reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ja sie dzis zapislam do szkoły rodzenia :) zaczynamy 8 marca i do konca marca 4 spotkania po 2,5 h praktyczne i teoretyczne :)
koszt 250 zł :)

matko wziełam kąpiel i taka wypluta jestem ze padam jak kawka....jak tylko moj M przestanie chorowac to bede z wami na biezaco...bo tak to chodzi i mi dupe zawraca hehe :) jak z dzieckiem, przytulic, herbatke zrobic, inhalacje, utulic do snu....:rofl2::szok:

reklama
Dziewczyny mam pytanko: czy któraś z Was zaczęła już zajęcia w szkole rodzenia? Mogłybyście opisać, jak u Was wygląda kurs?
Chciałabym porównać z naszym, bo my byliśmy dziś pierwszy raz w szpitalu, w którym będę rodzić. Wykład miała położna i opowiadała o sytuacjach, w jakich na pewno należy bezzwłocznie udać się do szpitala (w ciąży, w terminie porodu i po terminie). Wszystkich zajęć ma być 12, każde na inny temat i z innymi prowadzącymi (położne, lekarz, psycholog, pediatra), a ostatnie z nich to próbny poród umawiany indywidualnie z każdą parą na 2 tyg. przed terminem. Każde z zajęć kosztuje 25zł, czyli cały cykl wyniesie nas 300zł. Są 2 zajęcia w tygodniu.
Dziś dostaliśmy masę różnych próbek dla mnie i dla dzidzi, w tym butelkę z aventa (i tym sposobem mam już 2, bo pierwszą dostałam u gina z podobną reklamówką różności na połówkowym).
Czekam na Wasze relacje, bo jestem bardzo ciekawa, jak to wygląda w innych miastach.
My zaczynam za miesiąc czyli po 28 tyg. Zajęcia mają być raz w tygodniu, w piątki o 18. Wiem że ma być wizyta na porodówce ale więcej szczegółów nie znam, no poza tym że będą zajęcia z położnymi i z lekarzem, wszyscy ze szpitala w którym będę rodzić, no ale to chyba standard.
I przyznam że tez liczę na gratisy, a co :-)

Wsunęłam właśnie miseczkę kisielku z truskawek, pychota :-) nie jakieś paskudztwo z torebki :)
Mężul pojechał na basen a ja pewnie pobuszuje po allegro :).

Uciekam na razie, jeśli nie wrócę do miłej, spokojnej i przespanej nocki Wam życzę :tak: papapa ;-)

Spokojnie przespanej nocki wszystkim życzę. Muszę utulic męża bo wrócił dopiero do domu a po drodze miał drobna stluczke no i jego autko-dziecko ma uszkodzony zderzak i światło, wiec rozumiecie co mnie czeka. Nie wiem które z nas ma pic melise, ja żebym go jeszcze bardziej nie wkurzyla czy on żeby poszedł spać i d...y nie zawracal.
Do jutra. Papatki

My niestety możemy zapomnieć o szkole rodzenia, ze względu na brak dziadków w pobliżu. Nie mamy opieki dla Igora, więc nawet się nie zagłębiam w oferowane szkoły.
Dla relaksu przed snem wpadłam na allegro i przeglądam wózki :-) Dzisiaj kupiliśmy pieluszki tetrowe i kolejna pozycja z listy zakupów odeszła :-)

Spokojnie przespanej nocki wszystkim życzę. Muszę utulic męża bo wrócił dopiero do domu a po drodze miał drobna stluczke no i jego autko-dziecko ma uszkodzony zderzak i światło, wiec rozumiecie co mnie czeka. Nie wiem które z nas ma pic melise, ja żebym go jeszcze bardziej nie wkurzyla czy on żeby poszedł spać i d...y nie zawracal.
Do jutra. Papatki

No tak, żebyś Ty nie musiała pić podwójnej melisy, to lepiej utulić męża do snu :-) Dobrej nocki, papa

Witajcie już prawie nocą.Nawet nie miałam kiedy poczytać co u Was .Miałam szalony dzień, kupiłam oświetlenie do łazienki, cały dzień szukałam czegoś czym można by obłożyć wanne i oczywiście nic nie znalazłam, potem musiałam jeszcze płytek dokupić i w sumie to niedawno wróciłam . Zdziwiło mnie zachowanie jednego z moich psów bo nie powitał mnie jak zawsze tylko leżał sobie .Nie widziałam dobrze bo ciemno ale ma pogryziony bok.Niestety nie dał nawet do siebie podejść .Prawdopodobnie ugryzł go pies.Domyślam się że to pies myśliwski sąsiadów, bo między naszymi działkami jest płot taki że od ziemi pies spokojnie przejdzie.Serce mnie boli ale nie mam możliwości żeby dziś mu pomóc. Jutro z samego rana będę musiała jakoś przetransportować go do weta.Mam nadzieje tylko że pies sąsiadów szczepiony.

A zapomniałam jeszcze dodać że dalej jestem chora, dzieciak kaszle bardzo brzydko a o 8.30 w przychodni nie było już numerków.Chyba wykupię abonament w lux medzie dla młodego.Abonament roczny to koszt 1900 zł ale ja i tak zawsze chodzą z nim prywatnie bo nigdy cholernych numerków nie ma.

Mam dość tego dnia i uciekam spać bo wszystko mnie boli, a brzuch stawiał się dziś kilka razy
Dobrej nocki kochane.Jutro się odezwę

reklama
Do góry