reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Tusen, opisałam w wątku wizytowym :)

Silva, ja wiem, że nie powinnam tyle siedzieć w robocie. Do tego to praca przy komputerze po 8 i 9 godzin dziennie. Już tyle dla mnie wysiedzieć to niekiedy za długo. Robię sobie co prawda przerwy i kości rozprostowuję, ale generalnie po tylu godzinach siedzenia wszystkie flaki mam ściśnięte i jestem zagazowana ;)
I to nie jest tak, że szef każe, po prostu ja taka pierdoła jestem, że chcę pomóc ;) A ten miesiąc będzie wyjątkowo ciążki i szkoda mi dziewczyn :( No, ale w tej sytuacji to macie rację, że nie ma się nad czym zastanawiać :)

Traschka, u mnie też jedynie w ciąży taki pakiet by się sprawdził :) Nie pamiętam kiedy byłam u zwykłego ogólnego :)

Traschka, może w mniejszych miejscowościach nie ma takich wygód, ale i na wizyty się nie czeka tyle i nie stoi się chyba w takich kolejkach?

Silva tak wesoło niestety nie jest, mieszkańców może mniej (Bielsko to niecałe 180tyś) ale lekarzy również proporcjonalnie mniej:) Kolejki po pół roku albo i dłużej. Wszystko trzeba prywatnie jeśli chcesz dożyć wizyty. A taka opcja z dzieckiem byłaby super, bo wiadomo, że z maleństwem to często do pediatry się chodzi.

Silva Kolejki po pół roku albo i dłużej. Wszystko trzeba prywatnie jeśli chcesz dożyć wizyty.

No tak, glupia Polska:(

Blusia - to trzymam kciuki za silną wolę. Koleżanki, jeśli są w porządku, na pewno Cię zrozumieją:) 8-9 h przy kompie to zdecydowanie za dużo. Maks. 6 h to norma dla kobiet w ciąży. Ale wiem jak jest, teraz się mądrze, bo już na zwolnieniu siedzę, ale było mi ciężko wyrwać się ze szponów pracy, tak mi było szkoda zostawić ludzi z moimi sprawami... ale udało się, czego i Tobie życzę:)

Ja już się żegnam na dzisiaj. Maluch się uaktywnił, jak zwykle wieczorem więc idę trochę do niego postukać w brzuszek ;)
Spokojnej nocki i do juterka :)

Ja też już uciekam. Jutro mnie nie będzie pewnie - rano dentysta, potem wyniki mocz/krew, potem gincio, potem obiad, może wieczorkiem zajrzę, żeby dać znać jak anemia i tarczyca:)

Buźka:*

silva norma dla kobiety w ciąży to nie 6 a 4 godziny dziennie pracy przy komputerze...Walczyłam o to w pracy bardzo!!Ale się nie udawało i dlatego jestem na zwolnieniu, nie mam zamiaru nadpłacić zdrowiem maluszka albo swoim kosztem bycia dobrą dla koleżanek...:-(brutalne ale prawdziwe.

Cześć blusia miło Cię tu widzieć po takim czasie nieobecności...:-)
Co do pracy to Tobie też radzę kochana...zacznij myśleć o sobie i dziecku koniecznie!!Jak sama nie zadbasz o Was to nikt inny się tym nie przejmie pamiętaj!!

dobranoc silva i blusia :*

traschka nie jesteś sama;-)
Ja też na allegro przesiaduję o tej porze...a przed chwilą podczytywałam lutówki...i już pierwszy poród opisany mają...dziewczyna przed czasem urodziła...:-)Kurcze ciekawe ile z nas dotrwa do terminu a ile przenosi po...
To niby już tyle czasu zleciało nam ale jak sobie pomyślę ile to miesięcy przed nami jeszcze...coraz lżej nie będzie już ;-)

reklama
może w mniejszych miejscowościach nie ma takich wygód, ale i na wizyty się nie czeka tyle i nie stoi się chyba w takich kolejkach?
No nie do konca tak jest, a nawet napewni nie. Jak juz wczesniej pisalam do endokrynologa terminy na czerwiec:szok:, a ze wynik badan wyszedl mi zły wiec ginek kazal sie skonsultoac z endo szybko wiec nie pozostalo nic innego jak isc prywatnie:dry:. Prywatne centrum zdrowia - super, tyle ze to w wiekszych miastach, u nas nie ma, pewnie najblizej w Krakowie albo Katowicach, ale tez nie wiem

Do góry