reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry kochanę..

Widzę że przeraziło was to że można chodzić w ciazy 43 tyg...
Nawet nie wiem jak to opisać... od 38 tc wody mi się sączyły ale żaden szpital mnie nie chciał... odsyłali mnie do domu i kazali czekać.
Tak też to była środa... 43 tc rano odkleił mi się czop... rozpłakana zadzwoniłam do ginekologa on co zrobił? Kazał czekać na skurcze..
Zadzwoniłam do prywatnej kliniki " Femina" powiedziałam o co chodzi... napłakałam się napłakałam i błagałam żeby coś ze mną zrobili bo ja już ruchów dziecka nie czuje.. kazli mi przyjechać. Była godzina 14... na ktg pisały się proste linie.. ani jednego skurcza.. kąpalam sie jakuzzi, maswałam sutki, położne zrobiły mi lewatywę by ruszyć macicę...a ona nic! Śpi! w końcu przyszedł lekarz... zbadał mnie pożądnie!
Powiedział że dziecko nie zeszło główką do kanału rodnego... że ma rączkę przy główce i go to nie pokoi... zapytał czy zgadzam się na cc czy chcę wywoływać poród... więc ja powiedziałam że cc. I o 18:10 Czarek był na świcie.. ważył 3750 i 59 cm. Przez to że był tak przenoszony schodziła z niego skóra.. dosłownie jak z węża.. Smarowałam go linomagiem itd... z czasem przeszło. Ale uwierzcie mi ile się nacierpiałam i naryczłam to już było moje:) tragednia!

reklama
SETANA. Rzeczywiście jesteśmy na tym samym etapie i jutro wizyta! ja mam na godz. 15.30 wiec jak tylko wrócę dam znać!!!

Witam resztę Kobiet !!

Dziewczyny, właśnie wróciłam od gina. Widziałam nareszcie kochane serduszko mojej dzidzi, walące jak młot!! To był niezapomniany widok
clap.gif

Wg OM termin mam na 31.05, ale dzidzia jest troszkę mniejsza (o 3 dni, ma dziś 0,67cm), więc wg usg 3.06. Oczywiście wszystko może się jeszcze zmienić, więc na razie zostaje z czerwcówkami :-) Jestem taka szczęśliwa i każdej z Was życzę takich przeżyć już wkrótce. A te, które już to przeżyły, wiedzą, jak się teraz czuję :-D
Gratuluję chyba pierwsza jesteś która serduszko widziała:-)

Co do kwasu foliowegi i witaminek to ja w 1 ciąży miałam zalecony tylko kwas w I trymestrze potem brałam prenatal. Teraz od sierpnia biorę kwas i mam vitaral więc łykam ale to bardziej ze względu na włosy bo mi wypadają :(
Czy można w ciąży belisse brać na włoski?

Dzastinka faktycznie to traumę po takim czymś można mieć. Najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło i Twój synuś jest zdrowy

Umówiłam sie na wizytę w końcu 21.10 (przyszły czwartek) 14;40 bedzie usg i wizyta full servis

Dołanczam do tych z mdłościami i jakoś ochota na żarcie minęła jedynie kapusta kiszona mniam

Ostatnia edycja:
Witajcie wszystkie kochane kobietki:-)
ale długaaa lektura,aż Mi się w oczach pokreciło;-)
dużo się u Was działo...
GRATULACJE dla wszystkich-bo się należą każdej z Nas-prawda???
codziennie trzymam mocno &&&&&&&& za każdą z Was...
i cieszą Mnie wasze SUPERRR pozytywne nowinki...
Kobietki wiem,ze to nie łatwe ale nie wolno się Nam załamywać i dodatkowo wmawiać sobie różnych rzeczy bo nasza psychika w większosci tak działa jak o tym myslimy a nie rzeczywisty ból czy dolegliwość...bo wszystko mozna sobie podświadomie wywołać-tak Mi się wydaje...
U Mnie różnie-raz muląco,raz boląco w podbrzuszu i promieniuje na krzyże:-(
cycki obolałe ale bardziej przy dotyku niż samoistnie odczuwalne...
kurcze dzis miałam okropny sen,a w roli głównej moja teściowa-brrr:wściekła/y:byłam strasznie zła...dobrze iż mieszkamy od siebie 300km.,ale ona i na odległość potrafi dać o sobie znać,a zaraz po tym śnie jeszcze cos gorszego:-(śniło Mi się iż poszłam do ubikacji a tam przy podcieraniu na papierze wyraźna krew ze śluzem,aż płakałam mocno przez sen ;(( i to Mnie obudziło...
dziewczynki Ja na razie biorę FOLIK 0,4mg
mam nadzieję iż to wystarczy ,ale nie konsultowałam tego z nikim...
poza tym raczej oki...aaaaa i czasami odczuwam taki jakby napięty brzuch dołem...
czekam do tej soboty z niecierpliwością a może nawet do niedzieli...no chyba iż @ bedzie szybsza :-( czas pokaże...
radzę Wam się nie martwic lub nie załamywać,a sama dostaję DOŁA...
wiem...,że to niełatwe...i można oszaleć:szok:
kurde na dodatek nie mam żadnego śluzu...hmmm...już nie wiem co myśleć,mam mętlik w głowie...
Pozdrówka dla Was kochaniutkie :**

