reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ni no sny o kobiecie to jeszcze nie mialam:-D
tak troche przy temacie,slyszalyscie dzis,że elton john ma dziecko,znaczy jakas "surykatka"im urodzila,ja jestem przeciwniczka posiadania przez pary homoseksualne dzieci

reklama
Dagamit, Misialina - widzicie, łatwo to wyczuć, macica sięga pępka w okolicach 20 tygodnia, w każdym kolejnym tygodniu będzie wyżej dlatego będzie nam coraz trudniej oddychać. U mnie z kolei dzidzia zdecydowanie mieszka po prawej stronie i tam też czasami robi się takie uwypuklenie :-)

Ja też mam sny erotyczne,oh w różnych sytuacjach i z różnymi partnerami .Najgorsze jest to że to sen sam Cie prowadzi .Jakoś nie mam wpływu na to co w nim robimy.
Nie chce powiedzieć że nie lubie ich,sa całkiem fajne i czasami mogły by trwać dłużej a tu nagle pobódka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A odnośnie książek o dzieciach to polecam "Wychowanie bez porażek"Thomas Gordon,ale nazwisko autora mogłam przekręcic.
Plusem tej książki jest to że ,zasady można wprowadzic w każdym wieku.Jeśli np.mamy problemy z dzieckiem od dłuższego czasu,i ni jak nie dajemy rady to książka daje mam możliwośc pracy nad dzieckiem w każdym wieku i od każdego etapu.

Witajcie dziewczęta! :)

już po Świętach, roboty po pachy, ale jest dobrze. :) najadłam się że hoho a brzuch mi w czwartek przed świetami rósł jak oszalały.. i teraz już raczej sie nie uchowam, że ja to niby tylko większy obiad zjadłam.. .;-)

a teraz na tvn 24 powiedzieli o kobiecie z Polski,ktora urodziła bliźnięta z dwóch różnych ojców:szok:
no właśnie o tym słuchałam... jakiś odlot.
choć rzeczywiście z medycznego punktu widzenia, to zero kłopotu - o ile i tak miały być bliźniaki dwujajowe.
prawdopodobnie moze się tak nie raz zdarzyć, że 2 jajeczka były zapłodnione podczas rózńych stosunków...
no ale jak sie sypia z dwoma facetami.. to różne rzeczy się mogą wydarzyć. .

dobrego dnia !!

Witajcie!
Ja dzisiaj w grobowym nastroju. Pokłóciłam się z M. i od wczoraj nie gadamy:( NIenawidzę tego, cały czas chce mi się ryczeć:(
W ramach oderwania się od złych myśli sprawdziłam tą macicę - moja sięga do pępka. Ale maleństwo jeszcze nie kopie, a to już 18 tydzień:(

Cześć Mamusie.
No i wróciłam ze Świąt od rodziców.
Niestety nie wiedziałam, że nie będzie tam internetu i nie zdążyłam Wam złożyć świątecznych życzeń.:no: Mam nadzieję, że mi to wybaczycie.
Uwierzcie mi, życie bez internetu to jakiś koszmar!!!!!!!!!!!!

Powiem szczerze, że "potwornie" dużo naskrobałyście przez ten tydzień:szok: i powolutku postaram się to wszystko nadrobić.:tak:

Pokazujecie zdjęcia swoich brzucholków. Ja mam podobny i przytyłam 3 kilo. A jak dziś byłam na wizycie kontrolnej tylko u położnej (oczywiście lekarz będzie dopiero jutro, no bo przecież Święta), to powiedziała mi, że za dużo przytyłam, a brzuch mam jakbym była co najmniej w 24 tygodniu. Po prostu mnie zjechała:wściekła/y:, że łatwo jest przytyć 30 kilo, a później narzekać, że się nie może schudnąć po ciąży:szok:. Normalnie doznałam szoku. A i jeszcze nie chciała mi uwierzyć, że już czuję ruchy od 3 tygodni. Powiedziała, że to nie możliwe. :-( A przecież niektóre z Was też już czują ruchy. Chyba coś ta moja położna miała dziś zły humor:-D.

Witam dziewczyny
Ja też sprawdziłam tę macicę mam trochę poniżej pępka hmmm?

A propos zakupów byłam wczoraj w Auchan i zakupiłam komplet 7 szt body za 20 zł!! To wyszło niecałe 2,90 za sztukę. A bardzo fajne bawełniane białe wzięłam z długim rękawkiem na 62 cm. I kilka z krótkim rękawkiem na sztuki po 4 zł za sztukę. Polecam

reklama
Witam się poświątecznie. Święta minęły szybko, a teraz jestem chora. Dzisiaj zajadłam kanapki z czosnkiem a teraz zionę jak smok wawelski :-D
doris u mnie jest troszkę pod pępkiem jeśli dobrze czuję.
traschka skandal z tymi wyprzedażami! U mnie sztruksy były po 60 zł, a dziewczyny pisały, że dały po 40 zł, a u Ciebie wogóle :szok: Powiem Wam, że ja jestem zawiedziona tymi sztruksami. Po tygodniu noszenia już są odznaczone kolana. Ruchami się naprawde nie przejmuj. Ja już parę razy pisałam, że z Przemkiem poczułam dopiero w 21 tyg. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i ona w 20. Chyba mało jest kobiet, które czują wcześniej. Głowa do góry!
kajt Ty wcale nie przytyłaś dużo- 3kg, a co do brzucha to doszłyśmy z dziewczynami do wniosku, że to kwestia budowy ciała, także się nie przejmuj. Jednak popieram zdanie położnej. Uważam, że powinno się uważać na tycie w ciązy. Ja na sobie wiem, że 30 kg czy nawet 20 bardzo ciężko byłoby zgubić. Ja przytyłam 12 kg i uważam, ze to jest optymalna waga. Te kg nie spadły od razu, ale dałam rade sobie z nimi poradzić, a 30 :szok:

Ostatnia edycja:
Do góry