reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

katamisz ja wieczorkami poza allegro też lubię sobie podczytywać co tam u innych miesięcy słychać na forum:) Choć dziś jakaś niemrawa jestem, może nawet uda się zasnąć przed północą...
A jutro rano przywiozą mi do domku nowy przedpokój! Kiedy byłam w Gdańsku ekipa remontowa położyła nam płytki na podłodze i pomalowała ściany w przedpokoju. W sobotę wybieram się do Ikei - ale się ciesze:)))

reklama
Mam nadzieję być tu teraz na bieżąco. Chociaż w pracy ciężki okres będzie, bo nowy program nam wprowadzają. Dzisiaj mieliśmy szkolenie i na razie zbyt dobrze to nie wygląda. Także na pewno nadgodziny się szykują, a ja nie wiem co w tej sytuacji zrobić :/
U mnie kadry przestrzegają przepisów i jak ognia boją się ich nagiąć, więc jak tylko zaniosłam zaświadczenie o ciąży to jedna kadrowa wzięła mnie pod szczególną opiekę i sama pilnowała żeby mnie nigdzie nie oddelegowali albo nie kazali zostać po godzinach :)

Madzioolka czy ja dobrze zrozumiałam, że masz dziś urodziny? Jeśli tak to wielkie uściski i buziaki:)))

Madziolka ma urodziny?????

Jeśli tak, to 100 lat kochana, a jeśli nie to i tak dużo zdrówka;)
Tak, dziękuję bardzo :)
Mama składa mi życzenia - kolejnego udanego ćwierćwieku, a moja pierwsza myśl - że co? :-) i dopiero po chwili skojarzyłam że to przecież 25 urodziny :-)
Zawsze mi się wydawało (jak byłam mała) że moja mama rodząc mnie i mając też 25 lat to była już stara :-), chyba dlatego że mamy moich koleżanek ze szkoły rodziły je w dużo młodszym wieku. A teraz ja też zostanę mamą w wieku 25 lat i wcale staro się nie czuję ;-)

Ja też już uciekam. Jutro mnie nie będzie pewnie - rano dentysta, potem wyniki mocz/krew, potem gincio, potem obiad, może wieczorkiem zajrzę, żeby dać znać jak anemia i tarczyca:)

Buźka:*
Silva trzymam kciuki za dobre wyniki &&&&&&&

Dobranoc wszystkim brzuszkom ;-) papapa

Dzień dobry :)

Madzioolka, spóźnione sto lat!

Agaa, kiedy idziesz na to usg tarczycy?

Co do Twojej diety głupiej i nie sprawiedliwej...
Bidulo...masakra z tą dietą :-( Przecież tak się nie da...

Ja bym chyba nie wytrzymała naprawdę...
Ale po porodzie sobie odbijesz kochana!!

Co do księdza to mam dokładnie takie samo zdanie jak ty!!
U mnie w tym roku ksiądz był...wpadł na chwilę jak bomba i tak samo wypadł...
Najgorsze ,że moja mama zaczeła wchodzić z nim w dyskusję o kościele ... że młodzi(tłumacz ja i mój mąż) nie chcą chodzić itd...a on pogadał coś tam ,że nasz wybór nasza wola a na koniec nastraszył mnie okropnie mówiąc ,że w tamtym roku był u jakiś tam ludzi odmówili kolędy a pózniej któs tam z tego domu zmarł następnego dnia....czy to nie chore???I widział ,że w ciąży jestem w dodatku bez zahamowań mówił to przy moim 7-latku...masakra.Szkoda słów...
Ksiądz był miły i był mega krótko, nawet nie wziął kropidła, które było przygotowane razem z wodą święconą, tylko na sucho machnął ręką... ale miły był, nie mogę zaprzeczyć... W każdym razie przezyłam ;)

Co do diety cukrzycowej, to dzięki, ale nie ma tragedii ;) Przezyłam raz, przeżyję jeszcze raz, poza tym plus jest taki, ze nie przytyję za bardzo (a już przecież dycha do przodu)

Tyle, że jak dla mnie jest to przydatne tylko w ciąży, bo ja lekarza normalnie odwiedzam raz na 3 lata...
Jeśli chodzi o abonament medyczny, to myślę, ze szybko zmienisz zdanie... Powiedziałabym inaczej, jest on przydatny od momentu ciąży - pamiętaj, że teraz będziesz ganiać do pediatry (do którego w "normalnej" przychodni często bardzo trudno się dostać) i innych specjalistów dziecięcych... A jeszcze odnośnie pediatrów, już teraz warto zorientowac się wśród znajomych i w necie o lokalnych lekarzach. Potem nie za bardzo będzie czas na szukanie tego odpowiedniego...

Z takich rzeczy, o których warto pomysleć wcześniej jest też polisa posagowa :)

No to tyle z porannego mądrzenia się ;) Miłego dnia!

Hej Kochane! Ja właśnie wcinam bułeczkę z pasztecikiem...dzisiaj wybieram się do sklepu Tako i do pepco po pajacyki z Helo Kitty...potem do pracy na klachy z koleżankami...i dzień zleci...

hejka.
ja dopiero wstałam,Anti siedzi ze mną w domu- nie wiem czemu?:eek:
jutro ma bilans 4-latka.z u rodzinzadowolony.
a mnie znowu głowa boli i plecy,mam materac z ikei,ale chyba tylko dla dziecka sie nadaje:no:

Witam :-)

Odwiozłam męża do szpitala ,ma mieć odrazu zabieg i być do jutra .
Jakięś kwasoty mam w gardle,tak nieprzyjemne uczucie ......ble.
Wlazłam na wage dzisiaj i nie przytyłam nic od 2 tygodni:-),cieszę sie bo już doś mam na plusie a gdzie jeszcze do porodu.Skóra mnie swędzi na całym ciele to oznacza że sie rozrastam.Mam jakąś manie ostatnio na punkcie tycia,czyżby jakaś deprecha:-p

madzioolka ja tez się przyłączam do życzeń,wybacz,że się zgapiłam:zawstydzona/y:.
też miałam wczoraj imprezę urodzinową i dlatego mało tu zaglądałam i nie doczytałam:baffled:

reklama
Witajcie

mnie też swędzi cała skóra, już nawet wapno piję, że to jakieś uczulenie wstrętne ...
u mnie na plusie 4 kg póki co :)

Do góry