reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

idę na spacerek i zapisać się w końcu do tutejszej biblioteki, bo zawsze korzystałam z tej w mojej miejscowości ;-)

Madzioolka ja też czasami czuję takie dziwne ruchy na "dole", ale się tym tak nie przejmuję, zawsze dzwonię do moich dwóch przyjaciółek co mają dzieciaczki i pytam czy to norma. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby któraś nie miała czego takiego jak ja, nie przejmuj się tak mocno

reklama
Strasznie się rozpisałyście :)
Wpadłam na facebooka, chwilę mnie nie było i już pare stron do doczytania :-)
Mój brat z rodzinką się zapowiedzieli, bo będą w pobliżu, więc czekam na nich.
Kawę to ja raczej też inkę, chyba że czekoladę na gorąco pijam :-)

Madzioolka - moje dziecie było silnie owinięte pępowiną, ale on siedział już od połowy ciąży głową w dół i tak mu pozostało do porodu. Wydaje mi się, że na obecnym etapie ciąży, dziecie raczej się nie zaplącze, chociaż pewności nie mam. O słupełkach na pępowinie nie słyszałam :-)

Ironia - najtaniej będzie wprosić się do kogoś na te pierogi - u mnie są jeszcze ze szpinakiem i białym serem, tak więc jak masz ochotę, to zapraszam :-)

Ulcia - witaj :-)

Ja teraz też staram się zacisnąć pasa w wydatkach, bo to nieszczęsne 5% wkładu trzeba dać a to dobre kilkanaście tyś zł.

Ale macie produkcję.. nie nadążam totalnie za Wami..

Madziolka - myślę sobie, ze nie ma co się nad tym zastanawiać.. bo nie my pierwsze w ciąży, nie nasze dzieci pierwsze.. Dzieci jeszcze mają taką zabawę, ze zaciskają w dłoniach sobie pępowinkę i wtedy mają gorszy przepływ krwi do siebie, albo ją uciskają ciałkiem do macicy - ale to ponoć dobrze sobie z tym wszystkim radzą.
Oczywiście ejst taki kłopot, ze przy porodzie moze się okazać, ze ma szykję obwiązaną pępowiną, ale tak na mój rozum, to dopiero przy porodzie przeszkadza - bo wtedy dzidzia musi sie wysmyknąć z mamy, a pępowina ją ściąga - i jest klops - no ale teraz sobie nie z takimi kłopotami radzą ;-)

Izabela - ja tam sie chętnie na pierogi wproszę.. mnie się nigdy nie chce lepić.. choć to takie dobre. ..

Ulcia - witaj :)

\Dobrego dnia dziewczyny!

hej
Ale produkcja, niestety ale nie jestem w stanie nadrobic, przeczytalam jedynie pobieżnie coby sie zorientowac w trematach.

Co do szyjki to nie wiem, wiec nie bede sie mądrzyc. mnie sie niestety skraca, ale szczerze powiedziawszy to nie znam jej wymiarow, musze zapytac ginka w srode na wizycie.
Co do badan to ja robie wszystko prywatnie. Do gina chodze prywatnie wiec badania rowniez prywatnie. Ostatnio robilam mocz+morfologia+AFP+TSH i zaplacilam chyba ok 70 zł wiec nie mało. Z tym ze czessci ze zlecanych nam przez ginkow badan i tak nie refunduja wiec i tak trzeba placic:crazy:.

witaj Ulcia

Widze, ze w takim razie nie tylko ja wyrodna:-D. Niestety, ale ja z tcy, ktore nie potrafią sobie odmowic smakołyków.

Spadam bo zabieram sie za pieczenie ciasta orzechowego na sobotnie urodziny Julci, to nieliczne ciasto z tych, ktore i wychodzą, a do tego jest pyszne. Dobra dosc chwalenia sie i do roboty:-D

nie wytrzymałam i zadzwoniłam :) 2 porcje pierogow jak zjem 16 w co watpie to padne jak stówka...ale takiego mam smaaakaa.... ;)

mam takie OT: czy ktos zna z was tanią drukarnię? :) mało i ielkoformatową potrzebuję na gwalt :)

Witaj Ulcia :)

Nutria, chyba masz rację, dzieci rodzą się od tysiącleci, kiedyś nie było ani USG ani KTG ani innych urządzeń a nawet lekarzy i wszystko się układało... Natura musi sobie poradzić :)

reklama
Witajcie Dziewczyny :-)
Przybywa wpisów w dużym tempie, chyba dzisiaj nie nadrobię wszystkiego...

Co do kawy to rozmawiałam na ten temat z ginem i spokojnie można się napić słabej kawy, ale jedynie z ekspresu, żadna parzona czy rozpuszczalna, polecam Wam tzw kawiarki, kawa jak z ekspresu a zakup zdecydowanie mniej odczuwalny w kieszeni ;-) mam coś takiego i jestem mega zadowolona :-)
Kawiarka aluminiowa PEPITA 6Tz - GAT - porównanie cen w sklepach internetowych

Też jestem pracoholikiem, ale zdrowie moje i dziecka najważniejsze, a w pracy choćby nie wiem jak człowiek się starał to zawsze jakieś stresy będą.

Zolza
jak naleśniki ??

Do góry