reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Felkaa mężowi wytłumaczyłam powagę sytuacji i zmienił podejście, a z teściową super mam relacje naprawdę fajna normalna babka :) ka czuję się trochę lepiej ale w sumie cały czas leżę bo mnie jeszcze te skurcze męczą.
A jak ty się czujesz?

Karola wpadaj częściej :)

reklama
Witam!
A ja czuję się straaaasznie :( odkąd tu przyjechał mój organizm po tabletkach anty wariuje... dostaje normalnie @ na 24 dzien co do min. A teraz mam lekki @ z ogromnym bólem brzuch na 17 dzień i potem normalnie na 24. A dzisiaj jest 18 dzień, @ nie ma ale podbrzusze to mi rozrywa

Nie jeszcze, bo nawet nie miałam kiedy. Po 2 myślałam, że to jednorazowe z racji zmiany klimatu, itd. A teraz mój tłumacz jest na wczasach i muszę czekać aż wróci. A sama bez języka nie pójdę. W sumie nawet nie wiem gdzie, itd. Eh

hej ho!

Daję znać, że żyję :p

już sama nie wiem kiedy pisałam... ale Doggi, Felka, MamaM serdecznie gratuluję!!! teraz to głównie zdrówka i spokoju Wam życzę :)

Doggi mam nadzieje, że zaraz wrócisz do formy! niestety wiem coś o niewykonywalności nakazu leżenia przy naszych czerwcowych maluchach... niech mąż się ogarnie to łatwiej będzie, chociaż u mnie przy wsparciu 3 osób i tak czasem się po prostu nie dało... trzymam kciuki!

Felka a Emi już wie? i teściowie? :p no i co Twoi robia nad morzem bez Ciebie?

mamoM a Mati już wie o rodzeństwie? idzie od września łobuziak do przedszkola? fajnie, że teraz masz męża na każdy weekend!

Doris kochana wspieram z całych sił! chociaż nie wiem jak Cię pocieszyć... sama przyznam, że ja się sama nie ogarnęłam jeszcze, chociaż największy kryzys mam za sobą, a walnęło mną konkretnie dopiero po 3 miesiącach.... staracie się dalej? no i co u Twoich małolatów? jak medycyna Dominiki? pytałaś o odpieluchowywanie.. u nas nastąpiło jakiś miesiąc czy półtora temu dopiero, ale młody od razu przestał robić siku w nocy, dziwny jakiś jest.... z kupą jeszcze się zdarza, że nie zdąży..

asinka to jak wrażenia na obczyźnie? dzieciakom się podoba? kiedy zaczynają przedszkole/żłobek? mam nadzieję, że okresowe dolegliwości szybko przejdą!

kati miłego urlopu! my spędziliśmy 8 dni nad morzem i było cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudownie, czego i Wam życzę!

moon naprostuj szybko zdrówko i do dzieła ;) to Maja ma sam astygmatyzm i na to okulary? nie wiedziałam, że tak jest... sama mam stwierdzony od wielu lat i nie było to wskazaniem do okularów, dopiero później...

Madzioolka ale fajnie z tą babką z przedszkola! a jak w ogóle nastawienie córy, że nie będzie już z tatą całych dni spędzać?

no i tyle nadrobiłam i zapamiętałam... podczytuję Was z doskoku i chociaż za dużo się nie dzieje to jakoś nie mogę się zebrać do pisania... wakacje, więc mam pełną chatę dzieciaków, poza tym chcę ruszyć z własną działalnością po wakacjach, więc całe mnóstwo spraw do ogarnięcia!

aaaa Trasia pisała do mnie i chyba fizycznie przez miesiąc była/byli poza domem, ale u niej wszystko ok

a gdzie andariel?

