reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dziewczyny nie wiem co mam robić, właśnie byłam w toalecie i jak się podcierałam to na papierze zauważyłam trochę krwi na wkładce nic, tylko na papierze. Zaczęłam się bać. Czy mam iść do lekarza od razu? doradźcie

reklama
kati ja bym poleciała do lekarza. To może być nic ważnego ale krew w ciąży zawsze trzeba sprawdzić, także kochana nie zastanawiaj się tylko leć do swojego lekarza, a jak nie możesz to na IP.

Ramari wczoraj wieczorem przeglądałam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" (Murkoff, Eisenberg) i tam było narysowane jak mogą wyglądać brzuchy w 5 miesiącu. Każdy był inny! Jeden nisko, drugi wysoko, mały, duży... tak jak pisałaś przed chwilą - to kwestia budowy ciała i chyba jakiś rodzinnych predyspozycji. Moja mama i siostra miały OGROMNE brzuchy i mnie chyba też to czeka, bo nikt nie wierzy jak mówię, że mam termin na koniec maja! ALe rzeczywiście trzeba uważać na to, co się je. Ja też przytyłam 3 kg od początku ciąży, jak na tak wielki brzuch to chyba niewiele, ale mam wrażenie, że nogi i ręce trochę schudły.

Witajcie!
Ja dzisiaj w grobowym nastroju. Pokłóciłam się z M. i od wczoraj nie gadamy:( NIenawidzę tego, cały czas chce mi się ryczeć:(
W ramach oderwania się od złych myśli sprawdziłam tą macicę - moja sięga do pępka. Ale maleństwo jeszcze nie kopie, a to już 18 tydzień:(

Traschka - nie martw się, ja też nie czuję dzidziuni mojej jeszcze, słyszę tylko jej serduszko przez detektor. Widocznie musimy jeszcze trochę poczekać :-). Wczoraj z ciekawości weszłam na majówki 2011 i czytałam temat "ruchy maluchów". Niektóre z nich dopiero teraz odczuwają pierwsze ruchy a przecież mają ciąże o miesiąc starsze!

Witajcie :)
Ja się delektuję ciszą, która pewnie niedługo się skończy. Moje chłopaki pojechali na basen prawie 2 godziny temu, więc pewnie zaraz wpadną. Pranie muszę rozwiesić i powoli szykować obiadek, a słoneczko tak fajnie świeci :)
Moja macica już od jakiegoś czasu jest na wysokości pępka za to dzidziuś niby był po lewo, ale moje łożysko zachodzi na lewą i prawą ścianę, więc chyba wierci się po całej możliwej przestrzeni, którą jeszcze ma :-)

Justynka - Igor też oglądał Cantoon Network ale przed świętami poprosiłam męża, aby zablokował ten kanał. Za dużo tam bijatyki i różnych "dziwnych" słów, więc.... najlbardziej zadowolona jestem jak sobie ogląda Disney Playhouse. Dziwi mnie, że niektóre bajki na kanałach w ogóle nie mają ograniczników wiekowych, a wg mnie, takie być powinny.

No dobra, to idę wieszać pranie dalej :-)

reklama
ja pierwszy raz w życiu robie właśnie kotlety mielone:zawstydzona/y:,moje dziecię sobie zażyczyło,zobaczymy co mi wyjdzie:sorry:
kati na pewno to nic poważnego,ale trzeba sprawdzić,trzymamy kciuki.
u mnie mróz jak nie wiem,ale słonecznie
zaczęłam fajną książkę"Niewierna" Ayaan Hirsi Ali,zaczyna się naprawdę ciekawie,więc pewnie szybko ją ogarnę.

Do góry