reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

ja na kluski śląskie ziemniaki przepuszczam przez maszynkę jak do kopytek,dodaje mąkę ziemniaczaną i chyba jajko i juz

reklama
Dziewczyny z tym nie dotykaniem brzucha to nie ma co przesadzać, chodzi o osoby, które mają skurcze. I nie chodzi o nie dotykanie w ogóle, tylko o to, zeby nie masować i nie głaskać, bo takie ruchy powodują wzmożoną pracę macicy...

Doris, te pieluszki, które wymieniłam, to różne rodzaje pieluszek wielorazowych, z których zamierzam korzystać :)

Doris 100 km to ja robię w jedną stronę na próbę co najmniej dwa razy w tygodniu:) Jeżdżę bardzo dużo samochodem, ale zdecydowanie wolę prowadzić. Do Gdańska jadę z koleżenką jej autem a ja nienawidzę jeździć jako pasażer, wszystko mnie od razu boli i nie mogę się ułożyć...

Muszę się zbierać na próbę, wieczorem koncert, a nie mam już co ubrać do grania... Nie wiem jak mam się wcisnąć w sukienkę:(

Traschka, no tak z tym pociągiem to nie ma sensu w takim razie, trzeba więc poszukać zalet z jazdy autem :) Po pierwsze możecie się często zatrzymywać na rozprostowanie kości i kręgosłupa. Po drugie możecie się zmieniać za kierownicą, żeby Cię szlag nie trafił jako pasażerki. Po trzecie, fotel możesz sobie ułozyć na leżąco i kimac, żeby nie widzieć, jak koleżanka prowadzi :) Mam wymyślac dalej? ;)

Cześć Brzuchatki :-)
Ja zaliczyłam spotkanie w firmie, pożegnałam koleżankę - bez łez jej i paru osób się nie obeszło, najadłam się słodyczy i 4 godziny zleciały sama nie wiem kiedy. Dodzwoniłam się w końcu do IMiDz i mam już wyznaczoną wizytę z moim dzieciem do laryngologa, no i z czego bardzo się cieszę - jest światełko w tunelu na pozytywne załatwienie zbycia mojego mieszkanka :-)
Teraz muszę sobie wszystko uporządkować w głowie i zacząć działać. Przez weekend musimy podjąć decyzję, czy bierzemy zarezerwowane mieszkanie... Ja jestem ZA :-)

Dodzwoniłam się w końcu do IMiDz i mam już wyznaczoną wizytę z moim dzieciem do laryngologa
Od 07/01 dzwonię na Niekłańską, żeby Wikę zapisać do neurologa, nie ma szans... albo zajęte albo nikt nie odbiera innych opcji nie ma... Powiedziałam Olafowi, ze będzie musiał się w pn pofatygować osobiście, bo mnie juz trafia...

no i z czego bardzo się cieszę - jest światełko w tunelu na pozytywne załatwienie zbycia mojego mieszkanka :-)
Teraz muszę sobie wszystko uporządkować w głowie i zacząć działać. Przez weekend musimy podjąć decyzję, czy bierzemy zarezerwowane mieszkanie... Ja jestem ZA :-)
Super, gratulacje!!! :) Gdzie kupujecie? Na Bemowie?

Ja już spadam z sieci dziewuszki, planujemy uczcić z mężem dzisiejszą wizytę więc muszę podmalować oko:) A jutro rano jedziemy z naszym kocurkiem Julkiem na obcięcie jajeczek - zaczął nam znaczyć domek sierściuszek jeden niedobry!

Całusy dla Was i brzuszków:***

Ja dziś leżę, w sumie jak co dzień w tym tygodniu :-p
Brzuch mam twardy i trochę się stresuję, widzę że większość z Was ma te dolegliwości więc tłumaczę sobie że to nic poważnego i normalne w naszym stanie, ale bądź tu człowieku mądry i przemów sobie do rozumu :happy2: to moja pierwsza ciążą więc wszystko jest nowe, dobrze że Wy jesteście i nie czuję się już taka odosobniona z moimi przypadłościami :-)

Mężuś usmażył rybę i brokuły w cieście piwnym, pyyyyychaaaaa :-D

traschka mam to samo - trafia mnie coś jak jadę jako pasażer :-) pasy uwierają od razu, fotela nie mogę sobie ustawić tak żeby było wygodnie, no masakra :-D

reklama
Od 07/01 dzwonię na Niekłańską, żeby Wikę zapisać do neurologa, nie ma szans... albo zajęte albo nikt nie odbiera innych opcji nie ma... Powiedziałam Olafowi, ze będzie musiał się w pn pofatygować osobiście, bo mnie juz trafia...

Ja pracuję niedaleko IMiDz ale jeszcze z pracy spróbowałam zadzwonić i się udało. W przeciwnym wypadku, musiałabym tam wejść wracając do domu a nie bardzo mi się uśmiechało stać w kolejce do rejestracji :) Ponieważ ostatnia wizyta była grudzień/2009 to muszę mieć teraz skierowanie od internisty do poradni laryngologicznej... Najwyraźniej trzeba pilnować tych odstępów między wizytami.

Super, gratulacje!!! :) Gdzie kupujecie? Na Bemowie?

Jeśli się zdecydujemy to TAK, bliziutko nas, na tyłach Tesco jest nowa inwestycja :-) Pierwszy etap kończy się we wrześniu tego roku, później dojdą jeszcze dwa budynki. Nie sądzę aby m2 w kolejnej inwestycji był niższy, więc chyba nie ma co zwlekać. Ciułam tylko i liczę, czy mamy już to 5% wkładu do podpisania umowy przedwstępnej (brakuje mi jeszcze 2 tyś, więc chyba nie jest tak źle ;-) ). Wiesz, ja muszę się czymś zająć, bo wtedy nie zamartwiam się o ciążę. Do pracy chodzić mi nie pozwalacją, to wymyślam sobie inne zajęcia :-)

Do góry