reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

fajny łobuz z tego stacha :D :-D

felcia - u nas też katarzyska sie zaczeły po weselu :) ale co zrobic wapno i tran i dalej trzeba działać :)

Benio pierwszy raz w zyciu nocował bez nas u babci :-) zadowolony wrócił i wybawiony, babka go przekarmiła i wyszorowała :-D
ja siadam do pracy a mężulo konczy wieszać półki i obrazy :-) jak dobrze pójdzie to w tym mc skonczymy wszystko :-) i od przyszłego mc składamy na nowe autko :D marzy mi się nissan ale w tej wersji ktora mnie interesuje to ceny no niestety wysokie bo 75 tys trzeba dać :( mamy na to dwa lata bo tyle nasz peże jeszcze wytrzyma zeby do niego za duzo nie dokładać i zeby go sprzedać w dobrej cenie :) takze nowe cele wytyczone a teraz trzeba zapieprzać :D

trasia - zleci ci szybko, ależ ci zazdroszcze tego domku :D u nas też już wieś wiec nie narzekam :-D

no i sie pochwale bo wczoraj zdobyuliśmy kopiec piłsudzkiego :D ciagle pod góre lasem a potem bieg na kopiec :D i Benio prawie cała droge na nogach przeszedł :-D

reklama
Ironia super ze przeprowadzka dobiega końca wreszcie będziesz miała spokój psychiczny :) my też na auto odkładamy ale chcemy kupić przed stycxniem chwilowo jest plan odkładać tygodniowo €500 wiec aktualnie dwa razy odłożone było przez te dwa tyg ciekawe jak dalej pójdzie u nas spór ja chce Skodę octavia combi a stary jakieś audi na szczęście teść jest po mojej stronie i uważa że skoda będzie lepsza bo są to bardzo dobre samochody i nie są lanserskie ;)

Ironia to prawda na Kraków to małe autko najwygodniej byliśmy z T rok temu w wakacje bez Oli i wszędzie jeździliśmy tramwajami bo autem to pół dnia na dojazd schodzilo jeszcze gorzej niż w poznaniu.

My tylko combi ale w zgc duże auto to nie kłopot bo tutaj tyle aut nie ma

Doggi Stachu bokser z tymi rączkami;-) najważniejsze, że zdrowy!!! ja podaję syrop z cebuli i miodu, duże ilości picia (woda z cytryną i miodem; woda z sokiem malinowym/z sokiem z aronii - więc Cebionu nie podaję), wapno i Sambucol (kupiłam po ostatniej wizycie u lekarza, a że tranu jeszcze nie kupiłam to daję Sambucol, tam też wit c); zaraz kuknę do netu o jakim syropie na alergie piszesz, Ola ma alergie(bo jakoś nie kojarzę) czy po prostu trafiłaś na ten syrop i się sprawdza?
ironia pewnie jak będę zaprawiona w 'przedszkolnym' chorowaniu to się będę mniej przejmować...; fajnie, że nocka u babci minęła bezproblemowo:tak: zamierzacie z tego częściej korzystać?:-p

Tesciowa moja (lekarz rodzinny) zawsze mówi ze jak coś bierze człowieka to konska dawkę witaminy C, wapno i cis na alergie i mi zapisała dla Oli jakiś syrop który zawsze pomaga

no wit c musi być dlatego u nas cytryna, sok z aronii mojej babci i w Sambucolu też jest wit c; jaka nazwa tego syropu?

a i od dzisiejszego poranka: syrop prawoślazowy

Ostatnia edycja:
hej, hej, ja na moment. Miałam mieć dziś spotkanie z jedną babką, która chciała zacząć u mnie naukę z córeczką. I nagle dziś od rana miałam kilka telefonów, od rodziców, którzy też przyjdą na spotkanie. No i z kameralnej lekcji zrobi się wykład dla całej grupy, a ja nie jestem na dziś na to rpzygotowana psychicznie, grrr.... zatem trzymajcie kciuki.

Ironia zazdroszczę wam jak nie wiem, że wy już w miarę urządzeni na miejscu. Ja nie lubię sie urządzać, nie mam zmysłu architekta wnętrz, nie mam czasu na przeglądanie stron z inspiracjami, chciałabym żeby ktoś to wszystko zrobił za mnie.

felka zdrówka dla Emi. Jak po pierwszym tygodniu w przedszkolu? Emi chce chodzić czy woli zostać w domu?

Doggi gratuluję połówkowego!

19 tuż tuż a ja mam tyle na głowie, próby, koncerty, lekcje, spotkania że jakoś nie bardzo to sobie uświadamiam póki co.

reklama
hej
Emi przespała całą noc!!! u siebie, co jej się rzadko zdarza, zawsze do nas przychodzi w nocy, więc to baaardzo dobry znak! po wczorajszej wizycie u lekarza: osłuchowo czysto, gardło i uszy też czyste:tak: jeszcze dziś jestem z nią w domu a jutro przedszkole.
Dziś idę na zebranie do przedszkola.
trasiu to się dzieje u Ciebie! jak Ci wczoraj poszło? pewnie fenomenalnie;-):tak: Emi nie chce chodzić do przedszkola...; raz musiałam ją na siłę zostawić (czyt.odkleić od siebie, dać pani i prawie wybiec...:-(), a tak to rano dzielnie idzie, a wieczorem trochę popłacze, że w przedszkolu smutno, bo nie ma mamy i taty, że jeszcze nie dorosła do przedszkola (centralnie tak powiedziała!), tłumaczy mi, że 3 latka to jeszcze mało, że jeszcze nie jest duża, że zostanie w domu i popilnuje, żeby złodziej nie ukradł, bądź pójdzie z nami do pracy zarabiać pieniądze..., a wczoraj, że chodzenie do przedszkola jest dla niej trudne...; dziwne, że nie wspomina, że pójdzie do dziadków a nie do przedszkola... Zobaczymy jak będzie jutro; musimy to wszystko jakoś przetrwać. Marysia od października idzie?

Do góry