reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witam:-)
Piękny mamy dzisiaj dzionek,chłopaki szykują sie na slalom a ja leniu****ę.Też bym z mimi poszła,chociaż ja to tylko na biegówkach,ale strasznie mi bakuje większego ruchu.
Odczułam to trochę w sylwestra jak potańcowałam i sie zdyszałam bardzo szybko.
Chętnie bym wyjechała, ale moja ciąża zalicza się do tych zagrożonych, więc nikt mnie nigdzie raczej nie puści...

.

Iza nie jesteś sama,mnie ferie zimowe też przeleciały w tym roku:-(Ale w następnym nie odpuszcze.

Co do alkoholu to tu są zdania podzielone. Ja wypiłam z Olkiem w świeta pół lampki grzanego wina (przez całą ciąże)i nic mi i dziecku nie zaszkodziło.Teraz odrzut mam od alkoholu,i nie wypiłam oprócz zamoczenia ust w szapanie sylwestrowym.Ale czytałam gdzieś że nawet lampka wina może zaszkodzic dziecku.
Ja z ta szkodliwością alkoholu czy tytoniu to tak przymrużeniem oka.Sporo moich koleżanek paliło całą ciąże i częśc nawet nie ograniczyła.To samo z piwkiem czy winem od czasu do czasu.Wszystkie urodziły dzieci o czasie zdrowiutkie i śliczniutkie.

reklama
DZIEWCZYNKI WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU DLA WAS WSZYSTKICH, WASZYCH DZIECIACZKÓW I WASZYCH RODZIN.OBY TEN ROK BYŁ JESZCZE LEPSZY NIŻ POPRZEDNI.POMYŚLNOŚCI :
)

Ps. buziaki dla sympatyczek Picolo :-) szczególnie tego wiśniowego :-)

witam
trashka ja wczoraj miałam piwo w zasięgu reki i sie oprzeć nie mogłam,łykłam łykam z puszki,ale mi smakowało:rofl2:,ale od razu mi się cieplej zrobiło,czuję,że jak bym teraz wypiła jedno(nie w ciąży oczywiści)to pijana bym była:-D
ja pępka też nie będę mieć wystającego i przyznam się wam szczerze,że nie podobają mi się strasznie takie,mam nadzieję,że nikogo z takim nie uraziłam:happy:

Witam.
Ja pępek dalej mam wklęsły, ale w poprzednich ciążach różnej płci robił mi się wystający. Więc myślę, że to nie ma wpływu na płeć dziecka.

A co do alkoholu. Jak byłam w drugiej ciąży z córką to na początku miałam straszną ochotę na ajerkoniak, normalnie z malusieńkiego kieliszka paluchem wylizywałam. I córeczce nic się nie stało. Za to teraz strasznie mnie odrzuca na samą myśl.

a piwko Karmi jest całkowicie bez alkoholu? Bo tak sobie apetytu narobiłam :laugh2: że chyba skoczę do marketu po 4pak. :tak: a z prawdziwym alkoholem poczekam do rozwiązania (lub zakończenia karmienia) i wtedy się natutkam :-p łykiem wina ;-)

Tak sobie myslę, że jak się od czasu do czasu zrobi kilka łyków piwa czy wina to nic się nie powinno stać, ale wolę dmuchać na zimne. Poza tym wiecie jak to jest, jedna kobieta pije przez całą ciąże a dziecko zdrowe, inna wypije raz i coś sie stanie. Strasznie niesprawiedliwe to nasze życie!
Ja muszę znowu wysłać męża do Czech, mamy niedaleko do granicy, a tam mają naprawdę świetne całkowicie bezalkoholowe piwa. Próbowałam nasze polskie ale jak dla mnie tragedia. Same sikacze. Kiedyś wypiłam u koleżanki chyba radegasta - jakie to było dobre!!! i totalne 0%. Ja w ogóle uwielbiam czeskie piwa...

Witajcie dziewczyny noworocznie
Jeszcez raz wszystkiego co najlepsze, zdrowych ciąż i jeszcze zdrowszych dzieciątek :-)
Jutro nadrobię to co napisałyście pa

Cześć wszystkim...A ja dzisiaj od 11- 19 w pracy byłam i taka padnięta wróciłam,że na nic nie mam siły...Czytałam o tych pępkach wystających:) z Igorem moim miałam całą ciążę wklęsły a teraz w jednym miejscu zaczyna wychodzić na wierzch :-)

Ja też się dołączam do Picollowych pijaczek :-D na sylwestra imprezowałam przy Picollo tropicalnym!!Pychotka!!!

reklama
Do góry