reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Witam się porannie! Ostatnio tak dobrze śpię że zastanawiam się kiedy to sie skończy. Śniadanko zjadłam, trochę ogarnę dom i znowu dzisiaj pójde na zimowy spacerek. Muszę jeszcze odebrać wyniki z posiewu a jutro już wizyta u gina...ciekawe co tam słychać u naszej Dzidzi. Od tygodnia mam problem typu: potwornie mnie swędzi skóra na nogach...jak zacznę się drapać to nie moge przestać, do krwi tak bym mogła...zapytam lekarza czego to jest przyczyna i czy można coś na to stosować...no to czekam na Was i na pogaduchy :)

reklama
HEJA

mnie tez ostatnio wszystko swędzi :( normalnie jakbym miala jakies pchły ghr....nogi ręce...

a do tego doszło że coraz trudniej mi się oddycha :( i nie mogę spać bo w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie i nawet rogal nie pomaga...efekt...cała jestem połamana i wszystko mnie boli :(

a jak na złosc dzis jeszcze wizyta księdza eh... :)

Witam się i ja :)

Ironia, a próbowałaś podłożyć sobie dużo poduszek pod głowę? Ja właśnie śpię ułożona wyżej, bo inaczej w ogóle w nocy nie mogłam się ruszyć tak mnie kręgosłup bolał :(
A księdza będziesz miała przynajmniej z głowy ;) Ja już bym chciała być po ;)

Misialina, a żadne balsamy na to swędzenie nie pomagają?

Aestima, no właśnie z tymi ruchami to i u mnie jakoś dziwnie, bo już dłuższy czas czułam a teraz jakby mniej albo wcale :/ I już sama nie wiem, ciągle się kładę, nasłu****ę, jak wariatka jakaś ;) A do tego jeszcze mi ginka powiedziałam, że to za wcześnie żebym czuła ruchy więc zgłupiałam.

heh czego ja nie próbowałam...poduszkę ortopedyczną, rogal pod głowę, na płasko, na mężu... wszystkiego po prostu chyba zrezygnuje ze spania i tyle będzie z tego ;)

no na szczescie w bloku to wiem o ktorej przyjdzie ;)

Misialina , Ironia Jeśli o swędzenie chodzi to myślałam,że ten problem dotyczy tylko moich części ciała:)Mnie swędzi najbardziej brzuch(na pewno skóra się rozciąga) i nogi ... to jest strasznie dokuczliwe!!Zastanawiam się czy nie jest to przy okazji od rajstop...Lekarz mówi ,że to normalne...skóra się rozciąga i tyle

Blusia a ja twierdzę ,że delikatne ruchy możesz już odczuwać...ja pierwszy raz poczułam właśnie w 15 tygodniu...Zapisałam tą datę:-) 12 grudnia.Teraz czuję nie muśnięcia a kopniaczki :szok: Wydaje mi się ,że na kopniaczki chyba za wcześnie a jednak są w dodatku bardzo odczuwalne...nie da się ich pomylić z czymś innym :-) Najbardziej odczuwalne jak się kładę do łóżka wieczorem na wznak i jak zbyt długo siedzę w jednej pozycji...

Misialina, powiedz o tym ginowi, bo może to nic takiego, tym bardziej, że teraz suche powietrze, więcej ciuchów się nosi. Ale może to być oznaką cholestezy ciążowej, ale przy tym to chyba całe ciało swędzi. Tak czytam w necie o tym swędzeniu i widzę, że dużo ciężarówek ma ten problem. Mnie swędział w ciąży z Jasiem tylko brzuch. Póki co to dużo smaruj.

hej dziewczyny
Misialina mnie też swędziało, ale przestało jak codziennie zaczęłam smarować oliwką ja akurat kupiłam bambino.
Może też to być oznaka, ze żylaki się zrobią, przynajmniej tak miała moja mama w ciąży no i zrobiły się jej żylaki. Moja babcia też miała, więc ja muszę uważać.
Blusia mam dwie książki i w obydwu pisze, że w drugiej ciąży możesz ruchy odczuwać już od 16 tyg, pierworódki mogą nawet odczuwać pierwsze ruchy dopiero w 22 tyg!
Ale żeby ginka tak mówiła

reklama
Ja się dziennie smaruję oliwką, całe ciało ale nie pomaga, chyba sobie skórę zedrze jak tak dalej będzie...oskalpuje się hehe

Do góry