reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Izabela niestety na wielu płaszczyznach tak jest, że ludzie są nieinformowani o tym co mają zrobić a potem ktoś ma do nich pretensje. Dobrze, że ciąża wpływa na mnie relaksująco i przestałam się przejmowac wszystkimi innymi sprawami, bo inaczej bym oszalała. Trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy!!

reklama
Traschka - dzięki :* Mnie takie cuda wkurzają, tym bardziej, że pisma przychodziły na adres pod którym ja już nie mieszkam. Gdybym nie otrzymała takiego pisma do ręki a ubiegałabym się np o kredyt, to mogłabym się mocno zdziwić, jak by mi ktoś powiedział, że widnieje w KJD. Masakra.

Zmykam póki co. Dziecie je kolację, mężuś dzwonił, że już wraca z pracy:-)

Cześć mamusie.
Rano w pracy nadrobiłam Wasze wczorajsze wieczorne pisanie. Ale już nie mogłam odpisać. Więc sobie pomyślałam, że napiszę co u mnie słychać wieczorem. No i zanim doszłam w czytaniu co naskrobałyście od rana do teraz, to już zapomniałam co miałam napisać:-D. No a teraz, jakjuż mogę pisać, to oczywiście Was nie ma, bo pewnie macie czas dla rodzinki;-).

Acha, pamiętam. Dziś ujawniłam się w pracy przed swoimi pracownikami. Ale był szok:tak:. No i nareszcie mam to z głowy.

A na badania genetyczne połówkowe ja też jadę 27.01. Już się nie mogę doczekać, żeby się dowiedzieć czy u dzidzi wszystko ok, a przede wszystkim żeby się dowiedzieć kto tam mnie puka od środka:tak:.

kati 27 styczeń to popularny termin na połówkowe, już któraś dziewczyna z kolei pisze, że wybiera się wtedy do lekarza. Zauważyłam, że pojawiają się takie wzloty w wizytach a potem spokój:)
No i gratuluję "zadomowionej":)

Kat, no właśnie dziewczyny na wolnym to w ciągu dnia piszą :) Ja wieczorem jak siądę, to jakoś mi trudno poodpisywać na wszystko :) I tym samym jakoś ciężko się wkręcić w rozmowę. A wieczorem pustki ;)
Ja dopiero w piątek będę się umawiać na połówkowe. Mam mieć w pierwszym tygodniu lutego. Dzwoniłam po świętach to babeczka powiedziała, że z takim wyprzedzeniem nie rejestrują :baffled:

Jaś ma jutro Dzień Babci i Dziadka i Bal Przebierańców. Wszystko na raz, ale przynajmniej z głowy będzie. No i synek będzie nietoperzem :) Babeczka ze złobka nam pożyczyła po swoim synku. No i strój jakby na Jaśka szyty. Zrobiłam mu przymiarkę. Śmiesznie wyglądał. Jak będzie już po wkleję fotki mojego nietoperzyka :)

trascha, jak dobrze policzyłam,to aż 4 albo 5 nas jest na 27.01. Więc będzie co czytać i mam nadzieję, że same pozytywne rzeczy:tak:.

Masz rację Blusia, ciężko się skupić na odpowiedziach, jak się tak dużo naraz przeczyta. Chciałoby się wszystkim dziewczynom odpowiedzieć, ale jak przychodzi do pisania, to nie wiadomo co.
Fajnie masz, że Dzień babci i dziadka w przedszkolu. Ja zawsze uwielbiałam takie imprezy. Ale za 3 latka znów sobie przypomnę.

Ostatnia edycja:
Cześć mamusie.
Rano w pracy nadrobiłam Wasze wczorajsze wieczorne pisanie. Ale już nie mogłam odpisać. Więc sobie pomyślałam, że napiszę co u mnie słychać wieczorem. No i zanim doszłam w czytaniu co naskrobałyście od rana do teraz, to już zapomniałam co miałam napisać:-D. No a teraz, jakjuż mogę pisać, to oczywiście Was nie ma, bo pewnie macie czas dla rodzinki;-):tak:.

kat.j1, to tak jak ja. Dlatego w ciągu tygodnia zostaję przy czytaniu, bo ciągle zapominam co miałam napisać, zanim doszłam do końca czytania. A ewentualnie w weekend coś naskrobię. ;-)

Poza tym, na mój chłopski rozum - jeśli umowa AC czy OC jest podpisywana na rok, to przecież po roku trzeba ją podpisać na nowo. Jeśli jej nie podpisywałam, to skąd pomysł aby mi wyliczać takową składkę i przysyłać wezwanie do zapłaty? Zdecydowanie za krótko z tą dziewczyną rozmawiałam, ale nie omieszkam zadać jej tych pytań, bo mnie to nurtuje. Jestem na dobrej drodze, by szybko załatwić tę sprawę :-)
Iza o ile AC jest umowa dobrowolną i wygasa z końcem okresu ubezpieczenia, o tyle OC jest obowiązkowe i nawet jak nie wypowiesz umowy to ona wznowi się automatycznie a Ciebie będą ścigać o składkę. Jest tu uregulowane ustawą i jak najbardziej zgodne z prawe.
Co nie zmienia jednak faktu, że o takiej procedurze powinni Cię poinformować, to ich psi obowiązek...

Niestety w tym kraju jak się samemu nie poszuka informacji albo co gorsza przejedzie już na jakiejś sprawie to potem tylko powiedzą - to pani nie wiedziała???

My na ten przykład biorąc kredyt za każdym razem jak pojawialiśmy się w banku bo pani się przypomniało że potrzebny jest kolejny dokument dowiadywaliśmy się o kolejnych czekających nas opłatach, a to podatek od czynności cywilno-prawnych a to dochodówka, a to jakieś inne wpłaty na rzecz banku. w sumie skończyło się na dodatkowych 4 albo 5 tysiącach opłat o których nie poinformowała nas w momencie przedstawiania jakże wspaniałej oferty kredytowej.... :wściekła/y:

traschka z gier na PS3 mogę polecić Sports Champions - zestaw gier sportowych: siatkówka plażowa, rzut dyskiem, tenis stołowy, strzelanie z łuku, bocce i jakieś walki. Ja grałam non stop w bocce (inna nazwa bule), byłam mistrzem :-)

Acha, pamiętam. Dziś ujawniłam się w pracy przed swoimi pracownikami. Ale był szok:tak:. No i nareszcie mam to z głowy.
Dopiero teraz powiedziałaś o ciąży?? Jak Ci się do udało uchować?? :-)
Ja powiedziałam już dwa miesiące temu (ale akurat dlatego że mieliśmy "szkolenie" wyjazdowe nad Biebrze i wolałam od razu uprzedzić że będę abstynentem :-)) ale brzuszek widać już jakiś czas, nie jest co prawda wielki no ale się odznacza więc i tak by się domyślili :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Kat, Jasiek jeszcze do żłobka chodzi. W marcu będę go zapisywać do przedszkola i mam wielką nadzieję, że się dostanie :)

Do góry