reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Misialina, Trascha, Tusen ja nie mam dostępu do Waszego tajnego..
Za mało z Wami jestem bym sobie mogła "zasłużyć" na niego ;-)

A kto Ci tak powiedział???:wściekła/y:Ja myśle że jesteś z nami wystarczająco długo żeby uczestniczyć również w tajnym.
Napisz do larvuni albo chyba już zebrry żeby dodały Cie .

ojj chciałabym by to była tylko moja wyobraźnia. Niestety - widziałam usg. Niebawem ide na kolejne usg.. Choć w szpitalu podejrzewam że nie powiedzą mi tyle co w polskiej klinice.. tutaj jest zupełnie inne podejście do pacjentów, matka często o niczym nie wie, dopiero po porodzie "zonk":wściekła/y: W takich sytuacjach tęsknie za polskim, zimnym podejściem do pacjentów.

Ciarki mnie przeszły jak to przeczytałam,aż zaczyna działać mi moja bujna wyobraźnia.:-(

reklama
barmanka żeby być na tajnym nie trzeba pobijać rekordu w ilości postów:) Chodzi chyba głównie o samą sympatię do osoby piszącej, jaką my bez wątpienia cię darzymy. Tak jak wspomniały dziewczyny, Larvunia bądź Zebrra wysle ci zaproszenie.

misialina - fajna łazienka :) Bardzo miły pomysł z tymi lustrami.
A kominek - wygląda nieźle... :) a czy to daje ciepło, czy tylko fajnie wygląda. ?

Angel - ja też tak miałam w ostatniej ciąży. ale - trzeba spojrzeć na to z drugiej strony - ciąża to jedyny taki czas, kiedy totalnie nie musisz się przejmować, że brzuch Ci wystaje zanadto. ;-) masz święte prawo byc okrąglejsza, nie tylko w brzuchu - często woda się zatrzymuje w organiźmie i masz na to niewielki wpływ - więc zero stresu. o.t. co.

Dziewczyny - totalnie nie jestem w stanie nadążyć za Wami. .. ale staram się :)

Czy pamiętacie, dlaczego nie powinno się spać na plecach? Bo ja staram się spać na boku - i niby wszystko świetnie, ale na plecach odddycha mi się o niebo lepiej - więc bezwiednie się w nocy przekręcam na plecy. Mam nadzieję, że jakby było coś nie tak, to bym poczuła.. np. jakieś duszności czy coś..

barmanka żeby być na tajnym nie trzeba pobijać rekordu w ilości postów:) Chodzi chyba głównie o samą sympatię do osoby piszącej, jaką my bez wątpienia cię darzymy. Tak jak wspomniały dziewczyny, Larvunia bądź Zebrra wysle ci zaproszenie.

A czy ja też mogę się "dopisać" do waszego tajnego??

misialina - fajna łazienka :) Bardzo miły pomysł z tymi lustrami.
A kominek - wygląda nieźle... :) a czy to daje ciepło, czy tylko fajnie wygląda. ?

Angel - ja też tak miałam w ostatniej ciąży. ale - trzeba spojrzeć na to z drugiej strony - ciąża to jedyny taki czas, kiedy totalnie nie musisz się przejmować, że brzuch Ci wystaje zanadto. ;-) masz święte prawo byc okrąglejsza, nie tylko w brzuchu - często woda się zatrzymuje w organiźmie i masz na to niewielki wpływ - więc zero stresu. o.t. co.

Dziewczyny - totalnie nie jestem w stanie nadążyć za Wami. .. ale staram się :)

Czy pamiętacie, dlaczego nie powinno się spać na plecach? Bo ja staram się spać na boku - i niby wszystko świetnie, ale na plecach odddycha mi się o niebo lepiej - więc bezwiednie się w nocy przekręcam na plecy. Mam nadzieję, że jakby było coś nie tak, to bym poczuła.. np. jakieś duszności czy coś..

nutria ponoć jak się śpi na plecach to dziecko uciska jakieś zyły, czy tętnice i może nam być słabo lub możemy stracić przytomność tak poczytałam w książce, ale może ktoś zweryfikuje moje info

kati- tez tak czytałam chyba w :oczekiwaniu na dziecko", i że jeszcze dziecko może wtedy być gorzej odżywione jak się śpi tylko na plecach, bo jakoś krew gorzej krąży czy coś?
No i na plecach dziecko i macica uciskają chyba kręgosłup.
W każdym bądż razie staram się spać na lewym boku- czasem wychodzi a czasem nie:)

A, nutria, czytałam jeszcze, że ja kobieta za długo jest w pozycji uciskającej tą żyłę, to instynktownie się przewraca, więc spokojnie- zaufajmy instynktowi.

Ostatnia edycja:
traschka dzieki, zaraz napiszę, choc dziewczyny teraz mają dużo kłopotów, pewnie jak znajdą czas to mnie dopiszą :-)

reklama
Nutria, ta pozycja na plecach jest niepolecana ze względu na ucisk dużego już dziecka w brzuszku na żyłę główną, która między innymi doprowadza tlen i składniki odżywcze do łożyska. Długotrwałe pozostawanie w takiej pozycji może spowodować niedotlenienie, zawroty głowy itp. Jednak myślę, że do wszystkiego należy podchodzić z rozsądkiem - przez kilka minut nic się nie stanie. Chodzi o to, żeby nie pozostawać tak na dłużej. Najlepiej leżeć na lewym boku.

Do góry