Setanko, Aestimo i inne dziewczyny, które się martwią (ja też się do nich ciągle zaliczam) - chciałam tylko powiedzieć, że jesteśmy już tak daleko, że niedługo nasze dzidzie będą mogły samodzielnie przeżyć poza naszym organizmem, gdyby nie daj Boże!!! coś się miało stać - moja kuzynka miała niewydolność szyjki, dowiedziała się, że ma rozwarcie w 20tc, założyli jej pesar, który puścił przed 25 tygodniem. Urodziła w 25tc przez cc śliczną córeczkę - dziś mała ma 2 latka Naprawdę wierzę, że nic złego nam się już nie może stać!!
reklama
setana ja też miałam dużo spraw niedokończonych w pracy, popracowałam 2 tyg i mój kręgosłup się zbuntował. No i w sumie to dobrze. Teraz jak nie wiedzą co zrobić to dzwonią, konsultują, czasem coś napiszę w domu. Mozna i tak, wierz mi. A dziecko jest dla mnie najważniejsze i dla niego zrobię bardzo dużo.
Hehe no domyślam się - ja też do tej pory w tych sprawach byłam absolutnie zielona, ale teraz strasznie się cieszę, że to mamy, bo można się fajnie pobawić wspólnie, a nie tylko statycznie, siedząc na kanapie. Po ciąży chcę sobie kupić taką nowa grę na Move - Sports Activ 2 - profesjonalny trening z instruktorem. Zakładasz na ręce i nogi takie elektroniczne czujniki, kamera Cię zczytuje, a trener ustala Ci Twój program ćwiczeń przewidziany na wiele dni. No i trenujesz, aż do efektów. Fajne są zajawki tej gry w necie. Polecam obejrzeć tak z ciekawości. Nasza siatkarka z reprezentacji to testuje.Dagamit no niestety z założenia konsola miała mnie w ogóle nie zainteresować i M. mnie pytał czy zostawić kontroler a ja mu odpowiedziałam, że nie wiem co to i i tak mi się nie przyda...
Dagamit - już zamówiłam - kurier jutro przywiezie Dzięki za pomysł dziewczyny.
Traschka - dzięki za przestrogę, ale ona mnie tylko jakoś bardziej zaintygowała)
Setana - miałam ten sam problem. Jestem pracocholiczką i odmawiałam lekarzowi kilka razy jak mi proponował zwolnienie. Powiedział mi wtedy, że jestem głupia i żebym pamiętała, że nie jestem niezastąpiona i świat się nie zawali. I że nikt mi nie zwróci tych 9 miesięcy przeżyć przyszłej matki, a praca trochę przyćmiewa te przeżycia. Zła byłam na niego strasznie!!! Gdyby nie to łożysko i krwawienia to nadal latałabym do roboty w wywalonym jęzorem. Ale od 2 tygodni jestem na L4 i żałuję, że dopiero teraz. Mogę śledzić każdy kopniak, mogę gadać z Wami, mogę czytać mądre książki o wychowaniu dzieci i jest cudownie!
Traschka - dzięki za przestrogę, ale ona mnie tylko jakoś bardziej zaintygowała)
Setana - miałam ten sam problem. Jestem pracocholiczką i odmawiałam lekarzowi kilka razy jak mi proponował zwolnienie. Powiedział mi wtedy, że jestem głupia i żebym pamiętała, że nie jestem niezastąpiona i świat się nie zawali. I że nikt mi nie zwróci tych 9 miesięcy przeżyć przyszłej matki, a praca trochę przyćmiewa te przeżycia. Zła byłam na niego strasznie!!! Gdyby nie to łożysko i krwawienia to nadal latałabym do roboty w wywalonym jęzorem. Ale od 2 tygodni jestem na L4 i żałuję, że dopiero teraz. Mogę śledzić każdy kopniak, mogę gadać z Wami, mogę czytać mądre książki o wychowaniu dzieci i jest cudownie!
