reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

czesc kochane u mnie niestety nie za dobrze :(

wczoraj dostałam takiego ataku kaszlu e M dzwonił do a mbulatorium....poki co stanelo e jednak mam zaryzykowac i wziasc ten zinnac ale w mniejszej dawce 2x1 ;(

i cholernie boje sie o dziecko czy nic mu sie od tego nie stanie ... i od razu dół :(

sprubuje nadrobic co naskrobalyscie ale musz sie narazie polozyc bo tak mnie brzuh boli po tym antybiotyku ze chyba zaraz go zwroce ;(((((

sorry ze z bledami ale wzielam malego laptopa i za cholere nie umiem pisac na takiej malutkiej klawiaturze...

reklama
Ironia ściskam i współczuję, ale moze lepiej wziąć antybiotyk. Też brałam w grudniu i lekarz stwierdził, ze dla dziecka lepiej jak się wyleczę antybiotykiem niż jak bedę chorować cały miesiąć i będę mega osłabiona...

a cha i pij mleko i jedz probiotyki - ja piłam litrami i jadłam jogurty namietnie - było lepiej

Cinamon, ja już zgłupiałam z tymi lekarzami i szpitalami - jestem na etapie zbierania się do tego, żeby ruszyc dupsko i wybrać się do szpitala, który polecają znajome - w celu zmiany lekarza i poznania warunków tam panujących. Ale ni cholery, nie mogę się zebrać... :-p

WItajcie!
Słoneczko piękne, otworzyłam balkon a tu takie zimne powietrze wpadlo... rześko się zrobiło ale wiosny już nie czuję, zdecydowanie za zimno.

Zebrra widzę, że dieta działa! Mam nadzieje, że nie głodujesz?? Przeraża mnie ta glukoza jutro. W Warszawie będę pojutrze, ale wpadnę tylko na zebranie crumsu, mamy głosowanie do wyboru rady, prezesa itp. Nie znam kompletnie Warszawy, muszę jakoś trafić na Miodową. Mam nadzieję, że się nie pogubię... Czeka mnie więc ciężki dzień, bo mam 5h jazdy prosto na zebranie, potrwa ono pewnie ok 2h i potem muszę prowadzić kolejne 5h z powrotem.

Aestima fajnie ci u rodziców:) WYobrażam sobie jakie to musi być miłe, kiedy tak rzadko się widzicie i wreszcie się spotkacie na kilka dni. Z moją mamą pewnie nie przestałabym gadać:)

Cinamon własnie zastanawiałam się co u ciebie. Mam nadzieje, że mąż już wrócił do domu od rodziców? Okropność z tym lekarzem, pamiętam że zastanawiałaś się czy go nei zmienić i wytrwałaś tylko dlatego, że on jest w tym szpitalu... Wiem, że trudno jest zmieniać lekarza w 6 miesiącu ale może warto to jednak przemysleć? A co do wyboru szpitala masz jeszcze wciąż troszkę czasu, ja w dalszym ciągu nie wiem gdzie urodzę. Jeśli czujesz potrzebę wynajęcia położnej to chyba nie masz wyjścia i szpital też musisz zmienić...

Misialina a jak robisz twarożek? Mieszasz z czymś?

katamisz kawa i ciasto!!! Ty niedobra, ja też chcę! Teraz umrę, ślinka mi cieknie...

Silva hehe, świetny sen:)))

cześć Brzuszki:tak:

mnie też dopadło jakieś przeziębienie, potworny ból gardła i kaszel - mam nadzieję, że wyleczę się domowymi sposobami...
Słoneczko dziś pięknie świeci, ale spacer raczej sobie daruję, bo tylko pogorszy sprawę. Zmykam trochę domek ogarnąć i poprasować

Ironia ja też brałam antybiotyk, jest znacznie mniej niebezpieczne niż choroba. A najgorszy jest własnie kaszel, bo może powodować skurcze i skracanie szyjki więc nad niczym się nie zastanawiaj tylko bierz leki!!!

