reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Witajcie w południe! mam dziś na 19 wizytę u gina.wczoraj odebrałam wyniki i mam bakterię w moczu.tą samą co w pierwszej ciąży.jestem podłamana bo czeka mnie antybiotyk.Na dodatek nie czuję jeszcze mojego maleństwa a moja siostra dzwoni codziennie że jej synuś skacze w brzuchu jak szalony.a ja schizuje już.2 tygodnie różnicy to dużo jeśli chodzi o dziecko i jego rozwój.Ale ostatnio miewam strasznie głupie sny co dodatkowo mnie martwi.Muszę koniecznie umówić sie na usg

reklama
Różnicę to ja też widzę, ale nie robię ani tego ani tego. Tak samo jak nie biorę nawet jednego macha papierosa, chociaż jeden pewnie spordycznie by nie zaszkodził. Po prostu w ciąży alkohol i papierosy odstawiam totalnie. Takie mam zasady;)

Kurcze, chyba znów przeziębienie mnie bierze a muszę jechać do koleżanki robić prezentację na jutrzejsze zajecia:/ Mam nadzieję, ze się nie rozłożę na maksa... Ale teraz dla dzidziusia infekcje już chyba nie są aż tak groźne? Taką mam nadzieję. Na ciężką porę roku trafiłyśmy z tą ciążą, nie ma co- ciągle któraś choruje.

cinamon- nie panikuj, ja w 17 też jeszcze nie czułam. Może masz łożysko z przodu a Twoja siostra z tyłu? nie ma co się porównywać ,bo każda ciąża jest inna. Można nie czuć ruchów nawet do 22 tyg, także spokojnie czekaj. Ja nawet teraz czuje ledwo, ledwo właśnie przez to że mam łożysko z przodu.

Ostatnia edycja:
Cinamon - nie martw się kochana! Na odczucie ruchów dziecka masz jeszcze czas! Ja dopiero od tygodnia czuję czyli od 18 tc. Co do bakterii - skoro miałaś to wiesz, że łatwo można się jej pozbyć. Na pewno dostaniesz antybiotyk niegroźny dla dzidziusia. Głowa do góry! Dobrze, że masz dziś usg to na pewno poprawi Ci humor:))
A co do snów dziwnych - nawet w mojej książce piszą, że w ciąży to norma. Mi się śnią takie zagmatwane masakryczne masakry, że wolę nawet nie pamiętać - olej to. To wszystko przez te nasze wszechobecne lęki - sny są tylko reakcją i nie oznaczają żadnych zaburzeń:) 3maj się cieplutko!

ja raz napiłam sie łyka piwa,ale mi smakowało:-D.od razu wyniosłam puszkę z zasięgu mojego wzroku,żeby nie kusiła
a co do mężów,to ja tez się naprosić muszę:confused:

ja po miesiacu mysle ze nie bede miala problemow zeby go zmusić :)

właśnie skonczyłam robić mój sklepik :) alem z siebie dumna...nic nadzwyczajnego ale i tak sie opracowalam :-)
moge sie pochwalic wam?

Aestima n właśnie nie jestem pewna ale w pierwszej ciąży ruchy chyba dopiero pojawiły się w 20 tygodniu.Ja jestem wagowo dość hmm duża i może też tu jest problem.

Silva w pierwszej ciąży dowiedziałam się że mam bakterię dopiero w 40 tygodniu kiedy już byłam na patologii ciąży ze względu na niskie tętno dziecka. Wtedy antybiotyk podano mi dożylnie przez 10 dni , co zupełnie wysuszyło mi pokarm i skończyło się na butelkowaniu i przepłakanych przeze mnie nocach.Bo wszędzie wpiera się że tylko matka karmiąca piersią to dobra matka.Okazało się że mój lekarz prowadzący totalnie olał to że w każdym badaniu moczu były liczne bakterie, w szpitalu dopiero wyjaśnili mi że to niedobrze.
W ciąży bardzo często chodziłam na basen.były dni że nawet codziennie , i to mogło być powodem bakterii.Ale teraz to zupełnie nie wiem bo basenu się wystrzegam od początku.
Usg niestety dzis nie mam ale postaram się umówić jak najszybciej bo czuje się jakas zaniepokojona

reklama
IRONIA jestem bardzo ciekawa.dawaj!
Justynko ja zrobiłam posiew bo mój doktor mi kazał i wyszła bakteria coś tam coli , jak w pierwszej ciąży. w sumie to może być niebezpieczna dla dziecka bo może doprowadzić do bardzo wczesnego porodu.
W pierwszej ciąży mój gin beznadziejny zresztą też mówił że bakterie to nic takiego, a ten gin do którego chodzę teraz kazał dzwonić jak tylko wyjdzie jakakolwiek bakteria.

Ostatnia edycja:
Do góry