zebrra
Potrójna mama :)
Setana, wiem jak ciężko pozegnać się z pracą... W moim dziale pewnymi sprawami zajmowałam się tylko ja, jak już wiedziałam, ze zwolnienie będzie koniecznością musiałam szybko komus przekazac moje obowiązki i szczerze mówiąc nie było to proste. Po pierwsze miałam rozpoczętych wiele spraw sądowych, których fizycznie przekazac się nie da, bo sąd i tak na rozprawy wzywał mnie (nie zważając na zwolnienie). I tak wszystko ciągnęłam myśląc, że beze mnie to sobie nie poradzą... Doszło do tego, że jechałam na rozprawę do Szczecina... masakra.. aż któregoś dnia zgarnęli mnie do szpitala i się skończyło... Okazało się, ze beze mnie firma świetnie funkcjonuje i czy było to proste czy nie, poradzili sobie również z moimi obowiązkami... Oczywiście, od czasu do czasu zdarzył się telefon z jakimś pytaniem, ale nie tkwiłam w tym i nie angażowałam się... Wierzę, ze i Ty przekażesz komuś swoje obowiązki i zadbasz o siebie i swoje samopoczucie, bo jak sama widzisz nie jest najlepiej...
A co do wagi... Jeszcze niedawno pisałam, że mam 6kg na plusie... To już nie aktualne, teraz juz jest 9kg.. ja tez rzuciłam palenie... i wiesz co... trudno! Zrzuciłam 40kg w 4,5 mca, wiec teraz też zrzucę ile bym nie przytyła... Oczywiście staram się to kontrolować, ale problem polega na tym, ze już zaczeły mi się robić obrzęki od cisnienia, codziennie wstaję z opuchniętą buzią i kostki też puchną... więc woda zatrzymuje się w organizmie...
Aestima, Kochana, nie martw się, spokojnie! A jesli bardzo będzie Cię to męczyło, to dzwoń do gina i nie przejmuj się, że dzwoniłaś już do niego.. Płacisz mu i on powinien służyć Ci radą wtedy kiedy tego potrzebujesz! Sama wiesz, że stres dla malucha jest groźny, a Ty miewasz skurcze, wiec nie warto ryzykować! Przytulam, musi być dobrze!
A co do wagi... Jeszcze niedawno pisałam, że mam 6kg na plusie... To już nie aktualne, teraz juz jest 9kg.. ja tez rzuciłam palenie... i wiesz co... trudno! Zrzuciłam 40kg w 4,5 mca, wiec teraz też zrzucę ile bym nie przytyła... Oczywiście staram się to kontrolować, ale problem polega na tym, ze już zaczeły mi się robić obrzęki od cisnienia, codziennie wstaję z opuchniętą buzią i kostki też puchną... więc woda zatrzymuje się w organizmie...
Aestima, Kochana, nie martw się, spokojnie! A jesli bardzo będzie Cię to męczyło, to dzwoń do gina i nie przejmuj się, że dzwoniłaś już do niego.. Płacisz mu i on powinien służyć Ci radą wtedy kiedy tego potrzebujesz! Sama wiesz, że stres dla malucha jest groźny, a Ty miewasz skurcze, wiec nie warto ryzykować! Przytulam, musi być dobrze!
traschka
Mama Marysi
dagamit no ja się zorientowałam w tym wszystkim po czasie... mojemu M. udało się kupić nowe PS3 w świetnej cenie, bo kupił z jakimś wielkim dyskiem i kontrolerem za 800 zł z sieci komórkowej Play (zamiast telefonu), sprzedał kontroler i PS2 na allegro i wyszło na to, że zapłacił za kosolę 300zł, czyli jakiś 1000 taniej niż normalnie. Dlatego bardzo się spieszył żeby wszystko pozałatwiać, bo tak normalnie to nie byłoby nas stać.
słyszałam o tej promocji Play - mój mąż też sie nad tym zastanawiał, ale w końcu kupiliśmy pełny zestaw PS3 z padem + Move + płytkę z grami za 1400zł na allegro; teraz dokupujemy gry i to jest też niemały wydatek, bo jedna kosztuje grubo ponad 100zł...ale warto, bo zabawa jest rewelacyjna! Tym bardziej, że siedzę na L4 i całymi dniami nei wiem co ze sobą zrobić jak męża nie ma ;-)dagamit no ja się zorientowałam w tym wszystkim po czasie... mojemu M. udało się kupić nowe PS3 w świetnej cenie, bo kupił z jakimś wielkim dyskiem i kontrolerem za 800 zł z sieci komórkowej Play (zamiast telefonu), sprzedał kontroler i PS2 na allegro i wyszło na to, że zapłacił za kosolę 300zł, czyli jakiś 1000 taniej niż normalnie. Dlatego bardzo się spieszył żeby wszystko pozałatwiać, bo tak normalnie to nie byłoby nas stać.
reklama