reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Zebrra - część mojej odpowiedzi wpadła w Twoją :/ O ta część...
Ja pracuję niedaleko IMiDz ale jeszcze z pracy spróbowałam zadzwonić i się udało. W przeciwnym wypadku, musiałabym tam wejść wracając do domu a nie bardzo mi się uśmiechało stać w kolejce do rejestracji :) Ponieważ ostatnia wizyta była grudzień/2009 to muszę mieć teraz skierowanie od internisty do poradni laryngologicznej... Najwyraźniej trzeba pilnować tych odstępów między wizytami.

reklama
Witajcie brzuszki! Cały dzień coś załatwiałam i nawet nie miałam czasu żeby do was wpaść.
Zaraz doczytam do końca ale najpierw zadam pytanie Zebrrze bo mi wypadnie ze łba a ciekawa jestem.
Chodzi mi o te pieluszki.To takie wielorazowe? to znaczy że można przeżyć na takich i nie używać jednorazowych?
Tak pomyślałam że się zapytam bo doświadczenie z jednorazowymi miałam okropne bo wszystkie uczulały mi Jaśka i zmuszona byłam często używać tetry co było strasznie niewygodne.Na czym polega działanie tych pieluch, które opisujesz?

Też chciałabym wiedzieć na czym plegaja te wielorazowe pieluszki, więc Zebrra prosimy o wytłumaczenie...a ja Kochane też dzisiaj odczuwam skurcze i bóle brzucha...i zaraz wędruje do kuchni zrobić tortille...bo mnie naszło

Nie wiem co się dziś dzieje ale mnie też się napina brzuszek. Nie jest twardy bardzo ale boli troszkę w miejscu gdzie młode ma nogi

No ciekawie to wygląda :)
Ja wyjmowałam cały środek z pampersa i wkładałam tam tetrową pieluchę.Było z tym trochę roboty chociaż mam pralnię i mama wszystko mi prała i maglowała.Może faktycznie te wielorazowe to jakaś alternatywa

Ja już po odwiedzinach wpracy i zakupie butów.Niestety przeceny drastyczniej nie było,ale kupiłam bo i tak ostatnio ograniczam sie z kupowaniem dla siebie ciuchów.Mąż jeszcze ich nie widział,a jak zobaczy to muszę tylko drastycznie z cenę obciąć:tak:

Iza to prawda musimy sobie znaleśc zajecie żeby nie zwariować.Fajnie że macie plana z zakupem mieszkanka,to dobry pomysł taka inwestycja.My swojego czasu chcieliśmy tez kupic drugie mieszkanie w polsce i wynajmowac dwa,ale to nie jest takie łatwe my tutaj najemca daleko.Wszystko na głowie siostry męża i wkońcu zrezygnowaliśmy.
.No i dobrze że juz wiesz jak pozbyć sie swojego starego.
Ja zajęcie mam na urządzenie mieszkanka,cały czas kupije coś nowego i plany robie .Wiec czas jakoś leci.Teraz czeka mnie remont sypialni dla dzidziusia.Plan jest teraz tylko zaopatrzenie sie w produkty i remont.

Fajne te pieluszki,ja pamiętam ze podobne miałam jakiś czas dla Olka.W tym że wkład był tetrowy i nie był taki absorbujący jak mikrofibra którą tu proponują.Jednak zostaje przy pieluszkach jednorazowych,chyba z powodu zwykłego lenistwa.

Tak szczerze mówiąc to ja też pozostanę przy jednorazówkach.Zdecydowanie dla własnej wygodny...:zawstydzona/y:Nie wyobrażam sobie prania pieluch...Z Igorem też używałam pampersów i powiem Wam ,że źle ich nie wspominam.

Cześć dziewczyny, ja już po szpitalu:)

Zeberka, Doris- dziękuję Wam za wspierające smski:)

Ten pobyt w szpitalu niestety nie należał do przyjemnych i w przeciwieństwie do ostatniego- strasznie się namęczyłam. NIe było miejsc na patologii i położyli mnie na ginekologii, więc atmosfera była nieprzyjemna- operacje, poronienia,łyzeczkowania itd. Straszne widoki:(Personel okropny.

Brzuch mam juz o wiele mniej twardy, ale jeszcze trochę spięty i obolały. Do tego mam niedokrwistość- dostałam tardyferon. Najważniejsze, że z Maluchem wszytko ok- strasznie mi się rozkopał w szpitalu:)

Teraz spróbuję nadrobić chociaż część tego co pisałyście przez te kilka dni.

reklama
Do góry