reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Felkaa mężowi wytłumaczyłam powagę sytuacji i zmienił podejście, a z teściową super mam relacje naprawdę fajna normalna babka :) ka czuję się trochę lepiej ale w sumie cały czas leżę bo mnie jeszcze te skurcze męczą.
A jak ty się czujesz?

Karola wpadaj częściej :)

reklama
Witam!
A ja czuję się straaaasznie :( odkąd tu przyjechał mój organizm po tabletkach anty wariuje... dostaje normalnie @ na 24 dzien co do min. A teraz mam lekki @ z ogromnym bólem brzuch na 17 dzień i potem normalnie na 24. A dzisiaj jest 18 dzień, @ nie ma ale podbrzusze to mi rozrywa

Nie jeszcze, bo nawet nie miałam kiedy. Po 2 myślałam, że to jednorazowe z racji zmiany klimatu, itd. A teraz mój tłumacz jest na wczasach i muszę czekać aż wróci. A sama bez języka nie pójdę. W sumie nawet nie wiem gdzie, itd. Eh

hej ho!

Daję znać, że żyję :p

już sama nie wiem kiedy pisałam... ale Doggi, Felka, MamaM serdecznie gratuluję!!! teraz to głównie zdrówka i spokoju Wam życzę :)

Doggi mam nadzieje, że zaraz wrócisz do formy! niestety wiem coś o niewykonywalności nakazu leżenia przy naszych czerwcowych maluchach... niech mąż się ogarnie to łatwiej będzie, chociaż u mnie przy wsparciu 3 osób i tak czasem się po prostu nie dało... trzymam kciuki!

Felka a Emi już wie? i teściowie? :p no i co Twoi robia nad morzem bez Ciebie?

mamoM a Mati już wie o rodzeństwie? idzie od września łobuziak do przedszkola? fajnie, że teraz masz męża na każdy weekend!

Doris kochana wspieram z całych sił! chociaż nie wiem jak Cię pocieszyć... sama przyznam, że ja się sama nie ogarnęłam jeszcze, chociaż największy kryzys mam za sobą, a walnęło mną konkretnie dopiero po 3 miesiącach.... staracie się dalej? no i co u Twoich małolatów? jak medycyna Dominiki? pytałaś o odpieluchowywanie.. u nas nastąpiło jakiś miesiąc czy półtora temu dopiero, ale młody od razu przestał robić siku w nocy, dziwny jakiś jest.... z kupą jeszcze się zdarza, że nie zdąży..

asinka to jak wrażenia na obczyźnie? dzieciakom się podoba? kiedy zaczynają przedszkole/żłobek? mam nadzieję, że okresowe dolegliwości szybko przejdą!

kati miłego urlopu! my spędziliśmy 8 dni nad morzem i było cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudownie, czego i Wam życzę!

moon naprostuj szybko zdrówko i do dzieła ;) to Maja ma sam astygmatyzm i na to okulary? nie wiedziałam, że tak jest... sama mam stwierdzony od wielu lat i nie było to wskazaniem do okularów, dopiero później...

Madzioolka ale fajnie z tą babką z przedszkola! a jak w ogóle nastawienie córy, że nie będzie już z tatą całych dni spędzać?

no i tyle nadrobiłam i zapamiętałam... podczytuję Was z doskoku i chociaż za dużo się nie dzieje to jakoś nie mogę się zebrać do pisania... wakacje, więc mam pełną chatę dzieciaków, poza tym chcę ruszyć z własną działalnością po wakacjach, więc całe mnóstwo spraw do ogarnięcia!

aaaa Trasia pisała do mnie i chyba fizycznie przez miesiąc była/byli poza domem, ale u niej wszystko ok

a gdzie andariel?

