reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

kati nawet nie myśl o tym żeby na pogrzeb jechać .W ciąży po prostu nie można i już!
zebra myślę że znajdziesz gdzieś miejsce żeby zrobili małemu inhalację.Jak tylko powiesz że sytuacja pogorszy się bez tego.Może poszukać ci coś przez internet albo gdzieś podzwonić i popytać???
Zoi przeoczyłam jakoś twojego posta.To chyba śmiało można ci chłopca pogratulować?

reklama
mrsmoon nie wiedziałam, że po femibionie spada hemoglobina, muszę chyba się rozejrzeć za jakimiś witaminami, bo z moja tez nie jest dobrze, póki co ratuję sytuację burakami, bananami i innymi produktami zawierającymi żelazo.

Agata, pogratulować męża :D z takim możesz czuć się bezpiecznie :)

Anapi, koniecznie walczcie o swoje, nie ma co dać się nabić w butelkę firmie ubezpieczeniowej, a co do szefa męża ... jeśli postawi firmę w stan upadłości to macie problem ...

Zebrra, to macie chyba niezbyt udany wyjazd, z uchem nie ma żartów, najlepiej z laryngologiem się skontaktować.

Cinnamon, u mnie tez po remoncie, ale jeszcze resztki bałaganu sprzątamy :)

Zoi, mi wszyscy wróżyli chłopca, bo podobno za ładnie wyglądam, bo brzuszek mi wywaliło a reszta chudnie, bo nie mam zachcianek na kwaśne a tu Hanulka się okazała :D

Ostatnia edycja:
Heheh nie na długo ;)

Kochane na początku bardzo dziękuję za wsparcie. Przeczytałam wszystko od mojego wyjazdu, ale zapewne połowa mi ucieknie zanim napiszę do końca, więc wybaczcie!
Cinamon, Mrsmoon, jak postępy w remontach?
Dziewczynki, życzę Wam zdrówka! Ja właśnie walczę z zapaleniem ucha i oczywiście nawet kropli nie można kupić bez recepty.. Pani farmaceutka sprzedała Olafowi jakieś kropelki dla mnie, przywiózł, czytam ulotkę, a tam "krople do usuwania zalegającej woskowiny, nie stosować w czasie infekcji ucha" no masakra.. A wyraźnie zaznaczył, że mam ból ucha i leje mi się z niego, czyli klasyczne objawy zapalenia... Dobrze, że przyjęła zwrot...

Zeberko, duuuużo zdrówka, nie wiem czy z uchem bez antybiotyku się obejdzie:-(ale mówią, że w ciąży lepiej wyleczyć niż chodzić z choróbskiem, poza tym zapalenie ucha strasznie bolesne jest...współczuję

U mnie remont, a w zasadzie "dokończenie wykańczania" salonu i kuchni ruszył dziś, robią mi zabudowy z karton gipsu i halogeny, strasznie brudna robota. A ja siedzę sobie w sypialni z kotem i już sama kota dostaję...no ale trzeba te syfiaste roboty zrobić zanim maleństwo przyjdzie na świat,bo później to juz w ogóle nie ma mowy o takim syfie. W nast tyg za to przychodzi ekipa dewelopera, bo mamy sciany w kilku miejscach popękane przez osiadanie (w końcu to nowy blok), w ramach gwarancji to robią więc niech zrobią póki jest gwarancja. Jednym słowem - MASAKRA

zebrra- 3maj sie dzielnie bidulko, z takich sposobów na zapalenie ucha to tez jedynie kamfore znam

znalazłam jeszcze takie cos w ciąży:

sok z czosnku do ucha pomaga -rzeczywiscie, pomaga. Trzeba wycisnąc z ząbka czosnku sok, zasączyc nim wacik i założyć do ucha.

Pani doktor zaleciła:

- wapno -3xdziennie

- rutinoscorbin ( witaminy w nim zawarte uszczelniają naczynia krwionośne)

- paracetamol max 4 tabl. dziennie przeciwbólowo

- i wpomniane wyżej krople Otinum.

Dodam jeszce jedną istotną rzecz- na forach wyczytałam w wielu miejscach, żeby ogrzewać ucho ( np. rozgrzaną w rondelku kaszą gryczaną włożoną do skarpetki, gotowanymi gorącymi ziemniakami w ściereczce itp.) Zrobiłam taki okład i nawet mi się wydawało,że mi ulżyło. Jednak pani doktor stanowczo odradziła jakiekolwiek rozgrzewanie ucha!!! Powiedziała jasno,że jeśli jest w uchu stan zapalny to rozgrzanie go spowoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych i nawet pogorszenie stanu zapalnego! Już kiedyś mnie uczulała w tym temacie, że jak jest gdzies stan zapalny to nigdy nie ogrzewać wręcz chłodzić, ale o tym zapomniałam.

mrsmoon nie wiedziałam, że po femibionie spada hemoglobina, muszę chyba się rozejrzeć za jakimiś witaminami, bo z moja tez nie jest dobrze, póki co ratuję sytuację burakami, bananami i innymi produktami zawierającymi żelazo.
agabre, to nie tak, że po Femibionie spada, po prostu mi nijak Femibion nie zahamował spadku hemoglobiny, a mała też jej potrzebuje. A skoro jakiś kompleks witaminowy zawiera żelazo, to powinien go zawierać w takiej formie, żeby jak najwięcej przyswoić. Więc lekarka mi zmieniła na Pregnę Plus jakiś miesiąc temu, jutro idę na badania, to napiszę czy coś drgnęło i w którą stronę. Jedz dużo czerwonego mięsa i zielonych warzyw, to podobno też pomaga

kiedyś miałam podejrzenie nietolerancji glutenu i dostałam wykaz produktów, które zawierają żelazo :) a femibion nie ma w składzie żelaza, więc chyba trzeba zmienić preparat. Właśnie czerwone mięso ma najwięcej żelaza hemowego najlepiej przyswajalnego przez organizm :) sporo ma też wątróbka...

o matko! a ja nawet w ulotkę nie spojrzałam:zawstydzona/y:to pewnie dlatego ginka mi Pregne dała na ostatniej wizycie. To teraz mam jeszcze większą nadzieję, że hemoglobina w górę poszybowala:tak:
a co do wątróbki, to chyba nie możemy jej za dużo jeść, bo zawiera dużo wit. A, która w nadmiarze szkodzi dzidzi

wiadomo, że nie często wątróbkę, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi :) ja robiłam domowy pasztet z wątróbką i zajadałam się nim :D wszystko z umiarem :D chyba dzisiaj na obiad zrobię brokuły na parze ;)

reklama
dziewczyny co do witamin ja od początku biorę Pharmaton Matruelle ok 40-45 zł za 30 szt i wyniki morfologii mam książkowe
734_01_8987.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry