reklama
Dziewuszki, ja się na dziś żegnam, bo mąż wraca zaraz. Biedakowi żyć w robocie nie dają więc jest kłębkiem nerwów. Muszę go poprzytulać troszkę...
A jutro jadę do siostry na cały dzień więc dopiero pojutrze się odezwę.
Do miłego!
A jutro jadę do siostry na cały dzień więc dopiero pojutrze się odezwę.
Do miłego!
DAGAMIT boje sie bólu, ale co zrobić; trzeba sie ogarnąć i urodzić, liczę na pomoc mojego męża, chociaż jak sobie przypomnę poród Frania to kiepsko to wszystko widzę , mój mąż uciekł z sali jak usłyszał ze główkę już widać. Może tym razem wyrywa do końca.
IRONIA nie znam przypadku wybudzenia w trakcie operacji, za to wiem ze czasem trudno dobudzic i wtedy wszystkie włosy stają dęba, ale to na całe szczęście bardzo rzadko sie zdarza.
IRONIA nie znam przypadku wybudzenia w trakcie operacji, za to wiem ze czasem trudno dobudzic i wtedy wszystkie włosy stają dęba, ale to na całe szczęście bardzo rzadko sie zdarza.
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Ja tylko na chwilkę - przywitać się
Mężowy ma dziś wolne, a co z tym się wiąże nie będzie mi dane posiedzieć przed kompem On z tych co spazmów dostają na widok klawiatury
Do jutra
Mężowy ma dziś wolne, a co z tym się wiąże nie będzie mi dane posiedzieć przed kompem On z tych co spazmów dostają na widok klawiatury
Do jutra
Dzastina222
Czekam..
Witam sie z wami... jeny dziewczyny ale wy produkujecie!! Nie nadążam za wami z braku czasu...
Agatko to ty skarbnicą wiedzy jesteś a powiedz mi jak to jest na prawde z tym znieczuleniem zewnątrzoponowym?
Ja miałam je przy cc i sobie bardzo chwalę... i teraz też grozi mi cc a mój mąż szaleje i panicznie się boi że coś mi sie stanie w kręgosłup bo mam poprzestawiane dyski... czy przez to właśnie może być źle podane to znieczulenie? Bo mojej koleżance tak spartoczyli i zamiast przestać czuć nogi bolała ją głowa przez miesiąc i brała morfinę..
Agatko to ty skarbnicą wiedzy jesteś a powiedz mi jak to jest na prawde z tym znieczuleniem zewnątrzoponowym?
Ja miałam je przy cc i sobie bardzo chwalę... i teraz też grozi mi cc a mój mąż szaleje i panicznie się boi że coś mi sie stanie w kręgosłup bo mam poprzestawiane dyski... czy przez to właśnie może być źle podane to znieczulenie? Bo mojej koleżance tak spartoczyli i zamiast przestać czuć nogi bolała ją głowa przez miesiąc i brała morfinę..
DZASTINA z ta wiedza to różnie bywa; o wielu rzeczach nie mam pojęcia; a co do powikłań to niestety silne bóle głowy sie zdarzają, podstawowy błąd to taki ze często dziewczyny rodzace dodają pare kilo do swojej wagi bo chcą uniknąć bólu, a usupiacz nie ma wagi w oku i dobiera dawkę leku do podanej wagi, a pózniej mamy bóle i zawroty głowy; ale na to tez jest lekarstwo wiec dziwie sie ze ta dziewczyna aż tak cierpiała, morfina na ból głowy??
Co do kręgosłupa to nic sie nie martw, napewno usupiacz w twoim szpitalu miał doczynienia z różnymi defektami kręgosłupa, musisz tylko o wszystkim mu powiedzieć w czasie wywiadu, prawdziwa wagę i leki jakie bierzesz i będzie dobrze.;-)
Co do kręgosłupa to nic sie nie martw, napewno usupiacz w twoim szpitalu miał doczynienia z różnymi defektami kręgosłupa, musisz tylko o wszystkim mu powiedzieć w czasie wywiadu, prawdziwa wagę i leki jakie bierzesz i będzie dobrze.;-)
Dzastina222
Czekam..
Agatko no ja sie nie boję bo już raz przez to przeszłam... więc wiem co mnie czeka i jak wygląda takie znieczulenie. Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych... bólu głowy a zawroty owszem ale to bardziej od leżenia niż znieczulenia bo jak sie rozchodziłam i wzięłam chłodny prysznic to przeszło. Wiem tez że po takim znieczuleniu potrafi fiksować ciśnienie ale tez miałam w normie.. jedynie co dokuczało to ból po... ale byłam w stanie to przeżyć Bardziej bolały poobgryzane sutki hi hi hi...
to mój mąż strasznie panikuje... nawet podpytywał lekarza na ostatniej wizycie jak byłam. Ja się uierałam w przebieralni a on go twardo za język ciągnoł ach co ma być to bedzie! Może mnie ściśnie i szybko pojade na porodówkę i obejdzie sie bez cesarki wszystko zależy jaki Oliwier bedzie duży... póki co już się zapowiada na wielkiego chłopa ale róznie to bywa
to mój mąż strasznie panikuje... nawet podpytywał lekarza na ostatniej wizycie jak byłam. Ja się uierałam w przebieralni a on go twardo za język ciągnoł ach co ma być to bedzie! Może mnie ściśnie i szybko pojade na porodówkę i obejdzie sie bez cesarki wszystko zależy jaki Oliwier bedzie duży... póki co już się zapowiada na wielkiego chłopa ale róznie to bywa
reklama
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Widzę, że temat znieczulenia......u mnie w jednym szpitalu od kwietnia zeszłego roku podają przy porodzie znieczulenie zewnątrzoponowe i chyba się na nie zdecyduję. Jak przypomnę sobie ból porodowy to stanowczo wolę znieczulenie pomino tego że Dominikę rodziłam 2 godziny i Damiana też niecałe dwie.
Tak w ogóle to wolałabym cesarkę teraz ale jeśli w szpitalu jest możliwość podania takiego znieczulenia to może się zdecyduję :-)
Tak w ogóle to wolałabym cesarkę teraz ale jeśli w szpitalu jest możliwość podania takiego znieczulenia to może się zdecyduję :-)