Felko, dużo przy kompie siedzę, bo zdjęcia obrabiam. Przeważnie w czasie drzemki by wieczór mieć dla Michała. Czasem siadam popołudniami, ale nie chcę by Miesio kojarzył mamę z kompem, więc zwyczajnie mi na forum nie starczyło już czasu... W ciągu roku szkolnego jeszcze pisma, opinie, przygotowanie do zajęć- na kompie. A teraz niby wakacje, ale wyjazdy, gości cała masa i czasu brak. O właśnie, była u mnie na weekend Mgordon z Olkiem:))
CO do okresu Asinko- u mnie jakieś okropne bóle przed, muszę w końcu do Gina iść. Byłam rok temu, sama nie wiem czemy cytologii mi nie zrobił. Ale nie zrobił i w związku z tym dawno nie miałam. Za to usg piersi machnęłam, więc całkowitego zaniedbania nie ma;) Ale muszę się za siebie wziąć, ot co!
Buziaki dziewczyny, postaram się wpadać:)

Kasia sytuacja trochę opanowana, siostra ma dziś wolne to mi trochę pomoże (mam nadzieje) do psa T zapłacił jakiemuś kolesiowi żeby go wyprowadzal, Ole na parę godzin bierze opiekunka/znajoma rodziny wiec zawsze chwila jest no i tesciowa bardzo się poczuwa do pomocy, staremu wyjasnilam dokładnie jak sprawy wyglądają, teściowa tez mu przemówiła i zmienił podejście i się przestraszył bo się okazało ze ten matoł nie rozumiał o co chodzi i dopiero jak ochlonelam i byłam w stanie o tym rozmawiać powiedziałam mu słowo w słowo to co lekarz i teraz dzwoni co chwile, jak ma trochę przerwy w pracy to przyjeżdża i mi obiady i Oli przywozi wiec lepiej, tylko nadal kłopot z Olą wariatką którą i tak większą część dnia mam ze sobą i ją telepie bo ona ma szajbe :D
A co to za działalność? :)

Aestima a ty kiedy się bierzesz za brata/siorke dla Miesia? Fajny ten twój chłopak ile on ma? W sensie wzrost, taaaaaki duzy się wydaje :)

Haha, taki tu ruch, że może się zakotwiczę;)) Zrezygnowałam z forum, kiedy ruch był taki, że wpadając raz dziennie ciężko było ogarnąć;)

Doggi, duuuży, nie wiem ile ma wzrostu, sprawdzę:) Ubranka 98/104 niby, ale jak porównuję z rówieśnikami- wysoki bardzo. Rozmiar buta 27/28:szok:
Doggi, a Ty musisz leżeć do końca ciąży? Ja sięwłaśnie tego boję, u mnie wszystkie ciąże z góry zagrożone, a Michał dużo pracuje, niania nasza ukochana poleciała do Stanów na jakiś czas a rodzice aktywni zawodowo. Brat jedzie na studia do Wrocka, pradziadkowie już nie dadzą rady z Misiulem. Nie mam więc pomocy i w razie takich akcji jak przy poprzednich dwóch ciążach- dupa blada.

Dlatego właśnie rodzeństwo jeszcze nie, poza tym póki co dobrze nam we 3:) Może na wiosnę zrobimy, kto wie, kto wie:)

Aestima narazie do odwołania bo mam jakieś skurcze :/ i worek leków w tym na podtrzymanie ciąży i nie muszę leżeć plackiem ale mam milion zakazów nie sprzątać, nie prac, nie myć okien, nic nie nosić nawet wakacje musiałam odwołać bo mam unikać dalekich podróży :/ i tak mam na siebie uważać a ciężko przy tak ruchliwy dziecku jak Ola i szalonym psie jak Edoś
Rozmiar ubrań jak Oli ale nogę faktycznie dużą ma ola 26

reklama
To nogę Ola ma niemałą, bo tutejsi rówieśnicy Miesia jakieś 24-25.
Z Miechem właśnie takie skurcze miałam nono stop, pierwszy raz na porodówce 23tc, potem się uspokoiło, ale pojechałam do rodziców do Zg i po powrocie urodziłam z miejsca. Także z podróżami ostrożnie!:) Rozumiem doskonlae, mój baaardzo ruchliwy.

Do góry