reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

setana z tą szkołą rodzenia to dobry pomysł...w sumie też bym chętnie poszła ale obawiam się ,że na Dyrekcyjną już się nie załapiemy.
Kurcze ciekawe kiedy te nasze dzieciaczki będą chciały wyjść z naszych domków??Ja chodziłam 10 dni po terminie OM i już się modliłam ,żeby moje dziecię opuściło brzuch jak najprędzej.Najgorsze te ostatnie dni...kobieta już taka ciężka...i tylko czeka i czeka.

reklama
Dziewczyny chyba stanowczo za dużo siedzę na tym forum. Dziś snilo mi się, zedagmit zadzwoniła do mnie i pyta się jaki mam termin:-) Ja do słuchawki-a kto mówi? A dagmit na to no nie swiruj, przecież to ja. Rano smoalam się sama z siebie:-):eek:
Dziś mam Usg anatomiczne. Jestem zestresowana, bo oni mi karza wypić 1,5l wody godzinę przed badaniem i nie odwiedzać łazienki az do po badaniu. Przecież ja się 10 razy posikam:szok: tez mialyscie taki wymóg??a co będzie jak będę musiała jednak iść? Przeloza badanie? Śmiać mi się chce, ze mam problem z tak blacha rzeczą, Ale nieodwiedzanie łazienki przez 1h graniczy z cudem!

Nadzieja - ja myślę, że ciąża już jest tak zaawansowana, że lekką przesadą jest pić tyle wody. Ja np miałam pusty pęcherz, jak sama pani dr powiedziała i badanie odbyło się bez żadnych problemów. Powodzonka na usg, kciukaski trzymam :-)

Nadzieja podobno z pełnym pęcherzem lepiej uchwycić dzidzię w miejscu bo ma mniej miejsca do manewrowania.To zależy od lekarza jeden każe być z pustym pęcherzem inny z pełnym.Jak miałam pierwsze usg genetyczne to w 13 tygodniu też musiałam być koniecznie opita...ale teraz w 20 tyg już nie

Katamisz ja postaram się zorientować jak tam wygląda sprawa z tą szkołą.

Nadzieja ja wczoraj wieczorem obejrzałam sobie ten film Życie przed życiem i potem śniło mi się, że rodziłam podobnie jak bohaterka w 36tc i urodziłam dziewczynkę i jeszcze kilka innych szczegółów z tego filmu.

setana to daj mi znać jak będziesz coś wiedziała,też chętnie bym poszła na taką szkołę rodzenia do szpitala.
Obejrzałaś ten film który wstawiłam Życie przed życiem ??A ogólnie jak Ci się podobał??
Wiesz ,że sny to często przeciwieństwo rzeczywistości także spokojnie napewno urodzisz normalnie o czasie :)

zebrra, któraś z dziewczyn pisała ostatnio, chyba cinamon, ż mozna zrobić tak:
Podgrzej mleko w garnku na piecu, a potem mikserem spień mleko - efekt bardzo podobny :-)
eee ja tam w tym kubku to widzę na wierzchu bitą śmietanę i startą czekoladę :) A jeśli chodzi o kawkę z pianką, to pijam frappe z tego przepisu, który wczoraj wrzucałam :)

Ależ mam szeroki uśmiech :-) Naprawdę musiałam się czymś zająć, bo liczenie dni i tygodni doprowadzało mnie do szału. A tak dzidzia sobie rośnie, rozrabia a ja mam głowę czym innym zaprzątniętą niż wyczekiwaniem na kopniaka :-)
Jedna myśl mi przeszła przez myśl - cena m2 nie będzie taniała tylko będzie szła w górę a człowiek robi się coraz starszy /mobilizacja jak trzeba hihi/ :-)
Nom, masz w zupełności rację, tyle tylko, ze mój Olaf wcale nie jest tym pomysłem zachwycony...

Nadzieja, z tego co wiem, to u nas proszą o wypicie dużej ilości płynu przed usg na początku ciąży..Podobno wtedy jest lepiej widoczne.

ide smażyć naleśniki i zjem je z jagodami i bitą śmietaną - trzyma mnie od wczoraj - od tych gofrów od zebrry :-)
moja silna wola kazała mi czekać do dzisiaj :-D

reklama
agaa ja jestem zdecydowana na UJASTEK bo pracuja tam lekarze do których chodze :) no i przekonało mnie ze tak naprawde dziecko jest z matka a nie na oddziale gdzies tam...wiadomo ktos moze uwazac to za minus ze nie zajmuja sie dziecmi dla mnie to plus bo sama moge to robic :) planuje tez zaplacic za polozna zeby nie miec problemow - chociaz ponoc sa one wszystkie swietne i miłe :) a keidy idziesz do szkoły rodzenia?
ja musze własnie zadzwonic i popytac

Do góry