Kati, ja też piorę, ale tylko te używane z allegro, wrzucam do pralki razem z naszymi, w normalnym proszku i płynie. Potem w kwietniu upiorę raz jeszcze w dzidziusiu i poprasuję.

Cinamon, witaj! Dobrze, ze już jesteś! Twój lekarz w którym szpitalu pracuje?

Mysia, u nas dzisiaj gołąbki (wczoraj zrobiłam) i krokiety z mięsem (mama rano podrzuciła), masz ochotę? Zapraszam :)

Ironia, ja brałam antybiotyk od 5 do 7 tygodnia ciąży, sama wiesz, ze wtedy jest to najgroźniejsze, ale lekarz powiedział mi, że znacznie bardziej maluchowi szkodzi nieleczona choroba, niż antybiotyk nowej generacji.. Zdrowiej i nie martw się, wszystko będzie dobrze!

Traschka...kupuje twarożek mało tłusty, rozdrobnie widelcem...dodaje startą rzodkiewkę, posiekany szczypiorek, posole i popieprzę i łyżkę śmietany jogurtowej lub jogurtu...najlepiej zrobić wcześniej zeby smaki przeszły wszystkie...ze świeżo upieczonym chlebkiem smakuje najlepiej

Ironia, Mrsmoon, zdróweczka Dziewczyny!

Mój mąż nie każe mi za bardzo nigdzie łazić, żeby nie złapać jakiejś grypy. I rzeczywiście, o ile wcześniej chorowałam bardzo często, to w ciąży ani razu - tylko delikatne początki przeziębienia, które eliminowałam domowymi sposobami.

reklama
katamisz kawa i ciasto!!! Ty niedobra, ja też chcę! Teraz umrę, ślinka mi cieknie...

Przepraszam już nie będę obiecuję :tak: W każdym razie zapraszam na kawkę i ciasto do Wrocławia ...tak krążysz po tej Polsce to i może kiedyś o Wrocław zahaczysz ;-)
A u nas też dzisiaj piękne słońce ale boję się otworzyć balkon bo czuję ,że zimno!!

czesc kochane u mnie niestety nie za dobrze :(

wczoraj dostałam takiego ataku kaszlu e M dzwonił do a mbulatorium....poki co stanelo e jednak mam zaryzykowac i wziasc ten zinnac ale w mniejszej dawce 2x1 ;(

i cholernie boje sie o dziecko czy nic mu sie od tego nie stanie ... i od razu dół :(

sprubuje nadrobic co naskrobalyscie ale musz sie narazie polozyc bo tak mnie brzuh boli po tym antybiotyku ze chyba zaraz go zwroce ;(((((

sorry ze z bledami ale wzielam malego laptopa i za cholere nie umiem pisac na takiej malutkiej klawiaturze...

Biedna współczuję:-( Mimo wszystko wzięłabym ten antybiotyk na Twoim miejscu skoro tak kiepsko z Tobą.Nie ma co zwlekać skoro poprawy nie widać a z malutkim na pewno wszystko będzie dobrze zobaczysz.

Witajcie brzuszki! Po wielu dniach dotarłam na forum! mam nowy internet i nagle coś przestał działać a okazało się że w danym miesiącu wykorzystałam limit i musiałam troszkę go podnieść.
Nigdy pewnie nie nadrobie już zaległości !
U mnie w sumie to wszystko dobrze , tyle że lekarz do którego chodzę zwalnia się ze szpitala w którym miałam rodzić i nie wiem co mam robić .Na domiar złego dowiedziałam się że w tym szpitalu nie można wziąć położnej do porodu! Nie wiem co dalej będzie .

Cześć Cinamon ja też już powoli zaczęłam się zastanawiać co u Ciebie...Zmień lekarza póki jeszcze jest czas-6-ty miesiąc to jeszcze nie tak późno gorzej jakbyś musiała szukać lekarza na miesiąc przed rozwiązaniem...

Do góry