Felko, dużo przy kompie siedzę, bo zdjęcia obrabiam. Przeważnie w czasie drzemki by wieczór mieć dla Michała. Czasem siadam popołudniami, ale nie chcę by Miesio kojarzył mamę z kompem, więc zwyczajnie mi na forum nie starczyło już czasu... W ciągu roku szkolnego jeszcze pisma, opinie, przygotowanie do zajęć- na kompie. A teraz niby wakacje, ale wyjazdy, gości cała masa i czasu brak. O właśnie, była u mnie na weekend Mgordon z Olkiem:))
CO do okresu Asinko- u mnie jakieś okropne bóle przed, muszę w końcu do Gina iść. Byłam rok temu, sama nie wiem czemy cytologii mi nie zrobił. Ale nie zrobił i w związku z tym dawno nie miałam. Za to usg piersi machnęłam, więc całkowitego zaniedbania nie ma;) Ale muszę się za siebie wziąć, ot co!
Buziaki dziewczyny, postaram się wpadać:)

Kasia sytuacja trochę opanowana, siostra ma dziś wolne to mi trochę pomoże (mam nadzieje) do psa T zapłacił jakiemuś kolesiowi żeby go wyprowadzal, Ole na parę godzin bierze opiekunka/znajoma rodziny wiec zawsze chwila jest no i tesciowa bardzo się poczuwa do pomocy, staremu wyjasnilam dokładnie jak sprawy wyglądają, teściowa tez mu przemówiła i zmienił podejście i się przestraszył bo się okazało ze ten matoł nie rozumiał o co chodzi i dopiero jak ochlonelam i byłam w stanie o tym rozmawiać powiedziałam mu słowo w słowo to co lekarz i teraz dzwoni co chwile, jak ma trochę przerwy w pracy to przyjeżdża i mi obiady i Oli przywozi wiec lepiej, tylko nadal kłopot z Olą wariatką którą i tak większą część dnia mam ze sobą i ją telepie bo ona ma szajbe :D
A co to za działalność? :)

Aestima a ty kiedy się bierzesz za brata/siorke dla Miesia? Fajny ten twój chłopak ile on ma? W sensie wzrost, taaaaaki duzy się wydaje :)

Haha, taki tu ruch, że może się zakotwiczę;)) Zrezygnowałam z forum, kiedy ruch był taki, że wpadając raz dziennie ciężko było ogarnąć;)

Doggi, duuuży, nie wiem ile ma wzrostu, sprawdzę:) Ubranka 98/104 niby, ale jak porównuję z rówieśnikami- wysoki bardzo. Rozmiar buta 27/28:szok:
Doggi, a Ty musisz leżeć do końca ciąży? Ja sięwłaśnie tego boję, u mnie wszystkie ciąże z góry zagrożone, a Michał dużo pracuje, niania nasza ukochana poleciała do Stanów na jakiś czas a rodzice aktywni zawodowo. Brat jedzie na studia do Wrocka, pradziadkowie już nie dadzą rady z Misiulem. Nie mam więc pomocy i w razie takich akcji jak przy poprzednich dwóch ciążach- dupa blada.

Dlatego właśnie rodzeństwo jeszcze nie, poza tym póki co dobrze nam we 3:) Może na wiosnę zrobimy, kto wie, kto wie:)

Aestima narazie do odwołania bo mam jakieś skurcze :/ i worek leków w tym na podtrzymanie ciąży i nie muszę leżeć plackiem ale mam milion zakazów nie sprzątać, nie prac, nie myć okien, nic nie nosić nawet wakacje musiałam odwołać bo mam unikać dalekich podróży :/ i tak mam na siebie uważać a ciężko przy tak ruchliwy dziecku jak Ola i szalonym psie jak Edoś
Rozmiar ubrań jak Oli ale nogę faktycznie dużą ma ola 26

reklama
To nogę Ola ma niemałą, bo tutejsi rówieśnicy Miesia jakieś 24-25.
Z Miechem właśnie takie skurcze miałam nono stop, pierwszy raz na porodówce 23tc, potem się uspokoiło, ale pojechałam do rodziców do Zg i po powrocie urodziłam z miejsca. Także z podróżami ostrożnie!:) Rozumiem doskonlae, mój baaardzo ruchliwy.

Do góry