reklama
tusenfryd18
Fanka BB :)
Aestima :-)
Aestima - witaj :-)
Ja już zbieram się do spania. Jakaś taka zmęczona jestem, pewnie to przez paskudną pogodę. Dzidzia spokojniutka, ale może to dlatego, że dobre pół godziny czytałam Igorowi książkę :-) Mąż dostał wychodne i pojechał sobie do kina. Dojem sałatkę warzywną i idę posłuchać mojej małej przez detektor - melodia dla uszu przed snem :-)
Dobrej nocki Kochane.
Ja już zbieram się do spania. Jakaś taka zmęczona jestem, pewnie to przez paskudną pogodę. Dzidzia spokojniutka, ale może to dlatego, że dobre pół godziny czytałam Igorowi książkę :-) Mąż dostał wychodne i pojechał sobie do kina. Dojem sałatkę warzywną i idę posłuchać mojej małej przez detektor - melodia dla uszu przed snem :-)
Dobrej nocki Kochane.
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
Aestima super ze już jesteś :-)
reklama
Cieszę się, że chociaż troszkę się uspokoiłaś Ja naprawdę nie nakręcam się już niczym co czytam, mam masę własnych dolegliwości, z którymi muszę się zmagać, ale to moja czwarta ciąża, więc też wiem czego powinnam się spodziewać... Staram się podchodzić do wszystkiego spokojnie, zawsze gdyby coś mnie bardzo niepokoiło mogę jechać na IP..
Wiesz, martwię się tą powiększoną miedniczką nerkową u maluszka, ale nie czytam w necie, bo to zapewne spowodowałoby wzrost ciśnienia, które i tak nie jest niskie...
Ciśnienie średnio 145-150/90-100 w tych granicach, o ile oczywiście się nie zdenerwuję, bo wtedy rośnie... ale wiem np., że nie mam co jechać na IP jeśli moje ciśnienie osiągnie 160/100, bo analizując średnią moich ciśnień nie będzie ono podstawą do położenia mnie w szpitalu. Swoją drogą nie spieszę się tam, bo przy dwójce dzieci w domu, ciężko byłoby to ogarnąć Olafowi... W ciąży z Wiką 6 mcy w szpitalu, w ciąży z Jasiem - 3... Teraz o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem profesorka skieruje mnie na oddział w 36tyg.
Pieluszki wielorazowe heheh mam już hopla na ich punkcie, ciągle analizuję co najlepiej kupić
Na bank kupię Jedną Białą Doskonałą ze 2szt, o reszcie jeszcze myślę, to moi faworyci:
BumGenius
Itti Bitti snap in one
Imse Vimse otulacz
Bambinex bambus
Bambinex bambineo
Fuzzi Bunz one size
Otulacz Bambinex one size
A Ty? Masz już coś wybrane?
Ja w sumie też staram się nie nakręcać ale czasem strach mimo wszystko bierze górę, pewnie dlatego, że bardzo długo czekaliśmy na tego Maluszka (jesteśmy ponad 12 lat razem, a 5,5 roku małżeństwem).
Jesteś bardzo dzielna i fantastycznie, że potrafisz choć w pewnym stopniu hamować emocje i zachować zdrowy rozsądek. To z pewnościa wyjdzie Twojemu synkowi na zdrowie. Trzymam mocno kciuki za Was i wierzę, że w tej ciąży nie spedzisz za dużo czasu w szpitalu.
Co do pieluszek to u mnie zestaw startowy nieco z czasem się modyfikuje i pewnie ostateczny skład jeszcze się zmieni. Dodatkowo nie mogę zdecydować się na rozmiar dlatego z zakupem pewnie jeszcze jakiś czas się wstrzymam ;-) W każdym razie na dzień dzisiejszy planuję :
- jak Ty Jedna Białą Doskonałą
- itti bitti Pieluszka Bitti D'Lish Snap-In-One
- Imse Vimse Pieluszka Frotowa Organiczna - formowana
- Bambinex formowana bambusowa
- no i kilka składanych (na pewno Imse Vimse Pieluszki Kwadratowe Muślinowe, do tego otulacze tylko nie wiem jeszcze ile szt. pewnie zdecyduję się na Imse Vimse Otulacz Bawełniany i Imse Vimse Otulacz welurowy z naturalnie barwionego włókna.
Myślę też że zakupię pare sztuk pieluszek jednorazowych - ekologiczne pieluszki "Wiona".
Więc w sumie zestaw podobny dosc do Twojego:-) Mam tylko nadzieję, że poradzę sobie z przewijaniem Maluszka.
Dagamit ja miałam mieszane uczucia czy powinnam zostać w szpitalu czy wracać. Teraz wiem, że wybrałam ok bo skurcze minęły, a szpital z uwagi na panujacą infekcje został zamkniety i nikt z odwiedzających nie jest wpuszczany...
Justynka teraz czuje się juz git, aplikuję sobie tą luteinę (mam nadzieję, że tylko profilaktycznie) i czekam na wizytę u mojego gina, bo w szpitalu przez to, że pani dr bardzo się spieszyła to dowiedziałam się tylko na usg, że z Maluszkiem wszystko dobrze i jak powino byc na ten wiek, tętno miarowe 144 uderzeń na minutę i tyle.
Witaj Aestima, dobrze, że juz wróciłaś. mam ndzieję, że limit wizyt w szpitalu wyczerpałaś i do samego rozwiazania już nie bedziesz się tam wybierać!
Wracając jeszcze dziewczyny do pieluch wielorazowych to jest troche stronek na których mozna sobie o nich poczytać co i jak. Ja mimo, że mam możliwośc dostepu do tanich jednorazówke na pewno zdecyduję się na wilorazówki i mam nadzieję, że uda się wytrwać
Poniżej kilka linków:
Od czego zacząć?
Kraina Pieluszek - nowoczesne pieluchy wielorazowe
Pieluchy wielorazowe – ZALETY - Ekorodzice.pl
no i polecam fora,bo to oczywiście kopalnia wiedzy