazała w miejscu gdzie ma ślad po rozdrapaniu ugryzienia po komarze z wakacji... i bądź tu człowieku mądry... narazie obserwujemy.
Generalnie wszyscy jesteśmy zadowoleni że poszłą do p-la a ja jestem w szoku że tak bezproblemowo to przebiega bo jak wychodziłam do pracy to zawsze mówiłą że będzie za mną taaaa tęsknić i umawiałyśmy się że do niej dzownię, a teraz chodzi przeszczęśliwa :)

Aestima ja też jestem za tym żeby konsekwencje złego zachowania były, nie chcę żeby moje dziecko wyrosło na dziwoląga który myśli że jest bezkarny i wszystko mu wolno :)

reklama
ufff, dziś dostaliśmy powtierdzenie, że 19 września dostajemy klucze!!! Nawet nie wiecie jak mnie to stresowało każdego dnia... Od dwóch tygodni mieszkamy bez mebli, z kilkoma walizkami na wierzchu, masakra. I jak tylko zaczynałam myśleć, że zamiast połowy września to będzie 10 październik to robiło mi się słabo. W sobotę przewozimy część rzeczy, mamy udostepniony dom na jeden dzień. będę mierzyć, wybierać farby itp. Co za stres:-D
Dziś w nocy maluję moje nowe biuro, będzie super!

A dziewczyny z Warszawy zapraszam na koncert, gramy u was za tydzień, 12 września. Kwartet z tenorem :)

Czytam i czytam o waszych początkach w rpzedszkolu i zaczynam się zastanawiać jak to z nami będzie. Gdybym miała zgadywać to najbardziej widzę Marysię w zachowaniu Miesia, ale jak będzie naprawdę to się zobaczy.

Trasia to super ze termin pewniak :)

Proszę was o kciuki idę na zebranie do przedszkola mam nadzieję że nie naslucham się za dużo o moim "aniołku" ;)

Trasia, wow, to super, uwielbiam urzadzac mieszkania! Chyba sie rozminelam z powolaniem...u nas tylko kosmetyka zostala, jakies zdjecia, plakaty itp
gdzie gracie koncert?

Doggi jak po zebraniu?

Maja dzis znow miauczaca rano, w takim stanie A ja zostawil w plu. A jakas matka w szatni na widok placzaxej Mai sama sie oplakala. Staly tam matki w szatni i czatowaly czy ich dzieci placza czy nie i przy kazdej nadarzajacej sie okazji do sali zagladaly. Jak dobrze, ze mnie to ominelo

Hejka!
To jak o urządzaniu mowa...
Moja stara "nowa" kuchnia :-)

Załączniki

• 1409902388261.jpg
    1409902388261.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 38
Mrsmoon przerażająco dobrze. Teraz boje się ze to cisza przed burzą pani zachwycona mówi ze ola bardzo samodzielna sama się rozbiera i ubiera pomaga w tym innym dzieciom, sprawnie je nożem i widelcem trzymając prawidłowo i uwaga uwaga uspokaja dzieci które płaczą albo są niegrzeczne wtf?! Przecież to chyba o obcym dziecku mówiła :p
I nas przestrzegają żeby tak nie robić jął te matki w szatni o których piszesz bo dziecko się wtedy nakręca i potrafi 2h ryczec a tak jak się wejdzie da buziaka i wyjdzie dziecko popłacze 5-10min i leci się bawić

Asinka bardxo fajna juz na fejsie widziałam te liście mi się mega podobają :)

Doggi dzięki.
Faktycznie taka różnica w zachowaniu? To agentka :-)! Najbardziej przerażająco brzmi, że pomaga się rozbierać innym haha co Wy w domu robicie :szok: :-D:-D
Moon a Maja już wcześniej zostawała bez Was? Musi się pewnie przyzwyczaić. Będzie dobrze :-)

Asinka haha wychowanie do życia w rodzinie u nas :p żartuje ja nie kumam w domu często gęsto to ja ją musze ubierać rozbierać bo ona niby nie umie bluzeczek zdejmować a tu się okazuje ze ona po prostu stara sccimniara po ojcu chrzestnym:p straszna różnica ta wychowawczyni mówiła ze ola bawi się jedną rzeczą potem odkłada na miejsce i bierze inną WTF w domu ciągłe walki mamy o to żeby sprzatala po sobie a rok temu niegrzeczna była bardzo a teraz taka odmiana

hej
ja dziś z Emi w domu zostałam, po 3 dniach p-l miała katar, ale słaby i nadal taki jest, ale wydzielina siadła na gardło, mówi przez nos i zaczął się kaszel, dziś rano lekki stan podgorączkowy więc po południu idę z nią kontrolnie do lekarza

z miłych spraw to Maluch w brzuchu coraz mocniej buszuje:-)
trasiu bardzo się cieszę, że nie musicie 'pod most' wędrować;-)a tak na poważnie to 19-ty tuż tuż:-):-):-)
asinka macie fototapetę plus lacobel czy na 'szkle' malowany wzór? u nas kuchnia nadal czeka na 'skończenie'... nadal brak szkła hartowanego, bo takie chcieliśmy (czyt. M chciał, bo ja na to presji nie mam, lacobel spokojnie wystarczy)
Doggi jak samopoczucie? mam nadzieję, że takie jak w zeszłym tyg;

reklama
Felkaa spróbuj podać małej syrop na alergie u nas działa cuda :) jak tylko zaczyna mi ola psikac przez kilka dni daję jej 3 razy dziennie po 20kropli cebionu (witamina C dla dzieciów) i tran wieczorem plus wieczorem ten syrop na alergie i wapno w ciągu dnia jak mi się przypomni i jak za wczasu dam jej taki strzał to na psikaniu i małym kataru się kończy :)

Super ze maluch wariuje w brzuszku rosną te bąki w tych naszych brzuchach.
Współczuję kuchni nie skończonej, mój cały dom czeka aż się za niego zabierzemy (tylko kuchnie i łazienki mamy zaje.biste) salon to dramat, korytarz na dole o górze to samo.... Ech.... Najpierw mój samochód ;)

U mnie spoko ale trochę przegielam ze sprzątaniem i gotowaniem (dziś mamy drugą rocznicę drugiego ślubu i wczoraj rodzice przychodzili z tej okazji) i dziś mi zleeeee bardzo, leżę i kwicze.

Poza tym byłam na usg polówkowym w piątek i Stachu siusiaka pokazał bardzo ładnie leżał rozwalony jak żaba ba liściu i pokazywał co ma :p jednak jak pan dr chciał mi buzię pokazać w 3d to Stachu zakładał albo rączki na buzię albo nogi nie chciał się pokazać tylko pozwolił sprawdzić czy buzia dobrze ukształtowana i bez rozszczepow. Poza tym ma już prawie 30cm (ola przy porodzie miała 50) i waży 410g wiec trochę ponad normy

Do góry