reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Cześć dziewczyny:)

Ja też już nie śpie:)
Tak twardo i mocno spałam że aż mnie głowa boli.. dlatego popijam kawkę:)
Mnie też się śnią głupoty w nocy i to zpełnie normalne..
Odnośnie seksu... mi lekarz pozwolił.. szyjka jest mega długa, zamknięta i jeszcze dodatkowo zagięta..więc nie ma przeciwskazań..
Oczywiście powiedzial że bez szaleństw typu " nogi na suficie" ale wolno.. wiec kożystamy:)
W pierwszej ciązy miałam absolutny zakaz i nawt nie wiedziałam ile przyjemności mnie ominęło w tym stanie błogosławionym:)

reklama
a mnie sie dzis jakies głupoty śniły....sniło mi sie ze dzidzia ma cos nie tak z twarzą z jednej strony nie miała policzka a z drugiej miała taką gulę...głupio wyglądała...nie wiem why mi się snią takie głupoty...a potem sniło mi się ze dzidek miał juz jakies 4 5 lat i nie chciał kanapek jesc i zrobiłam mu kanapke z oczami wąsami i usteczkami i zjadł ;)

my dzis w dobrym nastroju bo krwiaczka nie ma i jakos tak lżej na duszy od razu - chyba sie za porządki wezmę :-)

Zolza ja nie powiem, bo raczej alkoholowa nie jestem i piwa raczej nie lubię, chyba że z sokiem albo karmi (co podobno jest profanacją), ale jakiegoś dobrego drinka, winko czy likier czasem to i owszem. Niestety od kiedy jestem w ciąży mam pociąg do alkoholu jak nigdy wcześniej. Podczas świat myślałam, że oszaleję jak moi bliscy sobie dogadzali i prześcigali się w wymyślaniu do coraz to lepszych trunków, a mnie normalnie skręcało. Jednak strach w moim wypadku ma wielkie oczy i nie złamałam się.

Co do snów to też mam dziwne, albo śni mi się, że mąż mnie nie kocha albo że bierze narkotyki !! Chociaż ostatnio miałam na maksa realny sen erotyczny :)

choroba jasna posta mi wcielo....no wiec od poczatku
totalna jazda z tymi snami:-D szkoda tylko ze ja teraz chodze jeszcze bardziej zla przez zdrady mojego meza:wściekła/y: heheh
a co do alkoholu to mnie totalnie odrzucilo w ciazy, chociaz prace razy sobie lyknelam pol szklaneczki piwa. jedna pani mi mowila, ze jak byla w ciazy ( jezdzila do jakiegos profesora do Łodzi bo miala problemy z zajsciem w ciaze i jej utrzymaniem), ze w drugiej ciazy mogla jedynie pic piwo i jesc suche bulki przez 8 miesiecy i ten lekarz powiedzial ze skoro organizm jej sie tego domaga to widocznie brak jej witamin ktore akurat piwo posiada i pozwolil jej pic to piwo tylko ze jedno i malymi lyczkami w ciagu dnia. dziecko urodzilo sie zdrowe i jest niezwykle inteligentne- wiem bo ucze go angielskiego:) no ale zdania sa podzielone jak ze wszystkim

witam dziewczynki
ja juz w sklepie po pieczywo byłam,chłopaki jeszcze śpią
a co do seksu to łażę za D.,bo normalnie aż się we mnie gotuje wszystko:-D

Witajcie dziewczynki:)
Ja tez ma dziwne sny a najgorsze jest to, ze w nocy co chwilę się budzę. Też tak macie?

Co do alkoholu- ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie- w szkole wciąż przerabialismy fas, byłam na praktykach w ośrodku adopcyjnym, moja mama pracuje od lat w ośrodku adopcyjnym- więc z fas miałam styczność. Nie ma bezpiecznej dawki alkoholu dla płodu, wg specjalistów dla jednego dziecka groźne może być dopiero upijanie się dzień w dzień przez całą ciążę a dla innego niebezpieczna jest już jedna lampka wina. Moja znajoma piła sporadycznie wino i piwo w ciąży i dziecko jest normalne, zdrowe , bystre, ale mnie takie argumenty nie przekonują. Ze mną mogłoby być inaczej dlatego w ciąży nawet cukierka z alkoholem do ust nie włożę.
Ale przed ciążą lubiłam się czasem napić, owszem:)

Ironia, mój nie marudzi, to ja marudzę i w trakcie muszę go ciągle upominać, bo zapomina o brzuszku.

reklama
a czy wy popijacie często kawę z mlekiem?bo mi się to ostatnio co dzień zdarza,koleżanka ma taką pyszną,a że mieszkamy w jednej klatce to się oprzeć nie mogę.
chyba nie szkodzi dziecku?taka rozpuszczalna z mlekiem:confused:

Do góry