jeny a mnie taki dol dopadl...sama nie wiem czemu. znowu jakas jestem wszystkim wystraszona, boje sie tego wszystkiego co mnie czeka, ze sobie nie poradze:( w sumie nie mam na nic sily, muli mnie okropnie a obowiazkow tyle ze glowa mała. maz niby nic nie mowi ale widze jego mine jaka robi jak zobaczy ze to nie zrobione, tamto nie ruszone a ja....ja po prostu nie mam sily i ryczec mi sie chce bo jak pisalam zawsze bylam w ruchu i ciagle cos robilam. do tego nie mam ochoty jesc wcale a jesc ciagle cos musze, zeby te mdlosci zlagodzic. nie no zaraz sie porycze....mam nadzieje ze ten upiorny dol minie razem z tymi wszytskimi dolegliwosciami tylko jak tu przezyc jeszcze 5 tyg ( dzis zaczynam 7 tydz) ???? ale sie wam wyzalilam az mi lepiej

Cześć przyszłe mamuśki.
Dagamit i Miśkaa ogromne gratulacje. :-) Ja dziś idę wieczorem na pierwszą wizytę. Ale patrząc na Wasze suwaczki myślę, że ja jeszcze dziś nie usłyszę serduszka swojego maleństwa. Ale mam nadzieję, że chociaż dowiem się, że z ciążą jest wszystko w porządku, ponieważ mnie bardzo boli brzuch i jak się przemęczę to mam małe plamienia. Niestety muszę się na razie ratować no-spą. A tak strasznie jestem podekscytowana tą wizytę, że dziś w pracy wzięłam sobie urlop.:-D
Kwas foliowy biorę fiolik 0,4 mg dopiero od momentu zapłodnienia (bo właściwie od razu czułam, że nabroiliśmy z mężem:happy:). A jak przeczytałam Wasze posty, to koniecznie muszę spytać swojej gin czy przypadkiem nie biorę za małej dawki.:szok:
Miłego dnia dla Wszystkim.

Witam wszystkie dziewczynki:)
Katj.j1 ja mam dokladnie tak jak ty z tym poplamianiem jak sie nachodze, i okropne bole, ale chyba cos pokrecilam z datami bo wczoraj na usg zobaczylam tylko perelke czyli to jeszcze wczesnie ( mam nadzieje) ale mam wizyte za tydzien zeby sprawdzic czy rosniemy i wtedy wszystko sie wyjasni ...moze... zobacze serduszko;-)
Co do folika to ile wlasciwie trzeba go brac skoro tak slabo sie wchlania sam? Czy ktoras z was bierze magnez tez?
Malgosia37 trzymam za ciebie kciuki mocno. Potrzeba nam tu kilka Dojrzalych Ciaz:-D

moja kochana Ogitu...Jeśli wszystko bedzie oki i nie nadejdzie @ to będe bardzo dojrzałą ciążówką ;)
w sumie nie zbyt sobie to wszystko potrafię wyobrazić,ale byłabym bardzo szczęśliwa...mimo iż miałam po wczesniejszych ciążach bardzo poważne powikłania i stąd ta różnica wieku między pociechami...
czekam do soboty i juz Mi mózg szaleje ... bo mam obawy i wydaje mi sie ze ta @ przyleci ;(

reklama
a na dodatek ten mój okropny sen :szok:
Ach tam sny to tylko sny...np czemu dobre nigdy sie nie sprawdzaja?
Wiec glowa do gory i trzymaj z nami do czerwca:tak:
A i mam pytanko jesli zaplodnienie ( bo jestem w tym zielona) wypadlo 16go wrzesnia to w ktorym jestem tygodniu? bo co wg ostatniej @ to nie wychdzi ale wreszcie sie doliczylam kiedy sie kochalismy wiec to musialo byc 16tego.

Do góry